не иска да стъпва на цяло краче

• 5 426
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Изобщо не мисля, че свиването на пръстчетата на 5 месечно бебе е някакъв проблем /някои лекари просто ме изумяват/. ooooh!
За успокоение бих се консултирала с детски ортопед.  Peace
Та те май всички бебчета на тази възраст стъпват на пръстчета Peace

# 16
  • София
Абсолютно всички дечица прохождат на пръсти, или ако не прохождат, стъпват така, когато ги водят още непроходили. И по лични впечатление, и от прочетеното съм се убедила, че е така.
Относно свиването на пръстчетата, ами не е ли рефлекс това, не откривам нищо тревожно.  newsm78
Нито горното би ме накарало да сложа детето си в бънджи, за да стъпва на цяло краче, преди да му е дошло времето за това. Peace

# 17
Абсолютно всички дечица прохождат на пръсти, или ако не прохождат, стъпват така, когато ги водят още непроходили.
Подкрепям, и двамата са ми стъпвали на пръсти, малката все още от време на време  Peace

# 18
Абе, баш абсолютно всички деца да прохождат на пръсти, не е така.
Има такива, които стъпват от началото на цяло стъпало. Има такива, които си кривят краката на вън, на вътре....

# 19
  • София
Абе, баш абсолютно всички деца да прохождат на пръсти, не е така.
Има такива, които стъпват от началото на цяло стъпало. Има такива, които си кривят краката на вън, на вътре....

Е не казах, че ПРОХОЖДАТ баш Laughing всички, а че повечето, когато се усетят на крачетата си, стъпват така. 95% от децата.
Синът ми стъпваше така, проходи така, до ден днешен си ходи на пръсти на моменти (но той има друг проблем).
Дъщеря ми, още не проходила, стъпваше на пръсти, когато я водеха двама души, водена за една ръчичка си стъпваше на цяло краче. Проходи си, стъпвайки на цяло краче. И сега си стъпва много хубаво.
При дечицата около нас, съм забелязала същото първоначално-ходене-стъпване-на-пръсти. Не е толкова странно и плашещо, ми е думата. Peace

# 20
Моята бебка е на 6 м. и също стъпва като твоето бебе..Не мисля че е проблем,защото при много деца е така

Общи условия

Активация на акаунт