Помощ в търсенето на работа - 7

• 76 864
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
По повод тази обява - http://www.jobs.bg/f989223
20 часа седмично - това какво означава, два часа работиш - четири почиваш. Някой знае ли?
Явно, че ще е за МОЛ. Дали това не са "Леонардо" - които така мистериозно изчезнаха и сега се явяват под ново име. Като им гледам сайта за обувки - май пак са китайски. То кой ли друг в тоя свят произвежда. Ама важното - е да се заплаща.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 16:00 от raza68

# 646
Момичета да попитам нещо, когато съкратят някой на основание съкращаване на щата има ли изискване след това известно време да не назначават друг човек на същото място. И какъв е този срок, в който не трябва да има човек на мястото.  newsm78

Да, има такова изискване, но не знам какъв е срокът. Нещо като 1 година ми се върти, ама знам ли...

Аз бих искала да знам къде го пише това, защото ми отказаха работа с този мотив.  Thinking

20 часа седмично - това какво означава, два часа работиш - четири почиваш. Някой знае ли?

На мен ми изглежда като работа на половин ден.  Thinking

# 647
Чебурашка, на две места вече прочетох, че срокът е 2 месеца.  Rolling Eyes
http://www.karieri.bg/trudovopravna_konsultaciq/2704439_vupros/

# 648
Мерси МишелинHug
На мен пък ми казаха, че било 6 месеца.  Thinking
Пък може и да е просто оправдание. На мен повече на такова ми прилича. За това исках да знам до колко е обосновано законово.  Tired

# 649
  • до една звездичка

То в обявата си е написано много ясно - на непълен работен ден.

# 650
Явно, че ще е за МОЛ. Дали това не са "Леонардо" - които така мистериозно изчезнаха и сега се явяват под ново име. Като им гледам сайта за обувки - май пак са китайски. То кой ли друг в тоя свят произвежда. Ама важното - е да се заплаща.
Дайхман са германска верига.Повечето им обувки са немски....Ходила съм на интервютата им,но наплива беше голям и въпреки,че се харесахме взаимно,предпочетоха друг кандидат.Те на такива договори си назначават персонала/с осигуровки и всичко както си трябва според закона,но на непълен раб.ден/.Има и възможност за допълнителни часове.Заплатата беше прилична,като за тази заетост/това за Пловдив/.
Аз,да се похваля/вече мога/,почвам в "Лидл".....засега  условията ми се виждат повече от добри/имам предвид откъм заплащане,работно време,възможности за развитие,отношение на шефовете и т.н/,но искренно се надявам да не  се променят впоследствие......че,като гледам другите вериги.......

# 651
Браво,Люба!Дано работата ти хареса! Hug

# 652
Благодаря Люба за изчерпателния отговор.

# 653
Аз още съм без работа  Sad Направо не ми се брои вермето през, което стоях без работа!Работодателите се възползват от масовата психоза (т.е. кризата) и се назлъндисват.Дават като срок за отговор (ако изобщо го направят) седмица, две а понякога дори и средата на другият месец?!Нима времето не е пари и за тях???Искат да разгледат всички кандидати, че и тези, които имат работа, но искат да я сменят и докато ги изчакаме всичките, когато им е удобно...  ooooh! Сякаш никой не оценява, че си се юрнал в най-лошото време, открил си адреса (който понякога си истиска задача с повишена трудност) и си бил точен... 

# 654
Редно ли е да ми искат ЕГН при кандидатстване за работа?  newsm78
Кандидатствам от сайта на фирмата и още на втория ред във формата за кандидатстване пише ЕГН.  Thinking

# 655
Кандидатствам от сайта на фирмата и още на втория ред във формата за кандидатстване пише ЕГН.  Thinking
Не , не е редно , не си предоставяйте личните данни на кого да е и как да е .ЕГН-то се дава при започване на работа , за оформяне на документацията и т.нат.
Иначе - не !

# 656
На мен пък ми казаха, че било 6 месеца.  Thinking
Пък може и да е просто оправдание. На мен повече на такова ми прилича. За това исках да знам до колко е обосновано законово.  Tired

Да, поне към март 2009 беше 6м.

# 657
Не , не е редно , не си предоставяйте личните данни на кого да е и как да е .ЕГН-то се дава при започване на работа , за оформяне на документацията и т.нат.
Иначе - не !

Редно е само ако са администратор на лични данни. Всички големи компании и институции са. И ние искаме ЕГН, лична карта при кандидатстване. Задължени сме по агенцията по заетостта да го правим, както и всички други, които работят с лични данни. Хем ни ги искат да ги имаме, хем трябва да ги държим заключени. Всички автобиографии пазим по закон определено време и са заключени.
После лесно можеш да си търсиш отговорността, защото всеки един човек от определената фирма, която работи с твоите лични данни има регистрация за администратор на лични данни.
При нас ако не искате да си попълните личните данни, просто не Ви интервюираме.

# 658
Да попитам тогава каква работа върши на работодателя ЕГН-то на кандидата и номера на личната му карта.  newsm78
Разбирам да ги искат при сключване на трудов договор, ама при кандидастване ми е странно.
Да искат дата на раждане ок, за да разберат кандидата на колко години е. Да искат адрес, телефон, стаж, образование също ок. Ама не виждам ЕГН каква информация може да им носи.  Thinking

# 659
Не носи никаква информация, просто има закон за Заетостта, който го изисква. После се правят справки и т.н. към агенцията по заетостта.

Общи условия

Активация на акаунт