Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 428
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
purple tulips, много апетитни крилца  Peace

При нас закуска палачинки с пълнежи по желание

от снощи - леща яхния (със сланинка, не ме видяха )

# 361
ето неделната ми вечеря

# 362
  • София
Цитат
МОЛЯ, СНИМКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВАТЕ В ТЕМАТА, ДА НЕ НАДВИШАВАТ РАЗМЕРА НА ГОРНАТА ИЛИ ДА БЪДАТ ПОНЕ БЛИЗКИ ДО ТЯХ!

Когато искате да публикувате картинка, а тя е голяма,  натискате вмъкни изображение
и на първото img   вътре в него  пишете на ръка height=200 цифрата може да я променяте какъвто размер искате да е картинката, 
ето да стане така  [img height=300]http:////....и картинката се намалява автоматично.

# 363
Здравейте, мили момичета!

mhp34, честита годишнина! Желая ви много щастлив семеен живот! Менюто ти е чудесно, а тортата е много романтична!
vanillla, камбите са ти много красиви!
labrex, щом са били съседски и пресни не би трябвало да има последствия. А съм сигурно, че е било много вкусно! Много интересен кекс!
anelia_zlatanova, чудесно изглежда каксчето, ама сладурчето ще излапа ли толкова голямо парче?!
Marieta, зеленцето вкусно изглежда, особено с мръвките отгоре  Laughing
ditsan,  браво за толумбичките! Ще взема да се пробвам и аз. И крекерите ти са много хубави!
alex_og97, страхотен хляб!
Женя 83, много вкусни кифлички!
Ох, Пепчооо, пак ще ме подхлъзнеш да правя и аз палачинки!

alex_og97, abeni_83, кифличките са наистина страхотни- много вкусно става тестото. Рецептата ми прати прятелка, но мисля, че я е взела от форума. Ако някой си ги познае тези кифлички, моля  да си каже, за да си запиша, че рецептата е негова! Иначе тестото е козуначено със стафиди и портокалов сок в оригиналната рецепта. Ако никой не  си ги познае, довечера ще пусна рецептата, че е на домашния компютър.

От мен пиле с картофки и зелена салата (тази май се казва салата "дъбово листо", поне така твърдяха в магазина):

Приятен ден на всички!

# 364
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
ЗДРАВЕЙТЕ  МОМИЧЕТА!

ПЕПИ, ЛЕЩА ЛИ ПОХАПВАТЕ, НО НЕ Е ПО МОЯТА РЕЦЕПТА, НАЛИ .... Joy Joy Joy АААА,  АМА С ТИЯ ПАЛАЧИНКИ ПАК БЕЛЯ МИ ПРАВИШ...   ooooh! ooooh!  ooooh!

ЛЕЛЯ ОГ ИСКАМ ПИЛЕНЦЕ С КАРТОФКИ.....И САЛАТКА.... Laughing   Heart Eyes   Laughing   Hug   Laughing   Heart Eyes

Dipsito   ДОБРЕ ДОШЛА, И ТРАПЕЗАТА СЛОЖИЛА...  bouquet НО СИ НАМАЛИ СНИМКАТА

ЕДНА БОМБИЧКА ЗА ДА НИ Е СЛАДЪК ЖИВОТА, ЧЕ ВСЕ СЕ НАМИРА НЯКОЙ ДА НИ ГО ВГОРЧИ, НАЛИ ... Joy Joy Joy

СПОРЕН ДЕН НА ВСИЧКИ Laughing Laughing Laughing

# 365
Shirley-Ann, би ли споделила тази вкусотия с нас...  Praynig
Разбира се Grinning
Тиквичките се обелват и нарязват по дължина. Осоляват се, за да им изтече водата и се изчаква около 30 минути. След това се подсушават с домакинска хартия (за да са хрупкави отвътре). Загрява се олио в дълбок тиган и се приготвят в отделни купички следните продукти: царевично брашно, разбито яйце, счукан корнфлейкс (от обикновения и не на много ситни парченца). Нарязаните тиквички се потапят в следната последователност: яйце, царевично брашно, яйце и корнфлейкс. Пържат се до златист цвят.
Сосът е чеснов - заквасена сметана (от малките на Данон), кисело мляко половин кофичка, счукан чесън и малко сол. Може да се сложи и майонеза, но става много тежко, така че аз я пропуснах.
Това нещо се изяжда много бързо, засища и е уникално вкусно Heart Eyes

# 366
  • ГОре на черешата...
Ауууу, големи вкусотии, момичета, браво  bouquet!

Фреи, невероятно красива питка, захласнах се Crazy Peace...

Аз тези дни нещо не готвя, още ни държат ситост толумбичките Laughing...и още си оправям снимките от пътуването. Малко нескромно, но да се похваля Embarassed, че вчера БТВ излъчиха две мои снимки в обедните и вечерните новини - ето тук - първите две - http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/sort/broadcasted

# 367
tutulina,чудесна сладка бомбичка!  Laughing Heart Eyes Как е направена?  Simple Smile

frei ,много красива питка!  bouquet

Леля Ог,разкошен сладкиш!(И аз съм впечатлена от рецептите на Лина!  yes thumbsup ) И кифличките са страшно апетитни!  Heart Eyes

# 368
# 369
Аз пък снощи сънувах зеле  Embarassed и взех, че направих днес за вечеря:

Мариета, може ли рецептата?  Simple Smile

# 370
Мариета, то с това тесто и на топка да я бях сложила, пак щеше да е красива. Изумих му се, мерси за споделената рецепта   bouquet
(Още ме е яд за брашното, че и в 5 часа ходих да го купувам от денонощния).
Tutulina и аз се нареждам за рецепта на сладкото ти изкушение.
Леля Ог, пилето изглежда разкошно

а, Пеп-4о  Hug  .... мъжа ми като стане и си види лещата за кълнове сварена го пращам при теб, за такова подстрекаване трябва да наказват  Mr. Green

Момичета, върнахте ми желанието да готвя и хубавото настроение - на това му казвам хубав старт на деня.

# 371

mari_eta     Страхотни снимки ,поздравления smile3501

tutulina бомбичката ти е страхотна,може ли рецептата?

# 372
desideskata, добре дошла   bouquet
пеп-4o, а ти тези палачинки дето ги мяташ тука от време на време, направооооо голяма си подстрекателка  Hug
Леля Ог, хляба наистина е страхотен  Peace е не съм срещала рецептата за козуначено със стафиди и портокалов сок, тъй че пусни довечера рецептичката  Praynigа менюто ти е страхотно отдавна не съм яла зелена салатка и незнам дали е "дъбово листо" ама на мен си ми прилича на чиста марулка  Laughing

Ето нещо и от мен - хапки с риба тон

# 373
Тази тема автоматично трябва да се заключва по обедно време, не се издържа просто - хапки, кифлички, пиле, имайте милост дами Praynig

За да не е само спам един   сладкиш с кафе

# 374
Аз пък снощи сънувах зеле  Embarassed и взех, че направих днес за вечеря:

Мариета, може ли рецептата?  Simple Smile

Ами съвсем просто го направих.
Леко сварих месото, нарязах зелето и го смачках със сол и доматен сок. Прехвърлих зелето в тавичка, сложих червен пипер, черен, по принцип слагам и морков, но нямах. Отгоре подредих баджаците  Laughing, полях със зехтин (повечко, на зеле е добре), добавих бульон от месото, около 1 водна чаша, сложих 3 дафинови листа и 2 зрънца бахар. Отгоре "захлупих" с фолио и пекох около час. След това махнах фолиото и пекох още 15-ина минути. Като стана готово поръсих с пресен копър  Heart Eyes.
Много върви с пресни люти чушки  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт