Помощ в търсенето на работа - 7

• 76 862
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Бре  Thinking вижте какво заплащане предлагат за лелка в градина
http://www.jobs.bg/f993176

И само да допълня и да попитам - някой знае ли що за фирма е тази
http://www.jobs.bg/f993272 пускат обява през ден, нямат никакви изисквания към кандидатите  Tired

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 11:52 от *ИлиЯна*

# 631
А на мен ми е интересно следното, не може да се очаква от един човек цял живот да работи едно и също нещо.
И ако иска да премине от една сфера в друга, в която няма опит, какво? Не може, защото всички гледат само опит...
Това е честно казано повърхностно за мен. Човек може да се научи и да навлезе в една работа за дни или няколко седмици. Но е факт, че никой работодател не му се занимава с обучения и не отделя пари за това.

танита77, аз също съм завършила Финанси и нямам един ден изкаран в банка, или подобна институция. ) Искат опит....))))) А в следващият момент се наемат хора, които дори не са си завършили образованието. Интересно ми е това как да го разглеждам???

# 632
Mirama съгласна съм с теб.Скоро кандидатствах в една банка за касиер /имам спомен че за такава позиция не се изисква висше,а средно икономическо/и точно липсата на опит е била пречката да ме одобри управлението в София.Това ми каза мениджъра в нашия клон.Това е положението за съжаление. 

# 633
Бре  Thinking вижте какво заплащане предлагат за лелка в градина
http://www.jobs.bg/f993176

И само да допълня и да попитам - някой знае ли що за фирма е тази
http://www.jobs.bg/f993272 пускат обява през ден, нямат никакви изисквания към кандидатите  Tired

Global Markets е тип кол център, в който продаваш акции по телефона.

Не е повърхностно да се гледа опита. Понякога хората наистина си сменят сферата, но не и няколко пъти--това звучи несериозно. Ако си добър в една сфера, и кризата не може да те спре да си добър--не всички компании фалираха/затвориха/намалиха хората си.
И пак говоря за София, несравнимо е с други градове.
Защо да се отделят пари за обучения когато има обучени хора.
Има и такива фирми--които не могат да си намерят обучени хора. И не са малко. (пак за София говоря)

# 634
Здравейте и от мен.
Отдавна чета вашата тема.Аз също съм безработна и то от доста дълго време.
След като ми свърши майчинството ме освободиха от фирмата в която работех преди това.
Доста съм се отчаяла като гледам че в нашият град всичко става с връзки.Но така е в дълбоката провинция.
Бих искала да се намеся и в темата която обсъждате.
Танита77  незнам във вашият град как е но за нашият съм се убедила че нямаш ли връзки не можеш да работиш в банка.
Как бихте ми обяснили и това.Познавам една жена която 7-8 години работи като даскалка завършила е  педагогика и екология  а сега от три месеца е служител в банка.

# 635
Светла,аз пък имам съседка,която е бакалавър зооинженер или ветеринарна медицина,а работи в банка.Средното й образование е ветеринарен техник. А един познат е с колеж по икономика, но работи на място за ел.инженер в енергото.Не се учудвам на нищо,важното е да имаш тлъсти връзки,пък какво образование имаш...........  ooooh!.

# 636
привет и от мен : по повод връзките - в предишната фирма назначиха колежка ,която не знае как се води каса ,вижда приходни/разходни документи за първи път ,по-предишната й работа била учителка за 4-5 м.  и  с това приключва трудовият й стаж ,с две думи няма нищо общо с търговията ,но тя е на бизнес партньор на шефа  протеже,а аз се "борих" с 200 кандидата за мястото преди години -забележете ,аз съм там от години -и ето,че мен ме освободиха -това всичкото се случва в големия град ,та какво остава за някой малък град .....

# 637
Момичета да попитам нещо, когато съкратят някой на основание съкращаване на щата има ли изискване след това известно време да не назначават друг човек на същото място. И какъв е този срок, в който не трябва да има човек на мястото.  newsm78

# 638
Да попитам нещо : мъжа ми е с предизвестие месец 10-ти , длъжен ли е да го изработи или не ??? В него пише че при неспазването му ( на предизвестието ) , ще му се изплати брутна заплата на база месец 9-ти ....... Според мен това означава повече да не ходи на работа , но единят шеф му казал да си идва..........

# 639
Да попитам нещо : мъжа ми е с предизвестие месец 10-ти , длъжен ли е да го изработи или не ??? В него пише че при неспазването му ( на предизвестието ) , ще му се изплати брутна заплата на база месец 9-ти ....... Според мен това означава повече да не ходи на работа , но единят шеф му казал да си идва..........
Съпругът ти трябва да си изработи предизвестието ( в трудовия му договор е посочено колко е то). в противен случай дължи обещетение в размер на брутната си заплата.

# 640
  • София
Това се отнася за неспазване от страна на работодателя - тогава той дължи на мъжа ти брутно възнаграждение за периода на предизвестието.
А от страна на работника - caprice го е обяснила.

# 641
Да може би сте прави , ама толкова неточно написано предизвестие не бях чела .........

# 642
Момичета да попитам нещо, когато съкратят някой на основание съкращаване на щата има ли изискване след това известно време да не назначават друг човек на същото място. И какъв е този срок, в който не трябва да има човек на мястото.  newsm78

Да, има такова изискване, но не знам какъв е срокът. Нещо като 1 година ми се върти, ама знам ли...

# 643
  • Бургас
Момичета, да ви попитам има ли практика, когато ви се обадят за 2-ра среща и я насрочат в дена на обаждането и вие да не сте на разположение, да ви потърсят отново? При мен се получи точно така - обадиха ми се в събота за 2-ро интервю на същия ден, но аз бях извън града и ми казаха, че ще ме потърсят отново следващата седмица, за да се уговорим. Дали наистина ще си спазят обещанието или си изпуснах шанса  Cry Изпадали ли сте в подобна ситуация?

# 644
На мен ми се случи веднъж. За първата ми и единствена работа ....  Crazy
Бях на първо интервю. След няколко дена виждам, че ми е звънял софийски номер, но не съм си чула телефона. Не се обадих обратно. После, изпуснах и второто обаждане...  Blush Shocked Е, рекох си - край, трети път никой няма да ми се обади. Обадиха се, все пак и този път бях на линия... Laughing

Стискам палци да ти се обадят.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт