Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 441
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не се въздържах  Embarassed
anelia_zlatanova , пу пу. Да ти е живо и здраво дегустаторчето  Hug Да го излапа човек, толкова е сладък.

Всички други дами до една, да се смятат поздравени за всяка направена вкусотия   bouquet

# 346
labrex, страхотно изглежда мусаката ти. Това ще бъде за утре вкъщи  Crazy.
anelia_zlatanova, много сладък ценител на кулинарните ти способности  Simple Smile.

Аз пък снощи сънувах зеле  Embarassed и взех, че направих днес за вечеря:

# 347
Отдавна само чета, но днес реших да се включа с моите тиквички по гръцки Grinning Снимката е малко кофти, но е правена с мобилния телефон. Отдясно е чесновият сос, няма такава вкусотия!

# 348
Анелия Златанова,де да имах такъв сладък дегустатор под ръка,нямаше да спирам да готвя за да мога да му се наслаждавам.
Леля Уг,както винаги всичко е прекрасно  bouquet
 mhp34 ,честита годишнина  bouquetМного щастие и любов и занапред дълго години  bouquetСТРАХОТНО ИЗГЛЕЖДАТ ДЖОЛАНЧЕТАТА ще споделиш ло рецептата.Тортата също е много хубава.
Ванила,аз камби необичам но от твоите ми се прииска да си хапна.
Лабрекс,и мусаката и кексчето ти изглеждат изкусително.
Мариета,толкова обичам зелееее добре ,че онзи ден готвих newsm78
Shirley-Ann ,тия тиквички изглеждат доста апетитно.
Аз днес не готвих и за да не скучая и подкокоросана разбира се от Мари ета, едни така наречени толумбички ама на вид доста зле и на светлинни години от нейните ама пък вкусниии.И едни домашни крекери с ленено семе по рецептата на Ксения

# 349
Искам да ви питам нещо, момичета.
Лятото в една "бърза закуска" ядох тиквички бюрек. Харесаха ми страшно много. Знам, че не е кой знае каква философия да си ги направя сама, но се чудя дали тиквичките се бланшират предварително или се пържат направо така сурови  Thinking?

# 350
Аз ги запичам на незалепващият тиган и тогава слепям с плънката и  панирам Peace

# 351
Лабрекс, мерси за рецептата на тортата bouquet малко прилича на торта Рая, но е с два блата  Peace
Леля Ог, кифличките наистина са  страхотни, с кое тесто ги прави  Rolling Eyes
Ванила, камбите изглеждат много вкусно  Wink
А този сладур на Анелия Златанова, да се чудиш от кое да започнеш от кекса ли от срадура ли  Laughing

А това е от мен - Хлебчето на мамето, таратор, салата от краставички и ребърца

# 352
Благодаря за бързия отговор, Дес   bouquet.

# 353
Спаначени кифлички (оформих ги по темата за питките по идеята на Илрай)

пълнен джолан с гарнитура, печен във фолио

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 21:59 от Женя 83

# 354
Леля Ог, моля за рецептата на кифличките!И за начина на оформяне изглеждат по-различни и ме изкушават .Благодаря предварително  bouquet

# 355
# 356
  • София
Здравейте и от мен   bouquet за първи път влизам в темата, но обожавам да готвя   chef, така че прекрасна тема тъкмо за мен  Grinning

Ето и моето предложение: свински  пържолки с подправки, правени в плик за готвене и на фурна. Рецептата е по мое усмотрение и я правя за първи път.

Пържолите ги нарязах да са с дебелина около 1см и ги намазах със следната смес (соев сос, майонеза, сминдух, чубрица, магданоз, пикантина, червен пипер, черен пипер, кимион, сол и каквото се сетите и обичате). После ги наредих в плик, най-много по две една върху друга, сложих вино (червено или бяло според мен няма значение, но сложих червено) и вода, колкото да се покрият и да плуват. Вързах си плика, в тавата и във фурната за 1х и 20мин на 180 градуса. Чиста работа, без мазнина (ние не обичаме мазни манджи) и без загоряла тава  Naughty после само ги пресипах в друг съд   chef

# 357
Момичета, пак адски изкушаващи неща показвате.   bouquet От мен Пилешки крилца със сусам на фурна по рецепта на Иван Звездев и салата от варени картофи

Днес пак успях да сготвя и то доста бързо Laughing Добре, че от снощи бях поставила крилцата в марината и днес само ги метнах да се изпекат. През това време сварих картофи и направих салатата. Сега сигурно ще настане едно затишие  Laughing, защото ми се събраха няколко неща в хладилника и няколко покани за гости, но ще ви следя.

# 358
  • Стара Загора
Shirley-Ann, би ли споделила тази вкусотия с нас...  Praynig

# 359
Студени и топли хапки

и останалата почти цяла питка от закуската

Тестото е по рецепта на мариета от тук (с айран), след толкова хубави отзиви не се стърпях да го направя.
Но на нас не ни се понрави, може би защото сме отвикнали от бели брашна или съм взела някое с изтекъл срок на годност  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт