Болница Токуда - тема 6

• 42 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
dobra аз имам дълъг опит с неонатологията на Токуда, Ако бебето седи повече от месец, понякога има пътеки, които тр да се заплатят от родителите,както и някои изследвания, консумативи, но в повечето случаи касата покрива всичко. Д-р Масларска е прекрасен човек, както и целия екип на Неото.
Просто наистина правя всичко за бебетата там.
Благодаря за отговора  Hug Може ли да ми пишеш на лични нещо повече, каквото се сетиш. Утре постъпвам и ми е много притеснено.

# 721
Момичета, вчера гледах по новините, че приемат закон, с който таванът на услугата "избор на екип" да стане 950 лева...казаха, че се отнася за държавните и за частните болници...дали може да падне в такъв случай цената за раждане и в Токуда?

# 722
  • София
Момичета, вчера гледах по новините, че приемат закон, с който таванът на услугата "избор на екип" да стане 950 лева...казаха, че се отнася за държавните и за частните болници...дали може да падне в такъв случай цената за раждане и в Токуда?
Не вярвам, а и честно казано се надявам да не се наложи, защото ще падне и нивото на услугите в болницата, а те имат нужда от подобряване. Има достатъчно държавни болници и е по- добре и там да се работи за достигане на приемливи стандарти в условията, а не частните да се намаляват, за да не прави разликата лошо впечатление.

# 723
Момичета, може ли някой да ми каже какво представляват двата прегледа на бебчо след изписването, но кой ден се правят и как става записването.

# 724
Момичета, може ли някой да ми каже какво представляват двата прегледа на бебчо след изписването, но кой ден се правят и как става записването.

Първия преглед е около седмица до 10дни от изписването- мери се ръст, тегло, дават съвети за хранене, гледане, предписват вигантол /сега като го спряха незнам дали предписват нещо/ и това е.
Втория преглед е на 1 месец точно и май трябва да е до 30 дни от изписването- отново същото + слагат ваксината за хепатит, ако в епикризата е записано да се направи контролно изследване на вътрешни органи или трансфонтанелно /оглеждат мозъка / се прави..В нашия случай не беше назначено допълнително ехографско изследване и нямахме такова и евентуално,ако решите да ходите на ДК си уговаряте дата на следваща консултация и се започва с ваксините като пентаксим!

Записването мисля, че е на регистратурата на неонатологията, може и по телефона, а самия преглед се регистрира на централна регистратура, също там се регистрират и безплатните преледи след раждането!

# 725
Здравейте!
Вчера беше първата ми среща с доктор Илиев.Като цяло впечатленията ми са добри,нямам забележки.Надявам се и занапред да е така.Каза ми да отида другата неделя за запис на тоновете,но така и не попитах по кое време.Моля,някой,ако има идея в неделя на 21.11.кога ще е на работа д-р Илиев,да пише!Приятен ден!

# 726
Ейприл, ако имаш притеснения кога док е на работа, се обади на регистратура и ще ти кажат. В неделя ДКЦ не работи, така че до колкото знам, тонове се мерят на 3 ет в родилното отделение.
Но все пак си питай в болницата.

# 727
  • в 1001-та нощ
мен никога не са ме викали в неделя  newsm78

# 728
Момичета, документацията се попълва непосредственно преди плановото секцио ли?Плащането за манипулации и престой в болницата става накрая при изписването нали?
Дали е нужно да си преведа на български и да дам на д-р , която съм избрала в Токуда епикризата от предишното ми секцио  newsm78 Забравих да попитам, дали изискват такава при ре секцио?
По принцип плановите цезарови сутрин ли се правят?

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 14:36 от mari:)

# 729
  • в 1001-та нощ
Плащането е накрая.
Епикриза от предишното секцио - ако е нужна - щяха да я поискат още на първия преглед. Ако не ти е проблем - поръчай превод, но едва ли ще те върнат, ако нямаш такъв  Peace

Малееееее Момичета  Hug .....аз преди раждането изобщо - ама изобщо не съм имала тревоги и терзания за документи и т.н.

Единствено ме интерсуваше - да износя бебето успешно и раждането да е физиолофично ... и да сме добре с бебето, разбира се

Направо Ви се чудя - какво Ви тревожи - бъдете сигурни, че ако се случи да раждате - никой няма да се интересува и да Ви върни, ако нещо е забравено, пропуснато и т.н. ...най-важно е да родите добре и успешно, а другото е оправимо  и после  Hug

# 730
Здравейте,

записвам се и аз да следя темата, понеже съм се спряла на Токуда за раждане и по-специално на д-р Илиев. Досега съм ходила 2 пъти при него, доволна съм, много е внимателен. Другата седмица започваме да правим и запис на тонове.
Добра, защо ти препоръчват МД, аз се насочих към Токуда именно заради неонатологията, защото в 26 гс ме наплашиха, че съм с шийка 1,5 см и едва ли не ще родя всеки момент. Д-р Илиев обаче ми каза, че нямам скъсяване и мога да си износя до края. Все пак на мен ми е още притеснено и гледам да лежа повече, но и на мен разни познати, вкл. и лекарката от ЖК ми твърдят, че в МД неонатологията е по-добра и вече тотално се обърках.

# 731
Алена, права си, ама да знам всичко аз Simple Smile При предното ми секцио нищо не попълвах отидох си в стаята и половинката попълва всичко.Да нямам нищо неизвестно Simple Smile
Аз това се чуда сега, нали много искам да родя нормално , та се чудя , ами ако бебето се обърне!С Лазарова не сме обсъждали този вариант , най-вече и заради предното секцио, а и според нея нямам шанс да се обърне , но пък аз не губя надежда newsm78 Нищо не пречи да опитам и нормално ако бебето заеме подходяща позиция , но пък май ми се струва,че тя не е много амбицирана, като и казах, че искам да родя нормално още при първата ни среща.

# 732
  • в 1001-та нощ
знам много случаи, в които се завъртат - не смо не губИ надежда, но и го гали и му напомнай - колко ще те зарадва, ако се обърне Wink))

# 733
Алена, благодаря ти  Hug, правя го, и упражнения , стоя на лакти Simple Smile, метода с фенерчето също опитвам, но засега нищо.А бях толкова надъхана , че този път ще родя нормално, ходих и на курс за подготовка за безболезнено раждане , до скоро всеки ден упражнявах дишането при контракции, при изгонването Sad.Две садалищни прилежания, вече започнах да се замислям, дали нямам някаква патология в матката newsm78

# 734
  • в 1001-та нощ
ха ха, малкото има собствено мнение  как да застане Wink))

ще подготвя нова тема, че тази направи 50 стр и ще пусна линк  към нея Hug

Общи условия

Активация на акаунт