Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

  • 129 395
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 774
Големи вкусотии сте направили, момичета! Както винаги, тук е толкова разнообразно и красиво: торти, сладкиши,  супички, пълнени чушки, сармички, хлебчета, питки...  Crazy Crazy Crazy Невероятни сте!   bouquet

От мен любимите вкъщи мъфинчоци по рецептата на кафенце със сметана за чудния кекс, с много орехчета и стафидки:


# 571
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 454
Пак страхотни неща сте сътворили момичета... поздравления... аз имам снимки, но напоследък нямам време да качвам, което разбира се не значи, че не ви следя  Hug

tutulina  тази баничка изглежда много добре... може ли рецептата ?  Praynig

Тази баница е по рецепта на megans  копирам ти я  както аз съм я копирала от нея. Става дума за кори на сач по три броя в пакет:

    " ползвам три големи кори,разделям на полвина и шесте на още 2 по средата да станат триъгълници.Всеки мажа с течен маргарин/олио/ръся сирене и навивам като пурички и редя в тавичка намазана с олио,като леко ги събирам да се нагънат.
Заливам с една коф.кисело мляко с три яйца и малко водичка.
Поръсвам с олио и парченца краве масло.Оставам да попие добре и пека във фурната докато се запече.
Изваждам я и напръсквам леко с вода и завивам с кърпа да се задуши.Режа на парчета квадратни,триъгълни,правоъгълни...
Може да се редят и в правоъгълна тава на пурички "


megans , много я хареса моето домочадие и все мъркат да им я правя  Hug

А за кашкавалената извара благодаря на теб и на anelia_zlatanova за подробното обяснение. В интерес на истината никога не съм и поглеждала точно каква извара купувам  newsm78 и като чета че ползваш кашкавалена се замислих   Mr. Green ама нищо не ми роди главата  ooooh! ooooh! ooooh!  Та за това и питам... Грабвам едно пакетче и готово...  Joy Joy Joy   имам извара.... А това за вас   bouquet  Hug  Heart Eyes

yagodka и ilrai78 не ме дразнете с мъфинчоци и агнеси, че не отговарям....много ми е слаб ангела....ей го къде е,  да не  звънна на вратата след малко и да искам агнеси.... е  за ягодка оставям за лятото да я посетя....   Heart Eyes  Laughing  Heart Eyes

# 572
  • Мнения: 1 352
Елица-сестрица, много идейна торта, страхотна е.

Ние тази вечер ще сме на едни прости печени картофи, само с лук, червен пипер и сол. Нещо ми се повдига от месища и претруфени маджи  Sick:

# 573
  • Мнения: 1 088
Торта "Йогурт" с лимонени резенки


и в разрез

# 574
  • Мнения: 1 798
От мен - Кроасани

# 575
  • Мнения: 107
Женя 83, може ли рецептата за тортичката с желираните резенчета  Praynig?

Мерси предварително!

# 576
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Женя 83, мооооля! И аз на опашката за тортичката с желираните резенчета... Hug PraynigТака де за тортата "Йогурт" Embarassed

# 577
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, голямо мерси за рецептата!!!..............но мъфинки по твоята рецепта са точно, каквито трябва да са едни уважаващи себе си краб кейкчетата  Heart Eyes Heart Eyes

viroglavka, чудесни мъфинки! Heart Eyes   bouquet Никога не съм била фенка на рачешките рулца, не ги и купувам, но мъфинките и на мен и вкъщи много се харесаха! Радвам се, че са допаднали и на теб!  bouquet

{Тони}, радвам се, че и на теб са харесали!   bouquet

Поздравления за всички момичета, страхотни изкушения видях!   bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  chef

# 578
  • Мнения: 1
Здравейте,
От доста време Ви чета, но не ми остава такова за да снимам и публикувам. Но днес се реших и аз да покажа:
Бъркана пица, но без яйце в тестото
]
И парченце:

Бобче:

Запържен бекон за боба:

И любимите ми сладки напоследък - унгарски пастички:


Лека вечер на всички!

# 579
  • Мнения: 7 433
Famma,би ли казала малко повече за унгарските пастички,моля?  Simple Smile

# 580
  • Мнения: 0
Здравейте кулинари!!! Скоро попаднах на темата ви и смятам, че сте много добри в това което правите и , че имам още много да ви настигам!!! Пожелавам ви много успехи в кулинарията!!!   bouquet

Та сега на въпроса.От скоро имаме фурна за хляб и нещо не ми се получава. Моля ви дайте някоя друга рецепта че явно по моя начин скоро няма стане.
Предварително благодаря!!! И се надявам скоро и аз да се включа със снимки!  Embarassed

# 581
  • София
  • Мнения: 15 827
Здравейте кулинари!!! Скоро попаднах на темата ви и смятам, че сте много добри в това което правите и , че имам още много да ви настигам!!! Пожелавам ви много успехи в кулинарията!!!   bouquet

Та сега на въпроса.От скоро имаме фурна за хляб и нещо не ми се получава. Моля ви дайте някоя друга рецепта че явно по моя начин скоро няма стане.
Предварително благодаря!!! И се надявам скоро и аз да се включа със снимки!  Embarassed
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0 Заповядай, тук! Peace

# 582
  • Мнения: 1
Famma,би ли казала малко повече за унгарските пастички,моля?  Simple Smile
Разбира се  Simple Smile

Продукти:
1/2 пакетче кр. масло
250 гр. захар
250 гр. брашно
1 с.л. мед
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер

За  глазурата:
1 пакетче масло
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч прясно мляко
3с.л. какао

смлени орехи - около 3ч.ч.

Приготвяне:
Разбива се маслото със захарта, прибавя се яйцето, меда, по малко от брашното /смесено с бакпулвера/ и се разрежда с млякото. Получава се гъста маса, която се разстила в правоъгълна тава, предварително намаслена и набрашнена. Пече се до порозовяване. Оставя се да изстине напълно и се реже на малки квадратчета - около 2см. Глазурата се разтопява на водна баня, като се прибавя млякото постепенно. Също трябва да е напълно изстинала. Пастичките се потапят в глазурата и се овалват в смлените орехи. Това е любимата ми рецепта напоследък. Да ви е сладко.

# 583
  • Мнения: 0
Мерси Тайна, още утре ги почвам да видим коя ще ми се получи!!!

# 584
  • Мнения: X
Меганс,усуканата ти питка е чудесна!Ще я потърся в рецептите на Венс!   bouquet
Мариета,Илрай,Женя83-апетитни сладкиши!
Pety,тази супичка все едно ей тук пред монитора са ми я сервирали,чак и усещам аромата!Че и с гъбки,ммм...супер!
Viv-miv-любими и у нас мързеливки и оризче!
delicate-чудни кроасанчета,много ги обичам!
leleneeistina,не е важна само рецептата,а да свикнеш да замесваш тесто с нужната консистенция и да дозираш маята за него.Ако овладееш това няма да ти трябва рецепта,а ще гледаш какви продукти имаш у вас и какъв хляб ти се яде в момента-добавки и подправки има в изобилие!Цитираната от Тайна тема  ще ти помогне много,преглеждай и темата за машини за хляб! Hug
 От мен само едни топчета от кайма с кисело мляко по идея на Аелис/Бъчи-бързо,лесно,вкусно!
Ще се прави пак!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт