Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Киди,сина ми беше седем месечен когато се отби и от тогава докато забременея с малката до към 4 месец на бременността като стиснех леко зърното излизаха капки кърма Crazy при всеки е различно Wink

# 211
  • София
Здравейте и от нас,нямам много време да пиша,но ние бяхме четири пъти за риба по една седмица.Марин спи по цяла нощ от 21 до 7.30 цока 150 мл и после до 10 пак спим Heart Eyes заспива сам в кревата.Аз съм приспивала двамата батковци до почти две годинки и сега имам страх,по добре да помрънка малко отколкото да се люлеем  до припадък.За обръщането- не става само крачето премята и не се сеща за ръцете,но се смее с глас сам,закача се ако мине някой до креватчето.Ние имаме люлка електрическа с батерии де,ама е голямо удобство като го сложа и един час не мърда само се смее,нашата е на Чиполино,жзехме я на промоция от хипо за 130 лв.Като подам ръце и той се хваща да става,лови играчки вади си биберона и после се сърди ,че не може да го налапа.Ваксините имама всички до момента остана само и този месец да ни сложат двете последно и краи,много плаче като го боцка по два пъти,ама не вдига температура.Пишока го забелвам по малко на всяка баня,зачервеното може да е от по силен натиск надолу на самата кожичка,или ако се е подлютило пикото,няма страшно,аз с тия мъже вече станах спец  Laughing

# 212
Киди,сина ми беше седем месечен когато се отби и от тогава докато забременея с малката до към 4 месец на бременността като стиснех леко зърното излизаха капки кърма Crazy при всеки е различно Wink

Да разбирам ли че това е нормално и не е нужно да правя нищо, защото аз се притеснявам да не е нещо вредно да седи така.

# 213
Киди, сестра ми кърми осем месеца, а девет месеца по-късно все още потичаха капки кърма като стиснеше (правихме разни опити в болницата като се роди Матей да го накараме да засучи, та и тя се пробва). Сега какво е положението не знам, не съм я питала скоро, но не е казвала да е правила никакви опити да я спре напълно. Нито с хапчета, нито с други подобни начини.

Аз със заспиването засега не мога да се оплача - след като се нахраним започва да се занимава с разни играчки, говоря му, песнички .... знаете как е и след около час като се измори и почва да хленчи. И знам, че му се е доспало. Слагам го или на люлката, или на шезлонга, рядко в леглото през деня. Но и там си заспива де, просто на мен ми е по-лесно да ми е под ръка. Почти винаги заспива с биберон, който после сам изплюва (понякога и аз го махам). Дано да продължава така, защото имахме един кошмарен период с трудно приспиване и не искам да се повтаря.

Къпането го обичаме. Много се радва, докато е в банята, рита с крачета, пляска във водата, абе щастие. Когато не е много гладен, гледам повечко да постои в коритото. После понякога бързаме с масажите и обличането, когато умира от глад. Иначе е спокоен и тогава.

Косичка имаме още доста от раждането. Уж пада, а не се свършва. А дали расте нова не знам. ТВ почти не пускам през деня. Ако пусна, гледам той да не е с лице към него (понякога като кърмя го пускам). Не искам да се учи от сега, после достатъчно ще има да гледа.

Ох, днес пак имаме бледо-червеникаво петънце в памперса  Sad Какво е това нещо? Вече не знам дали да се притеснявам ... Според мен е нещо от пишането, ама дали има общо с бъбреците не знам. Правихме преди време изследване на урината - всичко си беше наред. От къде се появява тогава? Как да разбера?

Татко ни иска да ходим на Боровец в края на месеца за три-четири дни. Та сега съм в чуденка какво да правя - да идем ли и ние с него? Как ще обикаляме планините с бебо? Дали не е още рано за него? И с това ядене на два часа, ще трябва да го кърмя из планинските скатове...

# 214
Та докато малката кротува в шезлонга и си я люлея с краче да се включа и аз:

milkuz
баткото ни е голям и ми е от голяма помощ, просто не знам какво ще правя като тръгне на училище, оставам си без помощник. Аз за това и поръчах шезлонга и се надявам госпожицата да кротува, че да мога и на него да му обръщам внимание, когато има нужда от помощ. Иначе я гушка, разнася и тя много често засапива сладко, сладко в него и милия полягва, за да й е удобно на нея, а той е в много странни пози понякога.

Киди честно казано за първи път чувам за тези упражнения, а колкото до това дали им е рано да се обръщат - баткото се обърна на  три месеца абсолютно самостоятелно, тя не знам, не изявява такива желания засега. А на него без да му правя второто упражнение си проходи на 10 месеца, а на 6 се беше изправил, държеше се за пръчката на леглото и доволно подскачаше. Тогава майка ми изпадна в тих ужас, защото трябвало първо да се научи да седи и тогава да се изправя, казах й, че ако има време и възможност може да седи до него и да го пази да не се изправя  Mr. Green аз имам и друга работа, която трябва да свърша.

# 215

Да разбирам ли че това е нормално и не е нужно да правя нищо, защото аз се притеснявам да не е нещо вредно да седи така.

абсолютно нормално не се притеснявай,само ако усещаш напрежение в гърдите цеди до облекчаване Peace

# 216
Здравейте
относно обръщането и на мен ми стана странно, че педи иска толкова рано да се обръща малкиято, но тя настояваше да почвам да го тренирам вече, защото има вече пълни 3месеца и кара 4-тия.  Grinning

Упражнението за обръщане е следното:
Слагаме бебето по гръб, хващаме лявата ръка и я повдигаме нагоре до главичката. После хващаме дясното краче и му помагаме да се обърне по корем в посока на лявата ръка. Разбира се може да е и в другата посока - дясна ръка, ляв крак.
Другото упражнение, което ми каза да правя е за развитие на опората на краката. Хваща се бебето под мишниците, изправяме го и допираме стъпалата му до твърда повърхност. То допира крачета и ги свива. При допирането то се изстласква нагоре и ние го повдигаме, това упражнение се прави около 20пъти. Това упражнение подпомага навременното профождане на детето. Обясни ми, че много деца, който са на около 10месеца и им е време за прохождане като ги поставиш да стъпнат те си свиват краката в коленете и тазобедрените стави и сядат на земята, това е поради липсата на тази рефлексна реакция.

Тези две упражнения се практикуват през 4-тия месец на детето.

milkuz, малкият много се радва на кака си, тя постоянно му пее песнички и му говори, а той и гука, не съм забелязала де се страхува от нея, дори напротив, случвало се е да го удари или затисне без да иска, но той не реагира.

Aleksova, бързо въстановяване на свекърва ти.

Искам да попитам тези от вас, който вече не кърмят - имате ли кърма, защото на мене гърдите са ми меки, нямам бучки, но като стисна леко и се получават капки кърма. Не съм давала на малкия да суче сигурно повече от 1седмица и вече нямам намерение да му давам. Та въпроса ми е до кога ще има кърма когато стисна гърдите.
С дъщеря ми си спомням, че като ми намаля много кърмата и спрях да се цедя и да давам, свеки ми каза че щом не съм давала 24часа и не съм се цедила да си сложа за през нощта в сутиена разрязан лемон и да спя с него, той щял да ми изсмуче останала кърма. Тогава ми подейства и се чудя сега дали да не направя същото. Някой да е чувал този метод или някой друг подобен?

кое се смята за 4-я месец,на 4 навършени или 3 навършени,за да знам от кога да почвам?

Това с лимона сефте го чувам ама и не мога да си го обясня.Доколкото си спомням преди 5 години като си спирах кърмата,няколко дни се изцеждах докато ми е комфотно и пиех чай от салвия(трябва да се потвърди за да не бъркам името) и тогава много четох какво се случва с останалата кърма в гърдите-казват че сама си резорбирала в организма.После отидох на преглед за да ми видят гърдите за да не е станало нещо и така.Просто тогава отказах да пия лекарства за спиране,и пиех чая.Това че ще имаш по една капка седмица след спиране е нормално,би трябвало да имаш даже по-дълго време,защото все пак имаш бебе и организма може би  е в готовност пак да произвежда ако се наложи Laughing

# 217
Дион, защо пък да не отидете. Според мен много добре ще му дойде промяната на бебчо, а и чистия въздух. Та ние миналия месец ходихме с нашето на море, че и на плажа го изцепихме, естествено пазихме го все да е на сянка, но знаеш ли колко добре му се отрази. Само спеше и ядеше. Не мисля, че ще сгрешиш ако отидеш

# 218
  • Бургас
Дион и аз мисля, че трябва да отидеш.А и какво по-лесно от това да кърмиш.Щеше да ти е трудно, ако трябваше да носиш мляко, шишета, вода и т.н.
Киди, нормално е да имаш още по малко кърма.Щом не са ти напрегнати гърдите и не напипваш бучки мисля, че си ок.Все пак е хубаво да отидеш и на лекар след края на кърменето. Peace
milkuz, Радослав гледа с голям интерес брат си.Не плаче и не се плаши от него сякаш, по-скоро се чуди какво е това чудо което не спира да говори, вика, пее, смее се и е в постоянно движение. Laughing
Алексова, бързо оздравяване на свекърва ти! Hug
Банята Радослав много я обича.Косата му не пада.Има само едно голо петънце отзад от лежането.За сега сам си заспива и не ми се налага да го люлея и разнасям.Дано му стане навик. Wink
Ходихме на консултация и Радо вече е 6.570 кг. и 61 см.

# 219

Ходихме на консултация и Радо вече е 6.570 кг. и 61 см.

А, тоя месец май сте качили много малко или предния път кантара не е бил верен  Grinning

# 220
  • Бургас
Да Наде, 570 гр. и 3 см., ама то е за 20 дни, няма цял месец. Blush А и се надявам вече да качва по малко, че доста си навакса с тези 1700 гр. за втория месец. Grinning Вече и Радослав си удвои теглото от раждането.

# 221
Исакм да питам Табакова дало сиропа който  е давала на малкия за разхлабване има ефект и как точно се казваше?!?Че ние с акането сме от дъжд на вятър,по 1-2 пъти на 3 или 4 дена  Rolling Eyes и вече взимам да се притеснявам!

# 222
Драсвам набързо два реда, докато малчо спи.  Sunglasses
Благодаря ви за милите думи за синчето. Не исках да досаждам с всички снимки, но щом проявявате интерес ето ги. http://ban75.snimka.bg/baby/deyan.515514.20448805
Малкия спа спокойно през цялото време на снимките, а фотографката си го нагласяше и местеше във всякакви пози - не гъкна  Mr. Green Но тогава беше на 20 дена и много спеше, а и по-дълбоко. Сега съня ни е малко проблемен - не може да заспи сам, все трябва да го приспиваш. Аз люшкам в шезлонг или го тупкам по дупето в леглото. не искам да го уча да свиква да заспива на гърда, защото после няма да може никой друг да го приспи.  Tired Имаме електрическа люлка, но не заспива в нея, дори да умира за сън, но поне като го сложа кротува и си се забавлява сам.
Нашето акане е доста редовно - по 2-3 пъти на ден, като това ни е разредения вариант. До скоро акаше почти на всяко ядене без през нощта.
Ние Биогая капки давахме за коликите, ама нямаш особен ефект. На нас най-много ни помогнаха капките Еспумизан и Саб Симплекс. Нито прехвалените Инфакол и Лефакс, нито ужасно скъпшите Колиеф имаха такъв ефект.
За килограмите - заради коликите му и ужасното напрежение и недоспиване в следствие от тях, аз в момента съм с 1 кг по-малко отколкото когато забременях  Embarassed
и на Дидко косичката му започна да пада. Вече има огромно плешиво петно отзад на тила, но косата която пада не е сао от там - явно ще оплешивеем съвсем. Шегувам се, че това е още едно нещо, по което изцяло прилича на баща си. Mr. Green
Ние утре ще ходим на консултация и за първи прием на двойните ваксини, та сле дтова ще сеотчета с какви параметри сме.
А, за Тв-то  винаги го слагаме така, че да не може да гледа към него или към компютъра.  Naughty Иначе Тв-то в къщи работи но стоп.  Whistling

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 15:54 от BAN

# 223
Исакм да питам Табакова дало сиропа който  е давала на малкия за разхлабване има ефект и как точно се казваше?!?Че ние с акането сме от дъжд на вятър,по 1-2 пъти на 3 или 4 дена  Rolling Eyes и вече взимам да се притеснявам!
Щом ака сам на толкова дни, според мен  не е за притеснение. Нашия мъник, се запича и ако не му помогна аз, неможе да го изкара, бая гЪстичко излиза  Twisted Evil , беше се оправил сам за една седмица и пак се запече. Нашата докторка ми каза, че явно кърмата ми е по-гъста и така ще е докато се захраним, бая време има още, но ако продължава да се запича, ще помагам , няма начин  Sad
Исках да се включа за косичката, нашата още от родилното беше големичка, сега е двойно повече и воабще не е падала, расте си здраво  Laughing . Един комшия ме пита : Това бебе не е ли много малко за такава голяма коса  Laughing .
Ако  беше момиченце от първия ден щяхмне да сме с опашки  newsm06

# 224
Привет и от нас! Simple Smile
Дион ние обиколихме доста планини през последния един месец и си изкарахме чудесно няма какво да се притесняваш ще кьрмиш в хотела или в колата добре ще се отрази и на теб и на бебо:)
Киди на мен ми излизаха капки кьрма когато Ники беше на 2 г и половина и предвид,че бях кьрмила само 2 мес отидох на мамолог и ми обясниха,че може и до 3 години след като спреш да кьрмиш да излизат капчици кьрма това е нормално.
Утре сме на преглед при Райков и се надявам да нямаме някакви проблеми с нашето усилено наддаване и хем ще го питам и за вигантола,че Ивето е вече 6 900 а нашата педиатърка последния пьт пак ми каза,че нямало смисьл да давам вигантол.
Алексова дано се вьзстанови бьрзо свекьрва ти,че да нямате излишни финансови разходи много неприятно:(
Смилянче малко са ти другите грижи остана сега и за линия да мислиш даже си много добре сложена:)

Общи условия

Активация на акаунт