Да продължавам ли да се извинявам...

• 5 040
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
10 c's, на мен ми мирише на липса на самочуствие от твоя страна, особено като чета, че си на мнение, че все раzочароваш хората. Поработи над тоzи си проблем, че биzнес така не се върти, ще те пометат (останах с впечатлението, че някакъв биzнес искаш да раzвиваш)

# 31
Не, няма нужда да се извиняваш.Направила си каквото е било възпитано, поднесла си извинение, стига толкова, тази жена не  може да е част от твоя живот.

Освен това е добре да разграничаваш чисто деловите от приятелските отношения.Моята майка все  такива едни ги забърква, после и на мен ми  е тегаво заради  някакви сложни отношения.Имахме  малко  търговско помещение, което давахме под наем.С  пристигането на  наемателите майка ми започва-  носи им  тортички за рождени дни, разговаря си с тях като приятелки и т.н.В един момент те решат да прекратят договора внезапно, една даже и елекричеството не си плати,  после майка ми "Ами  защо така"...ами така,  да не си ставала приятелка, сега наистина ще ти е по-кофти.
Няма нужда всеки да ти е приятел.Учтиви отношения- да, но достатъчно  хладни, за да не се чувстваш след това  обвързана от условности.

А най- обичам някой да ми  се "фуни"  за неща, дето трябвало да съм се досетила...
Ами  кажи си, искам това и това.Ама някой да очаква да се досещам и ако този някой не е от семейството ми, моля,моля.Сърдит Петко, празна му торбичка! Simple Smile

И освен това-  тези дето ти ги разочароваш, те много ли са те  очаровали?Помисли си и  от тази гледна  точка.

# 32
  • Varna
Абе, ти си и се извинила повече от колкото трябва!!!
Я горе главата!!! Wink
Виж колко единодушно мислим всички, че не си виновна за нищо.
Срамота е, че тя не ти е казала- че ти прощава, въпреки, че няма за какво!!!
А аз си мислех, че само аз правя такива драми със себе си от време на време. Laughing Някой път, като си учтив и и мил, и ти се качват на главата.
Тебе винаги съм те имала за много пекана thumbsup

# 33
Аз лично на никой не цепя басма. Сърденето си е за тяхна сметка. Не знам ти какво си се завайкала.

Спри се  Stop Даже и извиненията ти дотук са прекомерни по моите разбирания.

# 34
Dobyr vecher:)
Благодаря на всички ви за подкрепата и пожеланията, имах нужда да си сверя часовника.

Наистина, аз и преди бях пускала една  подобна тема за това, че привличам най-различни подобни хора, които ме натоварват безкрайно и ме карат да се чувствам неуверено.

+ това да ви се оплача привличам всякакви хора от най-различни църкви, както и врачки и магьосници. Днес например 3 души ме спряха ( явно приличам на заблудена овца), да ми искат пари, някакви томболи, една преди малко направо ми прочете молитва ... Нищо лошо, но малко сюрреалистично става положението. Grinning

# 35
Имах подобен случай наскоро - не е важен бекграунда, но накратко - извиних се два пъти без да съм виновна, само и само да оправя нещата и отговор не получих.

Тури му пепел, казваше дядо, лека му пръст. Продължавай напред.

# 36
Прекомерното извиняване си е доста женска черта.

Пък и в този случай, сравни:
(а) добронамерено обаждане по същия този телефон, с цел да се разберете, със
(б) пасивно-агресивно смс-че, което цели да те накара да се чустваш виновна, без директна възможност за бързо изглаждане на недоразумението.
Второто нали това цели, да те накара да се почустваш виновна и да не ти даде шанс за лесен отговор.

'Айде, повтаряй си като в онзи филм с Мег Райън, цитата от Кръстника: It's not personal, it's business и карай напред.

# 37
За нищо не си длъжна да се извиняваш.

# 38
Става дума за това, че аз редовно разочаровам някакви хора, които не ме познават добре., след което следват големи драми. Не знам защо съм такава, но често вместо да изпиша вежди избождам очи.

Мдаамм..Пък аз си мислех,че това ми е запазена марка само на мен..
Както и да е..Слагай я в графата"непоправимо обидени форевър"и не се нерви.Няма смисъл.Един човек когато е решил,да бъде обиден,нищо не можеш да направиш по въпроса..

# 39
Имала съм такива случаи. Усещането е, че си нанесла болка, прецакала си човека без да имаш такова желание. А става въпрос, че не си отговорила на нечии очаквания.
Имах напредък в тия ситуации, когато си дадох сметка, че не живея за другите, а за себе си. И че никак не е зле човек да се съобразява с егото си, демек - със себе си. В противен случай ей такива вечнонедоволни ти скапват настроението, карат те да се чувстваш виновна за всичко и така - отново и отново.

Всеки малко или много се съобразява с мнението на другите. Но колкото по-малко - толкоз по-добре. Важно е да е добре на най-близките ти с теб, с тях да нямаш такива "неразбрал".  Grinning

Едно извинение е достатъчно - който иска ще го приеме и ще те разбере.

# 40
Я кажи сега кой/какво ти е насадил това усещане, че си длъжна на другите?  Mr. Green Сериозно - тя ти продава боклуци, взема си тоалетната после ти си виновна за дивотии! Айде бе!
Остани сама със себе си и се замисли четно ти какво не си доволна от нея и ако ти тежи вземи и тресни един смс ти пък колко си разочарована!! Не че ще има полза де ... но може да ти стане по-добре  Mr. Green

# 41
  • София
Първо си била твърде деликатна да мислиш дали ще й станетъжно на откриването. Второ, още по-деликатна си била, като не си й поискала сметка за машините, които явно са били в неизправност, за която тя е знаела, та затова е изтръгнала алармите им.
Трето, върхът на деликатността е два пъти да й се извиниш за нещо, което не си сторила от деликатност. Mr. Green

Женицата сигурно е в лек хормонален дисбаланс, на криточеска ми мяза, не си го слагай на сърцето, тя все ще е нещастна за нещо, все някой ще я натъжава незаслужено...
Просто каквото и да сториш, никога няма да си сигурна на кого какво точно пречиняваш и кого гъде го стяга шапката.

Всичко е пито-платено.
При следваща среща, хич не се извинявай пак, нещата естествено ще си дойдат по местата.

# 42

Женицата сигурно е в лек хормонален дисбаланс, на криточеска ми мяза, не си го слагай на сърцето, тя все ще е нещастна за нещо, все някой ще я натъжава незаслужено...

Някои цял живот карат такава критическа - без начало, без край...  Laughing

# 43
                             Ако жената е вампир (или просто смс-а е стратегия), това ще е история с продължение. Ще намине 'случайно' по някое време да си посмуче още  Whistling. До месец, макс два. Дръж се нормално приятно, но защитавай позициите си, ако посегне - пляс през ръчичката. Аз лично в подобни ситуации (за евентуално продължение говоря) мога да си правя пас и хич, хич не разбирам от намеци.

Общи условия

Активация на акаунт