Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 12-та тема

• 149 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета.Радвам се ,че вие харесала моята питка.Рецептата която ползвам е форумска.Незнам точно на кого е , но с нея се престраших да правя пити и от тогава ползвам само нея.

3 яйца/ 1 жълтък оставям за намазване/
1супена лъжица /равна/сол
1супена лъжица/равна/захар
300гр.прясно мляко/леко затоплено/
5 супени лъжици кисело мляко
4 супени лъжици1кг.брашно/пресято/
2бр/х7гр/суха мая на д-р йоткер
Ползвам машина за хляб,като предварително разбивам с тел яйцата,прибавям затопленото прясно мляко и киселото мляко.
В контейнерчето слагам солта,захарта и олиото.Прибавям разбитие яйца и млякото,пресятото брашно и накрая маята.Включвам машината на тесто ,при мен програма 11 за 1час и 30минути. Тъй като тестото е малко в повече за машинката ми отварям от време на време и ипомагам.Това ухпажнение го правя доката започне процеса втасване,след това не я отварям дакрая на програмата.След това я оформяте както пожелаете.
Относно тавата ползвам страта ми електрическа тенджера или тава с диаметър 26 см и височина 7 см

Момичета моля за бърза помощ. ПОчнах да правя питката На Лебедка, и стигнах до : "4 супени лъжици", тя е пропуснала да напише какво е то, дали не е олио,а?  newsm78 Моля ви помогнете  Praynig

# 586
  • Русе/София
В рецептата само олио липсва.

# 587

Понеже съм от начинаещите, не ми е много ясно, винаги ли трябва да има олио и дали е олиото пропуснато?

# 588
  • забравих си мисълта...
Понеже съм от начинаещите, не ми е много ясно, винаги ли трябва да има олио и дали е олиото пропуснато?
Pea, има рецепти и без никаква мазнина, но това може да е олио, може да е и разтопено масло.
Каквото и да сложиш все ще се получи.

# 589
Благодаря ви момичета  Hug Сложих олио, ще видим ква ще я направя  Grinning

# 590
  • забравих си мисълта...
Ще се получи, Pea.  thumbsup Олио, масло или мас, винаги се получава.  Naughty

А тази рецепта мисля е на Пепика. Тя между другото винаги е правила и прави най-невероятните питки в целия форум.
Ето рецептата и´, ако я иска някой, така както съм я запаметила тук някъде от форума, но тогава още не си запаметявах линк към рецептата, а само от кого е.

Цитирам Пепика:

половин кофичка к. мляко/толкова имах/
200 грама пр.мляко /толкова беше останало/
едно кубче мая
една супена лъжица сол и захар
половин каф. ч. олио или маргарин
4 яйца/единия жълтък за намазване/
брашно към 1.200 /два пъти пресято/
голямо масло -250 гр.
От всички продукти без маслото замесваме тесто, което оставяме да втаса към 40 мин.
От това тесто ми са почти всички питки, разликата е само в оформянето.

P.S. Бележките са също на Пепика

# 591
Лебедка,влизам за да се похваля със питката по твоята рецепта и да изкажа моите благодарности за точната и вкусна рецепта .
БЛАГОДАРЯ ,ЧЕ Я СПОДЕЛИ СЪС НАС.  bouquet
Сега ще ви разкажа нещо,незнам дали всички знаете/аз се похвалих /но на 05.01 ме изненадаха със голямата награда на новогодишната томбола на 1001 рецепти-хлебопекарна.Вчера ми се обадиха ,че искат да ми я донесат лично.По този повод реших да им направя една питка,след размисъл каква да е реших да е тази на Лебедка.Днес лично ми я донесоха във къщи а аз им подарих питката.Останаха очаровани и трогнати и поискаха разрешение да я покажат във сайта и евентуално рецептата.Аз разреших за снимката на питката но за рецептата им казах ,че не е моя и немога да я дам.Посъветвах ги и да внимават да не правят грешката да си присвояват снимки и ако искат да използват дадена рецепта,че е редно да поискат разрешение и да слагат източника.
Лебедка,мила така че имам много да черпя.Кажи кога имаш Рожден ден да ти направя една торта.Благодаря ти! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
ето наградата:

и питката:

Май стана висока почти като твойта newsm78

# 592
Здравейте майсторки. Моля ви за помощ, искам да си направя ръжен хляб (само с ръжено брашно), но нещо не ми се получава. Изчетох много рецепти, но в тях винаги присъства и бяло брашно. Ако някой има изпитана рецепта ще се радвам да я сподели. Предварително благодаря.

# 593
damdam ,истинския ръжен хляб не може да "бухне" както белия.В ръженото брашно глутена е в много ниско съдържание и поради тази причина се добавя бяло брашно.
Истинския ръжен хляб е леко влажен и сбит.

# 594
damdam ,истинския ръжен хляб не може да "бухне" както белия.В ръженото брашно глутена е в много ниско съдържание и поради тази причина се добавя бяло брашно.
Истинския ръжен хляб е леко влажен и сбит.
Nordina, знаех, че не бухва, но не и, че стои влажен. Първият ми опит, с малко време на втасване беше добър, но тази вечер, дори след повече втасване....просто плачевно. Не зная къде бъркам.

# 595
  • ГОре на черешата...
За днешниия празник вкъщи - Питка "Слънчоглед":

# 596
   mari_eta,прими моето възхищение и тук!   bouquet  bouquet  bouquet

# 597
mari_eta прекрасна е. Имам особени чувства към слънчогледите  Wink

# 598
Mари_ета, питката е като истински слънчоглед! Една от най-красивите които съм виждала  smile3501

# 599
  • Варна
Мари_ета каква височина ти е тавичката в която печеш?  Искам да направя твоята Богоявленска питка, но с моята тавичка  която е към 8см. няма да стане такава хубава.

Общи условия

Активация на акаунт