Помощ в търсенето на работа - 7

• 76 889
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Следя ви от края на 6-та тема. Е, аз съм с техн. образование, но в строителния сектор нещата са много зле. Съкратиха ме понеже нямаме работа. Имам стаж само 2 години и това наистина си е пречка.

Мога да потвърдя само, че пращам по обяви и никой не ми се обажда - при положение, че гледам да отговарям на изискванията. От юни търся работа по специалността си, но пускам CV и за офис сътрудници и др. Ходила съм на интервю 3 пъти през тези 2 месеца и нито една от позициите не беше за проектант. На една обява за брокер ми се обадиха след 2 седмици - бях ги забравила даже кои са... 

# 61
На мен ли така ми се струва, или тук, в тази тема, хора с техническо образование има малко?
Дали пък да не се добави една анкета?

Това какво значение има? Да не предлагаш работа?  bowuu

# 62
Много е трудно за всички с намирането на работа. Pupinka, Sweetheart, Mari45, не си внушавайте, че не може да се намери работа като нямаш стаж. Ето това е и моето мнение:

Със сигурност ще си намериш работа, ако си намериш връзки  Confused Sad
Аз като имам достатъчно стаж, и кво - едно голямо НИЩО. Вече и не пускам СV, защото се отчаях, много  Tired. Хиляди пъти съжалявам за образованието си. Около мен хората със средно образование, с обикновени професий имат винаги работа, пък ако щете и платена толкова, колкото аз вземах като инженер  ooooh!.
Мишелин, аз съм инженер.
Piece of Cake, Red Velvet, бихте ли разяснили по-вече за Линкедин? Отворих сайта, започнах регистрацията си,но не можах да я довърша,защото нямаше как да добавя "bg" в имейла си при поредната стъпка при регистрацията, не помня кой номер стъпка беше. Може би трябва да започна отначало  Rolling Eyes. Извинявам се за глупавият въпрос  Embarassed.

# 63
Защо не си направиш адрес, който да завършва на .com? И без това, ако се запишеш в групи по интереси, после ще започнеш да получаваш множество мейли с ъпдейти на пощата си. Така или иначе от настройките можеш да ограничиш ъпдейтите по период, но аз предпочитам да ги получавам по-често, за да съм в час с това, което се дискутира в моите групи.  Peace

# 64
Благодаря ти! Ще си направя такъв адрес, не се сетих  Embarassed.

# 65
Хиляди пъти съжалявам за образованието си. Около мен хората със средно образование, с обикновени професий имат винаги работа, пък ако щете и платена толкова, колкото аз вземах като инженер  ooooh!.
Мишелин, аз съм инженер.

Абсолютно съм съгласна с теб и се присъединявам към твоето становище!!! Peace
Факт е, че понякога , доста често дори, образованието е пречка,бизнесмените се страхуват да наемат на работа хора по образовани от тях, на по- ниски позиции Naughty
И аз съм инженер по образование и какво от това, и мои приятелки със средно образование си работят на разни места, на не лоши позиции и взимат в пъти повече от мен
Отдавна не съм доволна от работата си и искам промяна, но и при мен нищо, от началото на годината изпращам CV- то си, но са ме викали само на три интервюта и до там Stop

Чувствам се обезсърчена, но няма да спра каквото и да става  Crossing Arms
Ако до края на годината не си намеря нещо подходящо имам супер резервен вариант, за в краен случай   #Crazy, но в едно съм сигурна, че трябва да направя първата крачка към промяната

# 66
Колкото и да ми е неприятно, и аз по принуда се присъединявам. За съжаление, съм в сложна ситуация - и аз и мъжа ми оставаме без работа, защото работим на едно и също място Tired
Никога повече няма да допусна тази грешка - цялото ни семейство, да се храни от едно място, защото сега, когато ни се наложи да изберем достойнството, уменията и знанията си, срещу това, да не останем гладни, ние избрахме да защитим първото. Обаче вече 2 седмици си търсим работа, и се оказва мисия невъзможна Tired
А и двамата сме с голям опит и много умения:(
Както и да е, успех на всички тук и дано можем да си бъдем полезни Peace

# 67
Колкото и да ми е неприятно, и аз по принуда се присъединявам. За съжаление, съм в сложна ситуация - и аз и мъжа ми оставаме без работа, защото работим на едно и също място Tired
Никога повече няма да допусна тази грешка - цялото ни семейство, да се храни от едно място, защото сега, когато ни се наложи да изберем достойнството, уменията и знанията си, срещу това, да не останем гладни, ние избрахме да защитим първото. Обаче вече 2 седмици си търсим работа, и се оказва мисия невъзможна Tired
А и двамата сме с голям опит и много умения:(
Както и да е, успех на всички тук и дано можем да си бъдем полезни Peace

Стискам ви палци много скоро да си намерите работа. Две седмици са дълги, в очакване на отговор, но това е времето, в което се трупат автобиографии на кандидати. Току-виж на третата седмица са се обадили. Хубавото е, че имате опит. Рано е да се отчайвате още. Не се подавайте на песимистични мисли, че такива никога не помагат. Успех!

Въпрос към всички: Ако можехте да избирате между това да си останете на работа и да вземете около 15К и да търсите нова работа, какво бихте избрали?

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 23:16 от Мишелин

# 68
 Moon Walk  не се отчайвайте. Щом имате опита и уменията бързо ще си намерите работа. Желая Ви успех. Peace
Виж при мен нещата стоят по друг начин. Без опит и кои знае какви умения. След три години майчинство и стоене в къщи доста ми е паднало "работното" самочувствие. Embarassed
Днес съм на интервю и ми е много притеснено. Дано се представя добре.

# 69
Sweetheart , много ти благодаря за информацията,беше ми полезна,всъщност аз кандидатствах за преподавател по немски,но за сега ще си остана само с кандидатстването.    bouquet

Мишелин , аз бих избрала да остана на работа и в същото време да се оглеждам за друга(стига да не давам пари от себе си ,за да ходя на работа,преди време имах такова предложение),защото ,ако системата те изплюе веднъж и дълго време бездействаш,просто рискуваш да влезеш в графата трайно безработен,естествено,ако професията ти не се котира добре за даден регион на България,нямаш корабни връзки или дяволски късмет,светът е шарен,социалните контакти на работното място не са за подценяване,никога не знаеш каква възможност може да се отвори,това вкъщи няма как да стане. Peace

# 70
EliHug  На мен тогава не ми се обадиха, но здраве да е.
Unadaptable, наистина за съжаление всичко е с връзки, но... нямам такива  Sad За специалността - завършила съм Българска и английска филология, сега уча Счетоводство. Редовно преглеждам и свободните места в сайта на Инспектората и подавам документи по училищата, но никакъв отговор  Confused Докато бях студентка исках да работя, но казваха, че нямам необходимите знания и опит и затова не ме взимаха. И аз като Пупинка мисля, че трябва да се дава шанс и на току-що завършилите, и на студентите, в крайна сметка все отнякъде трябва да се започне...
Мишелин, мисля, че СВ-то ми е перфектно, колкото и нескромно да звучи, нямам правописни грешки, всичко е написано на кирилица. Явно заради стажа не ми се обаждат  Tired
Желая успех в намирането на работа на всички   bouquet 

# 71
EliHug  На мен тогава не ми се обадиха, но здраве да е.
Unadaptable, наистина за съжаление всичко е с връзки, но... нямам такива  Sad За специалността - завършила съм Българска и английска филология, сега уча Счетоводство. Редовно преглеждам и свободните места в сайта на Инспектората и подавам документи по училищата, но никакъв отговор  Confused Докато бях студентка исках да работя, но казваха, че нямам необходимите знания и опит и затова не ме взимаха. И аз като Пупинка мисля, че трябва да се дава шанс и на току-що завършилите, и на студентите, в крайна сметка все отнякъде трябва да се започне...
Мишелин, мисля, че СВ-то ми е перфектно, колкото и нескромно да звучи, нямам правописни грешки, всичко е написано на кирилица. Явно заради стажа не ми се обаждат  Tired
Желая успех в намирането на работа на всички   bouquet 

Колежки сме, но аз съм само с БФ. Без връзки в никое училище няма да стане, няма смисъл да опитваш, само ще се разочароваш непрекъснато. Sad Единственият шанс е по частните училища, където ще си с малко часове и ще си преподавател-лектор, поне си струва да се пробва. Със счетоводството нещата за съжаление стоят по същия начин, там ще ти извадят довод, че си само с магистратура и икономиката не може да се научи за 2 години , след като хората са учили по 5 Sad Отново те съветвам да започнеш с частни уроци, там поне никой не ти брои стажа. Не знам на колко години си, но ако си около 30-те, си точно във време да започнеш, английският се учи масово и все повече хора се усещат, че той е задължителен, а другите след него са вече предимство.

# 72
Unadaptable, на 24 години съм. Много съжалявам, че съм учила филология, но няма връщане. Записах Счетоводство, защото преди това в училище съм учила това, а и мисля, че ще имам повече шансове след това. А за частните уроци, добре, но къде да търся ученици  Embarassed

# 73
Аз също съм с БФ, но се отказах от преподаването. Последните 8 години прекарах като учител /по-голяма част от времето бях в майчинство/, но сега търся нещо друго.
Дано да успеете да намерите работа като учители и ентусиазмът да ви съпътства винаги в работата ви!

# 74
  • София /Абсурдистан
Аз пък съм избягала от учителската професия след дълъг стаж в системата и изобщо не съжалявам. Поради много причини, всичките до една основателни ...
На ентусиастите за там пожелавам успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт