Болница Токуда - тема 6

• 42 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • в 1001-та нощ
и стерилизатори няма, ползва се пара.....за човешкия фактор да не говорим.....

там ходих за колпоскопия .....бях в 3 месец, не разбраха, че съм бременна, при все, че поне 5 пъти казах...после ми казаха, че то така без пари нямало да стане....какво съм си мислила......бебето ще умре и т.н.....аз мерки трябва да взема веднага на частно

при първия записан час - чаках 2 часа и се оказа, че лекарката имала нещо си и не дошла, няма предупреждение.....да дойде сестра - нещо да каже......

втория път пак чаках 2 часа - сестрата излизаше през 20 мин да ми каже, че той ей сега ще дойде - докато светилото благоволи да слезе от 10 етаж и като дойде каза, че един приятел бил дошъл и си говорили....не се били виждали скоро

и трети път нямаше

# 376
Като заговорихме за това какво няма в МД, няма ехограф в приемната долу, няма дежурен лекар, а само студенти...няма еднократни калцуни, нито престилки...

# 377
  • в 1001-та нощ
ако някой ще избира да ражда за без пари (не го казвам осъдително), то се счита, че в момент в София - Шейново е с най-добра база и след това Тина Киркова - това според специалисти, които ги поддържат и разбират от техниката

но разбира се и лекарят не е за подценяване, навсякъде има  и добри лекари и някакви инструменти; всеки си има и скала на приоритети....

мисля, че психологическият комфорт е много важен, доверието ....да знаеш, че "си в най-добрите ръце"- аз в Токуда - това получих на 1 място - тази вяра ...

утре може нещо много да ме разочаова, но от опита ми до сега - това

# 378
Изобщо не може да става дума за сравнение, ама изобщо. Алена е съвсем права - ако искаш да раждаш без пари - ходи в Шейново или Тина Киркова. За мен всичките тези 2100лв, които дадох за раждането (секцио и пълен пакет за бебето) си струват до последната стотинка. Заради обстановката, заради отношението, заради това, че се чувствах като "бял човек" и това за пари, които не давам под масата, а си имам фактура и касова бележка за тях. Ти си преценявай, mama_meggie, аз си имах приоритети. Пари се изкарват. Ние сме затънали в заеми, за да си платим раждането, и пак не съжалявам изобщо.

# 379
Момичета, нали няма проблем да ми издадат фактура за раждането в Токуда, тъй като френската ми застраховка ми възтановява всичко.Към кого трябва да се обърна и да искам фактура , когато дойде момента?

# 380
Токуда си е частна болница и не получава държавна или общинска субсидия като МД, Тина Киркова или Шейново например. Така че няма как за около 700-800 лв., колкото плащат от ЗК за раждането, да се покрият услугите и условията, които ти предлагат там. То е очевидно, че субсидираните държавни и общински болници не се оправят, а какво остава за частна бплница.....

# 381
Момичета, нали няма проблем да ми издадат фактура за раждането в Токуда, тъй като френската ми застраховка ми възтановява всичко.Към кого трябва да се обърна и да искам фактура , когато дойде момента?
Мари в Токуда издават фактура на всички. Редът в родилно е преди изписване ти дават документи, с които ти докато се приготвяш някой роднина отива до касата във фоайето. Там издават фактура и касова бележка, с които се връщаш и реално изписват бебе и майка. Чак като покажеш, че си платила ти предават епикризите.
Може да питаш за дублираща фактура на английси. Няма да се очудя, ако имат подобна опция.

# 382
Добра, много ти благодаря за отговора  bouquet

# 383
Аз не веднъж съм писала колко съм разочарована от МД, там следях предната си бременност, резултата е в подписа ми. Добре че не стигнах и до раждане там, защото не знам как щях да се оправя психически после.
В Токуда не само условията са на добро ниво, а и лекарите освен професионалисти, са и хора. Усмихнати, никой не ти вика, не ти се кара, сестрите са супер внимателни, акушерките също. Просто престоя ти става много по-лесен, като ти мислиш само за бебо  Joy

Мари, там при всяко плщане задължително издават фактура, така че няма проблем от тази гледна точка. Сега остава само да си избереш лекар.

Аз раждах при д-р Колева и д-р Попова, секцио.

# 384
  • в 1001-та нощ
няма проблеми с фактурите, на мен също после ми възстановиха разходите- защото се осигурявам допълнително , доброолно във фонд, там осигурявам цялото си семейство и всичко, което след раждането се налга за малкия - прегледи, изслдвания, лекарства, физиотерапия - се поема от фонда

аз също бях поета от д-р Колева и д-р Попова - проследяване на тежка бременност от Колева и естествено раждане при  д-р Попова

сега съм в голямо чудене - за гинеколог и следваща бременност при коя да бъде ....

# 385
nikolina-pikolina ,аз си избрах Лазарова, началото на другия месец ще съм на втора консултация при нея.
Иначе на теб още малко ти остана Hug Скоро ще се гушкате с бебоците Hug

# 386
  • в 1001-та нощ
мари,

защо избра да родиш тук?

# 387
Момичета, от една страна не исках да предизвиквам спор ма тема ЗА и Против МД и Токуда, или сравнение между тах,  но дискусията, която се разви ми беше интересна. Ако трябва да съм докрай честна ще кажа, че моя опит с МД е положителен и кратък - само раждането и с протекции на акушерки приятелки на майка ми... Благодаря ви за разсъжденията, още повече, че имате опит и от двете места и категорично избирате второто..
И сега да кажа, че не търся къде да родя безплатно, беше ми интересен въпроа точно както го поставих. Ако търсех това мисля, че намаше да се оглеждам в тази болница, дано сте разбрали какво имам предвид. За сега това, с което ми помогнахте е, че реших да си запиша час за първи преглед за ЖК при доктор на произволен принцип и предполагм, че натам като придобия повече личен опит и се запозная от близо отговорите на въпрсите ми ще дойдат от самосебе си
спокойна нощ от мен

# 388
a.l.e.n.a , ами уж да ми е по-лесно.Там няма кой да ми помага, дори и малката няма кой да гледа като отида да раждам.Половинката много работи и почти не се виждаме, бабите нямат възможност да дойдат, имат доста работа тук.От такива съображения.
Иначе в интерес на истината там се чувствах много по-спокойна , имам им пълно доверие!Надявам се , че след раждането ще изпитвам и същите чувства за Токуда Hug

# 389
  • София
Винаги ми е било чудно защо хората си мислят: "ще раждам в МД /Тина Киркова/Шейново" защото там са най-добрите специалисти, нищо че условията са мизерни"...

Излиза, че в частните болници няма добри лекари, което е абсурдно.
Защо един добър лекар ще предпочете да работи в мизерия, корупция, без хубава техника и консумативи, само и само да е в една от гореизброените болници? Как мислите?

П.С. Аз съм била по една или друга причина и в МД и в Тина Киркова. И за нищо на света не бих отишла да раждам там.

Общи условия

Активация на акаунт