Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 403
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • ГОре на черешата...
Лелееее, тук едни питки, скари, салатки и месца Crazy, всичко е прекрасно, няма как да изброявам, защото 100 на 100 ще пропусна някого  bouquet.

От мен един сливов сладкиш с канела:

# 556
От мен за днес усуканата питка на Венс с кашкавалена извара и едни палачинки със сладко от сливи.
Мари_ета прекрасен сладкиш

# 557
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
От мен за днес усуканата питка на Венс с кашкавалена извара

megans     МНОГО ЧЕСТО В ПОСТОВЕТЕ ТИ ЧЕТА, ЧЕ ПОЛЗВАШ КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА. А АЗ НЕ СЪМ ТАКА ЧЕ, ДАЙ МАЛКО ПОВЕЧЕ ИНФО ЗА НЕЯ.

ДА ПОХАПНЕМ ПИЛЕШКА МУСАКА

ЕДНА БАНИЧКА, ТОПЛА, ТОПЛА....

И ЕДНА МЪЪЪЪЪЪЪРЗЕЛИВА ПАЛАЧИНКА С ПРАСКОВИ И СИНИ СЛИВИ

ДО СКОРО МАЙСТОРКИ -  ВЪЛШЕБНИЦИ И ЛЕКА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ  :   Hug   Laughing   Heart Eyes   Hug

# 558
Здравейте  Simple Smile Страхотни неща сте показали   bouquet
От мен мързеливки

течен шоколад, който този път изобщо не стана течен  Confused (малко му дойде водата)

и ориз със зеленчуци

# 559
За днес само една пилешка супа.

# 560
Здравейте вълшебници, аз отдавна не съм се разписвала

от мен Фълшива зимна дроб сърма

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 16:31 от FRESA

# 561
  • Там, където мечтите се сбъдват

# 562
  • Там, където мечтите се сбъдват
От много мъки да променя размера на снимката забравих да напиша какво е, мъфини с ябълки по рецептата на Мариета:)

# 563
tutulina доколкото знам и то от спец източник в Бг изварата е кашкавалена всичката. От сиренова суроватка е невъзможно да се прави толкова извара, колкото има на пазара, нужна е много суроватка за да стане, а от кашкавалената суроватка става един вид от нищо нещо.
Така че и ти ползваш извара кашкавалена, но не си обърнала внимание или производителя не е писал че е такава.

# 564
  • София
Пак страхотни неща сте сътворили момичета... поздравления... аз имам снимки, но напоследък нямам време да качвам, което разбира се не значи, че не ви следя  Hug

tutulina  тази баничка изглежда много добре... може ли рецептата ?  Praynig

# 565
  • Варна
олеее... Shocked искам и аз такъв не-течен шоколад Grinning viv-miv рецептата каква е ? Mr. Green Blush  bouquet

# 566
  • сред люляците

Pety , супата изглежда прекрасна   bouquet

Аз само с едни агнеси  се отчитам. Само това успях да снимам. Иначе си имаме и ние пилешка супа и пиле със зеле  Mr. Green

# 567
Ей вълшебници-нямате спирка.Като седна да ви гледам и започвам да преглъщам.Направо сте уникални.
Мен ме хвана мързела (освен, че няма с какво да снимам) и готвя набързо.Не мога обаче да не се похваля с тУртата за една приятелка дето я правихме заедно с мъжо.

Ето и малко детайли

# 568
Тутулина,не знам точно за изварите,но малко ме светна съседка.
Купувам я от пазара от едно магазинче в което продават само няколко вида сирена и кашкавал.
Има от сирене солена и безсолна,бяла и стои тричава а безсолната като пастет/вземат я за разни парфета и сладки.Тази която я предлагат за кашкавалена е бледо жълтеникава,също солена и безсолна има.Аз вземам от солената и слагам и на баниците с кори на сач,пълнени печени и пържени пиперки с яйца,запенки с пипер и домати.Стои на бучици/има лек аромат на кашкавал/по ни харесва от сирене и за това я ползвам често.Запичала съм и филиики,и по между две в тостер.
Дали е кашкавалена...и аз не знам със сигурност.Ползвала съм в кутии и в найлонови обвивки на разни фирми но не ни харесва.
Въпрос на вкус.
Баницата и палачинките ти са супер.
Вив много пухкави мързеливки
Илрай чудесни агнеси
Елица браво за тортичката

# 569
Radosveta85, благодаря  Hug
Рецептата е стандартна
1 ч.ч. вода (този стана по-гъст, защото сложих 3/4 ч.ч. , а и беше мляко вместо вода)
1 ч.ч. захар (сложих този път 3/4 ч.ч.)
125 гр. масло
250 гр сухо мляко
7-8 с.л. какао
ванилия
Водата и захарта на котлона да се разстопи захарта, слага се и маслото да се разстопи. Сухото мляко и какаото (и ванилията ако ще слагаш) се смесват и към тях се прибавя горещата течност като усърдно се бърка, аз използвам тел. После се изсипва в подходящ съд и готово  Simple Smile Аз го прецеждам да няма бучици. Много лесно се прави.
Меганс, благодаря ти  Hug Наистина тази рецепта за мързеливки се оказа доста успешна.
Елица-сестрица, много хубава зъболекарска торта  Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт