Обучение на кандидат-осиновители във Варна

• 1 586
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте кандидат-осиновители от Варна. Аз съм "пресен" осиновител и много ми се искаше  да се включа в курсовете за обучение на кандидат-осиновители. За мое съжаление група не можа да се сформира преди да осиновим. Наскоро отново проверявах и ми отговориха, че в края на септември имат готовност да проведат обучението. Обаче има записани малко кандидати. Може би това се дължи на факта, че от Закрила на детето много не ги рекламират тези обучения в нашия град. Каквато и да е причината, факт е, че няма гласност. Затова пиша тук и се надявам да се намерят двойки, желаещи да осиновят или наскоро осиновили, с които да се включим в тази програма и да се възползваме от безплатната помощ на психолог и социален работник. Аз смятам, че имам какво да науча за родителстването на осиновено дете. В програмата се включва информация за процедурата по осиновяване, за развитието и възпитанието на детето, за психологическите аспекти на осиновяването и грижата за детето.

Ако има ентусиасти - пишете ми или направо подайте заявление в Закрила на детето за такова обучение. Безплатно е, насрочва се в работни дни, но в края на работния ден и е с продължителност няколко сеанса. Принципно е удобно дори за работещи хора.

Дано се съберем и обменим вълнения и опит.

# 1
Здравейте!
Със съпруга ми проявяваме интерес за участие.
До колкото аз успях да намеря информация, курса се провежда в рамките на работният ден. Възможно е информацията, която получих от РДЗД да е неточна.
Моля, уточнете в кои часови пояси се организира курса.
Не сме се снабдили с направление, но ще го направим, в случай, че времето за провеждане ни устройва.

Общи условия

Активация на акаунт