Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява прееклампсията по време на бременност?
Какви са нормалните стойности на кръвното налягане по време на бременност?
Какви са рисковете от високото кръвно налягане по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява прееклампсията по време на бременност?
-
Какви са нормалните стойности на кръвното налягане по време на бременност?
-
Какви са рисковете от високото кръвно налягане по време на бременност?
-
Какви са препоръките за проследяване на кръвното налягане по време на бременност?
-
Какви са препоръките за точно измерване на кръвното налягане у дома?
. Но ръчния апарат до сега никога не ми е показвал нормална стойност, все някакви шантави. Мислехме , че мъжа ми има високо кръвно , бяхме се шашнали , а той човека си бил добре ама апарата не е
Аз съм с нормално кръвно, откакто съм бременна обаче е станало ниско. Рядко го меря, но винаги е около 90-60; а понякога дори приближавам границите. Чувствам се непрекъснато отпаднала, ям доста сладко, но това не помага много. Днес излязох на пазар до близкия магазин и доста гадничко ми причерня там. Помня, че се подпрях на една стена, заглъхнаха ми ушите, взе да става тъмно и в следващия момент се усетих как като пияна крача към изхода да ме духне малко вятърът. Следващия преглед при гинеколога ми е чак на 28-ми и се чудя да чакам ли чак до тогава или да припкам още утре... Има ли някой, на когото вече се е случвало нещо подобно?
Добре е освен плодовете и заланчуците,да хапваш още и месо,сирене,кашкавал,мляко,яйца.На бебо са му необходими белтъци,за правилно формиране!