Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 438 766
  • 474
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 11 607
   С благодарности за идеята за оформяне към Мими Вичева   bouquet  bouquet  bouquet поствам поредната си питка!   

Много добре ти се е получила Peace.....Тази вечер и аз щях да бъда с това оформяне, но децата като казаха,че искат и сирене вътре........Та отидох на възелчетата на Еликсирчето  bouquet.......

# 286
  • Мнения: 7 433
amorex,Маме, Мариета,благодаря ви!

Мама Цоцоланка,честно казано и аз се чудех,как да направя това оформление със сиренце,накрая си викам ,хайде този път без.....Но и у нас се обича да има пълнеж,поне мъничко... Simple Smile

amorex,чудни питчици!Тестото е по голямата питка на Мими или?

# 287
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Мамо Цоци, Селма, аз бих слажила сиренце в средата на всяка питка, бих свила на топка, така че да не излезе и разточила отново, за да се получи тестен кръг с плънка от сиренце вътре...после - обичайната подредба.

# 288
  • Мнения: 11 607
Мамо Цоци, Селма, аз бих слажила сиренце в средата на всяка питка, бих свила на топка, така че да не излезе и разточила отново, за да се получи тестен кръг с плънка от сиренце вътре...после - обичайната подредба.

Да, да  bouquet....това и аз си го мислих, но се отказах.....От сиренето питката може и да не стане така равна и хубава.......Не че няма да се пробва.....Може би не ми се и играеше, по-лесно ми бе да сложа сиренето между пластовете Embarassed......

# 289
  • Мнения: 7 433
  На мен определено не ми се играеше.
  Първо,мислех да оформя питката от фитили,които разточвам,мажа с масло,завивам на рулца,усуквам и после преплитам.Но прецених ,че начинът на Мими е бая по-бърз(и това си е самата истина).
   Май се поуморих с месенето покрай празниците......  Crazy Embarassed

# 290
  • Мнения: 304
Здравейте момичета!
Вчера бях рожденничка(станах на 26) и сега ви показвам питката,която измайсторих ,за да се почерпите за мое здраве.Сигурно ще ми отправите и критики,но се надявам поне една похвала да имам хихихи
това е моят вариант на болярска питка.Благодаря на съфорумката,която беше публикувала рецептата Ена  bouquet  
На мен обаче ми беше много трудно да работя по този начин(само с 4 топки) и нааправих 8.От тези топки направих 8 кори и ги слепих по 4.Усуках 2-те получени рула и навих в тавата.Много е вкусна още има от нея.

# 291
  • Мнения: 9 785
..... начинът на Мими е бая по-бърз(и това си е самата истина). ...

Абсолютно подкрепям. Peace Изкуших се и аз вчера и направих по тоя начин - толкова елементарно, бързо и въобще съм много доволна. На който му се иска бърза питка, едва ли има по-бърз вариант от този. Вярно е, че не става с някакви супер форми, но пък като се разчупва, излизат идеални парчета. bowuu Не ме блазни особено идеята за сирене извътре, но това си е въпрос на вкус. В къщи го сервирам отделно. Crazy



Всичко показвани питки в темата са прекрасни! Hug

tihi4ka, бъди жива и здрава!
Питката ти е чудесна! Ако позволиш само една забележка, която отправям и към себе си за някои питки - опитай се да оформяш рулата с еднаква дебелина по цялата дължина, за да не става така удебелено на места, както при теб в центъра. Не че е проблем. Просто ако държиш на супер естетски вид за гости примерно. Иначе е супер и така. Peace

# 292
  • Мнения: 2
Ммм Селма, polin_a smile3501 изглеждат страхотно питките! радвам се че ви е допаднала рецептата. И за мен това е най-лесната и елементарна за изпълнение рецепта която съм срещала с такъв резултат  Crazy
Като гледам вашите какви са хрупкави и не мога да не питам, макар да знам че си е до фурна, колко време и на какви градуси ги пекохте  newsm78 моите бих искала да са една идейка по-запечени, може да пробвам да пека както пекох питката за прощъпулнкика - 45 мин, на долен реотан и после още 15-20 на горен , пусти страх да не би да не ми се получи  Embarassed
 и аз бих искала сиренце вътре  Laughing другият път може да се престраша да сложа, и пак въпрос, на това количество тесто колко сирене слагате и дали има значение дали то е по-сухо или по-мазно  Thinking
Благодаря за мненията и съветите предварително !   bouquet
amorex тези питчици как апетитно изглеждат, иде ми да си грабна една с кафето  Mr. Green
mari_eta от снощи чета за идеята ти за добавяне на сиренце по моето оформление и чак сега схванах  Laughing чудесна идея , благодаря, ще пробвам обезателно!  Hug
tihi4ka да си жива и здрава и много щастлива във всяко едно отношение!  newsm51
питката ти е невероятна, като гледам си решила проблема с втасването  Wink би ли споделила какво тесто използва и как все пак си втаса хубавицата  Simple Smile и моята забележка е само една - защо не мога да си отчупя от нея  Mr. Green
Ена, благодаря ти за отговора, вдъхновена че и с друго тесто се получава аз се престраших че с това тесто ще стане и друга форма  Joy ето ми резултата, пак ми се позагуби формата  Blush но като исках да заснема поетапно  Whistling резултата беше много вкусно хлябче с вечерята и на който му е интересно да цъкне на снимката да разгледа по-подробно каква ми беше идеята , а вие майсторки съм убедена че бихте се справили със фасона и със затворени очи  Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 02:19 от Мими Вичева

