Как да кажа на синчето, че ще става батко?

• 3 432
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
И аз смятам ,че е трябвало по- рано да му кажеш.И не очаквай да заподскача от радост. По скоро реакцията му ще е обратна.

# 16
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Малко си позакъсняла с новината, но така се е случило. Бъди искренна с детето, обясни му, че те е било страх за бебето, защото е имало проблеми и затова си изчакала, после пък е заминал при баба и не ти се е искало да му казваш новината по телефона, но сега е дошъл момента. Малко гадничко е, че той последен разбира, ама така се е случило.

Аз лично още като заговорихме за бебе с милото, поговорих и с детето (тя и при нас ситуацията като при Бърди, само дето баща му не се обажда изобщо) така, че когато забременях Георги го очакваше. Той беше от първите, които научиха, също така редовно идва с мен на консултации, беше на ФМ и тн., наясно е, че бебето е колкото мое, толкова, на баща си и негово.

Късмет ти пожелавам! Вярвам, че всичко ще е ОК, но все пак не се настройвай първата му реакция да е бурна радост!   bouquet

# 17

А трябва ли да го обича? Трябва ли да подскача и да се радва от първия миг? Че то това да не е мечка на синджир - деветгодишно момче е!

Бих те посъветвала да си прибереш голямото дете оттам, където е, и да му кажеш простата истина. Като, разбира се, му се извиниш, че си крила от него чак досега.

Да, подкрепям Крейзи! Нищо не "трябва", всички хора сме различни, емоциите ни са различни. Аз лично пък не се надявах 3 годишният ми син да се вдъхнови от новината, че ще става батко, нямах никакви очаквания. Той пък се впечатли и сега само за бебето говори. А съм далеч от момента, в който бремеността ще проличи.

# 18
Може и да сте прави, момичета, относно времето на информиране...
Но ... наистина така се случи...
Първо - миналата година преживях съм неуспешна бременност в ранен стадий, така че и сега имах съмнения,  за това не бързах...
Второ - в 11-та седмица прокървих обилно, нещата бяха "на кантар", ето защо пак премълчах...
Накрая, в 13-та правихме БХС и резултатът не беше, какъвто ми се искаше.... Насрочихме амниоцентеза, но - за 18-та седмица. До тогава нямаше да е човешко, да кажа на детето и то да се надява напразно. Още повече, че преживях нещата с приятелка, която беше казала на дъщеря си, тя пък обявила на всички, че си има братче, което е в коремчето на мама (по-мъничка е - 5г.) и след резултатите от амниоцентезата се наложи да направят аборт... Беше трагедия за всички, но най-вече за малката...
Случи се три седмици преди моята амниоцентеза...
А моето момче вече беше заминало при баба си. Вече обясних защо не смятам, че трябваше да му кажа по телефона докато е там - той е много емоционален и исках да му дам възможност да сподели всичко, което ще го връхлети....
Не ме корете много за закъснението! Просто искам да му поднеса новината по ласкав и красив начин... За това търся вашата помощ...

# 19
Просто искам да му поднеса новината по ласкав и красив начин...

Ами... може просто да му кажеш, че се е случило нещо, с което няма да се справиш без неговата подкрепа и помощ. Не го карай да се чувства длъжен да прави каквото и да било, просто потърси съдействието му - така едновременно ще му съобщиш новината и ще го направиш съпричастен към промяната. Сподели му искрено чувствата си - и притеснението, и страховете, и желанието да сте задружни и да се обичате.

# 20
Az i ti, не се притеснявай, просто бъди искрена с детето и всичко ще е наред. Успех!

# 21
Аз и ти,кажи на детето си така както ти го чувстваш,сигурна съм че той много ще се зарадва от новината.Успех.  Hug

# 22
На 9 годишно дете,как може да го кажеш?Лесно.Например:знаеш ли,бременна съм и ще си имаш братче или сестриче.Представяш ли си какъв късмет имаш?Няма да си самотен,освен това ще имаш кого да командваш.Нали ще ми помагаш?Имам чувството,че без теб няма да се справя.

# 23
А,не ти ли личи корема вече?Та,ти си в 6-я месец Rolling Eyes
Детето ти е на 9 години,мисля,че ще те разбере с 2-3 думи.

# 24
Аз и ти,кажи на детето си така както ти го чувстваш,сигурна съм че той много ще се зарадва от новината.Успех.  Hug

Hug  Hug  Hug
Благодаря на всички ви за подкрепата, но цитирам специално Алетеа, защото предвиждането й се сбъдна! (за разлика от това на meri 123)
Та, таткото прояви бурно желание той да му каже и всичките ми планове от типа да подарим на сина си ехографска снимка на бебето и после да обясняваме какво е това, отидоха на вятъра... Но не съжалявам.
Иска ми се да ви разкажа - хем да споделя, хем да се посмеем заедно.
Та, започва татко му с " Поръчали сме ти едно подаръче за Нова година..., сега мама е грижи за него да расте и се развива..."
И детето нетърпеливо:" Чичко-тревичко?", "Не, не...", "Тогава...КУЧЕ?", пита той със светнали очички. Joy Joy Joy
А ние си мислехме, че се е досетил вече, че има някакви съмнения...
Татко му Crazy загуби ума и дума, та се наложи да реагирам веднага с "Не, сестриче!".
Нямате представа как се зарадва, скочи да съобщи на всички... Започна веднага да прави планове....
А като видя снимката от ехографията само кротко попита "Това ли е  сестра ми?". " Ето й голямата глава..."
И не е спрял да говори за това, да разпитва, да се вълнува...
Даже като го заведох до "Марсел", за да му купя отдавна желаната играчка, той предположи, че отиваме, за да купим нещо за бъдещата му  сестричка, и настояваше да отидем и  до друг магазин, щом този е затворен.
Той наистина е щастлив, а това прави и нас  с татко му двойно по-щастливи!

# 25
 Joy
Много се радвам,че е реагирал добре!
Лека бременност до края Hug

# 26
Браво.Много добре сте му поднесли новината.  Hug Според мен,всяко дете би се радвало на новина като тази-та кой малко или много не иска братче или сестриче?  Peace Оттук нататтък ти пожелавам лека бременност.  Hug Hug

# 27
Радвам се, ме детето е реагирало така...
Не искам да охлаждам радостта ти, но дано и за напред да е така, и като се уталожи ентусиазмът у баткото.  Peace
От вас с баща му зависи.

# 28
Благодаря ви за пожеланията!  bouquet
Двойно да ви се връща! Mr. Green

# 29
Щях да пиша, но виждам, че всичко се е развило вече и то страхотно.
Много се радвам, че така е редагирал. Пожелавам ти всичко да мине леко и безпроблемно и както сте си пожелали.
И при нас големият така реагира, много се зарадва на новината за бебе и на всички се похвали.  Laughing И след почти 3 години вече са много привързани един към друг...голяма обич е Laughing  Зависи от децата и от родителите разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт