Болница Токуда - тема 6

• 42 300
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Да, включва се. Т.е. общо стават 5 нощувки- 4 след операцията и една преди.  Мен ме приеха за планирано секцио на 23.09. операцията ми беше на 24 септември, изписаха ни на 28.

# 361
А има ли педиатри - лични лекари в Токуда?
От е-майла, който са му пуснали в отговор на моето запитване, оставам с идеята че педиатър има въпреки че нямат изградено звено детска грижа.

Благодаря.
Май най-добре да се провери на място, но ако има някой да каже от личен опит ще е полезно....

# 362
А има ли педиатри - лични лекари в Токуда?
От е-майла, който са му пуснали в отговор на моето запитване, оставам с идеята че педиатър има въпреки че нямат изградено звено детска грижа.

Благодаря.
Май най-добре да се провери на място, но ако има някой да каже от личен опит ще е полезно....
То педиатри има, даже цяло отделение. Дъщеря ми лежа там с пневмония. Въпросът е, че не се занимават с текущо проследяване тип педиатър личен-лекар. Друга тема, че като си платиш единичен преглед няма да те върнат. Не знам доколко правилно ти разбирам въпроса  newsm78

# 363
Не знам доколко правилно ти разбирам въпроса  newsm78
Ние говорим за до болнична помощ, за т.н. лични лекари и дали в това звено на Токуда болница има такива специалисти.

# 364
Момичета и аз в крайна сметка реших за токуда, при доктор илиев. Другата седмица ще ходя за първи път, въпреки, че е малко раничко, но не съм се следила там и исках да има време доктора да се запознае с моя случай - то не, че кой знае какво има да се запознава, но имах разни инжекции, терапии и др екстри

всъщност това се води нещо като предродилна консултация ли  newsm78 той нещо такова спомена
Аз първият преглед при д-р Илиев направих в 34 седмица казах му че искам да раждам при него той каза че няма проблем но иска един път седмично да се виждаме за да може да следи бебето като едната седмица правим запис на тонове, следващата УЗИ.

# 365
Момичета, от 34 седмица нататък на колко време са срещите с избрания доктор?Питам защото не съм от София, да знам да се установявам там или да пътувам newsm78

# 366
Момичета, от 34 седмица нататък на колко време са срещите с избрания доктор?Питам защото не съм от София, да знам да се установявам там или да пътувам newsm78

Мен д-р Илиев ме иска един път седмично.

# 367
Силви, мерси, прочетох поста ти Hug Но бях чувала, че 8ми месец на две седмици , в девети всяка седмица , може и да греша newsm78 Пък може и всеки да подхожда индивидуално.

# 368
mari:) аз отидох последната седмица от 8-ми месец и от тогава ходя всяка седмица, направили сме 2 УЗИ, и 2 пъти запис на тонове следващата седмица каза че няма да правим УЗИ а пак запис на тонове, и живот и здраве последната седмица от октомври ще правим секциото.

# 369
Здравейте момичета, извинете ме ако задам въпрос, който вече сте обсъждали, но от това , което прехвърлих не разбрах това, което ме интересува...
Значи първо ще разкажа с две думи за мен - бременна съм вече 20 - седмица, като това ми е втора бременност- имам момче на 4 години и смея да кажа, че съм много по- срокойно този път. Първото ми раждане мина мормално в Майчин дом - София, родих без упойка за около 2 часа от началото на контракциите, пуснаха ми система за стимулиране на раждането , тъй като вече ми минаваше термина, а като обезболяване по време на контракциите ми даваха райски газ и бусколизин (както и да се пише).. казвам това, защото смятам, че ако първото ми раждане е било толкова положително, предполагам, че и второто ще е така. За сега бременността ми протича напълно нормално, но имам колебания относно ЖК-то и естествено раждането. Посещавам частна клиника при доктора, който ми помогна със забременяването, но там не водят ЖК , а ме вика около 4 пъти по време на цялата бременност, очаква се от мен да си посещавам ЖК някъде или ДКЦ-то.. където е една баба и техника от преди тя да се роди. За раждане също не става дума при него  защото той "няма нерви" за нормално раждане , признава го и казва, че прави само секцио... като също е ок, че аз ще отида да родя на друго място.. За това обмисляйки как и къде се насочих към Токуда, като място където може да посещавам и ЖК и да родя там евентуално .
Та въпросите ми са: Ако ходя на ЖК там, за да следя от близо и подробно бременността си  и реша да родя там, но не избера екип , т.е. си спестя 1500 лв , не избера пакет „ бебе” или както там се казва, нямам нужда от специални упойки… Може ли да се разчита , че ще получа професионално и качествено обслуждане за себе си и за бебето.. нали там всички са добри доктори,  за какво ми е да избирам конкретен, ако вярвам в положителното развитие … Може ли тази болница  да се ползва базово по здравна каса и да получа едно европейско здравеопазване и едно положително  качествено съпровожднане на един толкова естествен процес като раждането на бебе…  без излишното за мен „допълнително заплащанена услуги”
Извинете за дългото излияние и ви благодаря предварително !

# 370
mama_meggie, не може да минеш без избор на екип в Токуда.
Пакета за бебето май може да се избегне, но не препоръчвам.

# 371
  • в 1001-та нощ
плащаш и за раждането и за бебето и тези пари са не защото избираш екипа, а защото болницата прави разходи за теб и бебето, които касата не покрива

# 372
Ок, ясно ... разбира се , че ако избера екип за себе си няма да спестя за бебето... значи раждаш ли там стартираш с 2000 - 2500 лв приблизително ?  при всички положения ..
Добре , но просто разсъждавайки, тези пари ги плащаш за лукса... защото в Майчин дом не доплащаш раждане, т.е. докторите са едни от най- славените в бг и пак се справят с парите отпуснати от касата... дори да дадеш на ръка пак колко да са 500 - 700 .. примерно
И все пак разбирам токуда си е полу- частна и те си определеят цената на услугите..
Мерси за отговорите.. ще продължавам да следя темата и ще си разсъждавам ... все пак на ЖК може да си ходиш там пък да родиш където искаш, нали..

# 373
  • в 1001-та нощ
изобщо, ама изобщо няма място за сравнение между МД и Токуда

# 374
Здравейте, искам само да подкрепя a.l.e.n.a Раджах в Токуда, но по време на бремеността ми се наложи по спешност да посетя МД. Трябваше да ме приемат в 20 седмица за задържане, но аз избягах, буквално от тази болница. С мъжа ми бяхме възмутени от нечовешките условия.Може да има специалисти, може да е най голямата АГ болница, но това което видях не само, че ме убеди в избора ми да раждам в Токуда, но и ме накара никога повече да не стъпя там.

Общи условия

Активация на акаунт