# 293
  • Мнения: 304
Да момичета разбира се,че бих споделила какво е тестото- 2 пак. суха мая(д-р Йоткер),3 яйца,едното му отделих жълтъка за намазване,1/2 к.ч олио,2 с.л кисело мляко със разбъркана вътре 1/2 к.л. сода за хляб,300 мл вода(другия път ще я намаля водата много е)топличка,1 ч.л захар,1 и 1/2 ч.л. сол(обичам по-соленичко) и за намазване на корите 3 с.л. краве масло препържено.Това в тефтера на свекърва ми го пише като "Болярска питка".Тази тук във форума е мъничко по-различна,но е долу-горе така.Това пое доста брашно около 1 кг и 250 гр. долу-горе.Разделих на 8 що-годе еднакви топки(по рецепта са 4,но много трудно се работи така).Разточих ги на еднакви по дебелина и големина кори.Намазах ги с препърженото масло,слепих ги една с друга(по четири) и навих 2 рула.Е не ми се получиха съвсем като за пред хора,но пак бива  Simple Smile.С едно втасване я направих този път.Като я усуках и навих в тавата я сложих за 1 час и 30 мин завита с кърпа до радиатора.Пекох около 40 мин на 180 градуса без вентилатор.
Благодаря за пожеланията за рожденния ми ден.Много сте мили  Hug

# 294
  • Мнения: 2 220


Това е първият ми опит с Болярската питка. Много се хареса, определено ще я правя отново.
Мисля следващия път да прибавя и сиренце...

# 295
  • Мнения: 11 607
Беше ми влязло в главата и това е! 2 питчици ми дойдоха повече и да не ги пека отделно - та така.......То всичко от мързел.......

# 296
  • Мнения: 4 358
Мамо Цоцоланке това по мими Вичева ли е със сиренце newsm78
Мими Вичева последната ти питка доколкото схванах от снимките са две рула усукани и едно до друго.А защо правих резки по тестото newsm78-там с масло ли мажеш?
Наканила съм се на питката на мими Вичиве със сиренце..в къщи така се ядат питките и ще докладвам.
За печенето аз пък винаги пека едновременно на горен и долен реотан..май е погрешно това Rolling Eyesиначе не горят, изпичат се Rolling Eyes

# 297
  • Мнения: 2
tihi4ka   Hug
Мама Цоцоланка , Диамантче    chef bowuu - личи си кой е майстор  Wink
Бъни да две усукани рула които трябваше да се застъпят но аз от бързане ги пльоснах едно до друго  hahaha и лентите трябваше да ги нарежа по-хард но аз се притеснявах да не ги срежа до край иначе да смазани са с масло и трябваше да стане красив релеф  Mr. Green ами опитвам се , уча се все пак, ето днес направих първият си козунак, няма снимки , не е много фотогеничен  Blush , но е като от магазина на вкус и изглед - на конци и мирише на истински козунак и е страшно вкусен  Crazy не мога да повярвам че аз съм го направила  Laughing другият път ще се опитам да го докарам за пред камера и ако успея ще се похваля Peace

# 298
  • Мнения: 1 350
Момичета ,плахо да се запиша и аз при вас   Grinning
Не съм писала в темата ,но от години ви следя и мога да кажа ,че се понаучих на доста неща от вас ,за което благодаря.
Сега на въпроса ,много търсих ,но не намирам в снимки как се прави питка от кифлички.Бих искала подробно описание,стъпка по стъпка ,защото не съм от схватливите Mr. Green

# 299
  • Мнения: 22 867
Сега на въпроса ,много търсих ,но не намирам в снимки как се прави питка от кифлички.Бих искала подробно описание,стъпка по стъпка ,защото не съм от схватливите Mr. Green


Погледни питката "Слънце" на Танита, стъпка по стъпка е! Peace

Общи условия

Активация на акаунт