Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

• 439 149
  • 474
  •   1
Отговори
# 120
Има да ме убивате, убивате....много ми е корава главата, за всички ще има! Joy
raja_nikol, според мен (ако правилно съм разбрала коя питка ти харесва) това е като божествената усукана питка на Танита, само че не се усуква на една страна, а едното триъгълниче надясно, другото наляво. И, трябва да се внимава колко оборота се правят, т.е. да са еднакви на брой. Не са сложни, просто са много ефектни. А пластовете точно на тая са 3 според мен, толкова виждам, но не мисля, че това е от значение. На Танита са два пласта тесто, пък става разкошна питка. Peace

# 121
Нали обещах да дам отчет, ето:

https://picasaweb.google.com/106324819080997145179/DdFxNH#5655984299724201106

Има какво да се желае, но за пръв път си играя да правя фигурки, запалих се, признавам  Peace
Благодаря на всички за съветите, комбинирах превиването на лентичките, правих плитка, пиленце /не знам дали се забелязва в средата е кацнало  Laughing/, пеперудки по края

Р.Р. Обяснявам в случай, че не ги видите сами  Joy

# 122
  • Русе/София
Нали обещах да дам отчет, ето:
Браво. Hug

# 123
Мерси, 3хi, на вкус беше супер, на вид има какво още да се желае.

# 124
  • Русе/София
Според мен тестото трябва да е една идея по-твърдичко,за да може плетката да си личи.

# 125
Според мен тестото трябва да е една идея по-твърдичко,за да може плетката да си личи.

Да, точно, ама пък аз исках да е пухкава за ядене, не само за фаца, та така....ни риба, ни рак  Wink

# 126
Може ли един въпрос: С какво са мазани тези питки от линка на Лабрекс, че така блестят? Аз не мога  да го докарм до такъв блясък  EmbarassedEmbarassedИ изобщо - с какво ги мажете, та хем да блестят красиво, хем да не стават отгоре на камък, а мекички и пухкави?

# 127
  • Русе/София
Може ли един въпрос: С какво са мазани тези питки от линка на Лабрекс, че така блестят? Аз не мога  да го докарм до такъв блясък  EmbarassedEmbarassedИ изобщо - с какво ги мажете, та хем да блестят красиво, хем да не стават отгоре на камък, а мекички и пухкави?
След изваждането на питката веднага мажеш отгоре с бучица масло.

# 128
След изваждането на питката веднага мажеш отгоре с бучица масло.
    Подкрепям.  Peace
    Но и преди да изпечеш питка трябва да я намажеш с нещо.Аз мажа с жълтък и малко олио.Така става хем лъскава,хем хрупкава,но не и твърда.
А маслото след изпичането допълнително я омекотява,ароматизира и придава блясък. Peace

# 129
Сърдечно благодаря за отговорите, жълтъка с олиото го знаех, но за маслото чувам за първи път. Добре, а как мажете, ако питката е поръсена със сусам и мак? Не полепва ли по маслото?

# 130
   ПОлепва,да.  Grinning Но  не е проблем.  Peace Все пак основната част от семките си остава в/у питката,защото жълтъка ги задържа.
   Сега си мисля,че може и с разтопено масло да "се полее" питката в такъв случай. Ама не съм пробвала..... Rolling Eyes

# 131
Подкрепям Селма,аз така правя като има сусам.Обикновено ми остава разтопено масло при оформянето.Като извадя питката,ако е без сусам мажа от него с четката,ако има сусам-просто накапвам без да мажа,за да не свалям от сусама или я докосвам съвсем лекичко.То маслото си потича и пак става лъскава. Peace

# 132
Ясно, ще пробвам. Още веднъж благодаря на всички!   bouquet

# 133
Ето и от мен оформлението на козуначената питка за кръщене във солен вариант по рецептата на Лебедка.Оформлението е благодарение на Албенка от тортеният.

http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.482144.25189097

# 134
Здравейте ,минавам да покажа питката ,правена от линковете ,които ни предостави Лабрекс....  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт