Болница Токуда - тема 6

• 42 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • в 1001-та нощ
Успокой се marinels   Hug  bouquet bowuu ,

направила си най-доброто за Вас с бебето  Twisted Evil

Всичко ще бъде наред  Peace

Направленията за изследвания се издават от лекаря,който ти води ЖК,затова до сега не са ти пускани, Лазарова ще ти назначи, но тъй като вероятно ще си на платен прием - ще ги платиш - ок. 25 лв.

Иначе - можеш да си запишеш ЖК по каса където и да е - само за направленията, но изследванията са 3 пъти за бременността - по веднъж в трите триместъра - остават ти два пъти - сега във втори триместър и после в трети - първият е изпуснат.

Пиеш ли фолиева киселина?
За кога записа час?

# 706
  • софия
Цитат
mozzi поправи ме ако бъркам, но в гинекология е ВИП стаята нали!? newsm78 .... питането ми е като си била там бебето носиха ли ти го при теб или е както спомена Бoяна, че не се разнася из отделенията!?  newsm78 .... това означава ли, че ако съм във ВИП, а не в ЛУКС няма да си видя бебок

miss_666 , в Гинеколгията има и ВИП, и Лукс стая-мен ме попитаха каква искам,тъй като и двете им бяха свободни-ВИП стаята е по-малка, Лукса е по-голям, има и котлонче и хладилник Grinning
Аз съм много доволна от Гинекологията, всички бяха страшно любезни.Неудобството е, че дори да си в самостоятелна стая бебето не е при теб, а трябва да ходиш до Родилен сектор, за да си го видиш и да се храните
Иначе има наистина една стая за кърмене-мъничка е, но рядко има някой в нея и е спокойно, аз там си хранех близнаците Peace

# 707
И аз да попитам пак,  значи в гинекология са два типа стаи - Вип и лукс, в родилното пак ли е така или там са само лукс?

# 708
Първо да те питам имаш ли някаква терапия с инжекции - фраксипирин или клексан??? Това е важно и спешно, но само лекар може да го назначи, не така по форум.

Историята е, че аз имам един аборт по желание и тогава не са ми правили антиД и сега като казах на лекаря какво е положението той ми пусна титър на еритроантитела, докато излезат резултатите ужаса беше голям-сменяла се кръвта на бебето вътре, всеки само ме шашкаше...но вече 2ро такова изследване правим и се оказва, че нямам развити антитела, което е добре, може би затова не са ми изписали тази инжекция.
Успокой се marinels   Hug  bouquet bowuu ,

направила си най-доброто за Вас с бебето  Twisted Evil

Всичко ще бъде наред  Peace

Направленията за изследвания се издават от лекаря,който ти води ЖК,затова до сега не са ти пускани, Лазарова ще ти назначи, но тъй като вероятно ще си на платен прием - ще ги платиш - ок. 25 лв.

Иначе - можеш да си запишеш ЖК по каса където и да е - само за направленията, но изследванията са 3 пъти за бременността - по веднъж в трите триместъра - остават ти два пъти - сега във втори триместър и после в трети - първият е изпуснат.

Пиеш ли фолиева киселина?
За кога записа час?
Аз се записах все пак там на ЖК при Живкова (само при нея имаше часове), вече веднъж бях - измериме, изтеглиме, всички изследвания, малко дръпната, ама айде да не изпадаме в крайности  Laughing А иначе за Лазарова-първото ни виждане ще бъде на 29ти.
При Дуковски не съм правила спор за пари-винаги съм му давала колкото поиска (сумите не бяха малки), но той пак не ми пускаше дори и платени изследвания.
Благодаря ви много за бързите отговори и успокоението, наистина е добре да чуеш такива думи от някой, който е минал по този път Hug

# 709
  • София
Mari, ние замаразявахме стволовите с Криосейв. Не е имало проблем да ги допуснат, а и дори жената която ги взимаше се познаваше с екипа от раждането, явно не и беше за първи път.

Предполагам това за Булген си е просто тяхна реклама по време на представянето, че само те имат договор, но това не значи че другите не могат да влизат.

Попитай все пак в банката, която си избрала дали са работили с Токуда още преди да сключите договора, както се казва за всеки случай. Ако не е тайна, коя банка си си харесала?

# 710
И аз да попитам пак,  значи в гинекология са два типа стаи - Вип и лукс, в родилното пак ли е така или там са само лукс?

В родилното мисля, че са само 2 лукс стаи, другото са обикновени...Но може да бъркам за името /лукс/...но стаята беше широка, имаше предостатъчно място за 2 легла /моето и на мъжа ми/, имаше хладилник, котлон, мивка и цената и беше 125 лв на ден. ВИП стаите мисля, че са по 80 лв, но дали има в родилното и от тях-мисля, че не, но ако греша нека някои ме поправи Embarassed

# 711
  • София
В родилно има само 2 лукс стаи по 125лв. на ден.

# 712
А иначе за Лазарова-първото ни виждане ще бъде на 29ти.
....Благодаря ви много за бързите отговори и успокоението, наистина е добре да чуеш такива думи от някой, който е минал по този път Hug
За Лазарова изобщо не си чакай датата, а отивай веднага без час. Аз така чаках за когато съм се записала и тя после ми се скара - при особени случаи всеки ден е важен. Каза каквото и когато ме притеснява да се обаждам, да не записвам часове. Тя е всеки ден там, макар да не стои на 2я етаж при кабинетите. Ако си достатъчно настоятелна и обясниш, че имаш проблем ще я извикат. От регистратура са леко дръпнати, ако не убедиш тях да я извикат, отиваш при самите кабинети и издебваш първата сестра, която ти се мерне  Peace Започни от изоставането с 3 г.с. - това уви прави силно впечатление  Tired Приемният и ден е вторник след 14.30ч - тогава съвсем сигурно ще я намериш в кабинета на 2я ет. и никой няма да те размотава.

Инжекциите, които ти споменах са за засилване кръвотока, т.е. изхранването на бебето от майчиния ресурс. Вярно, че не се изписват на всички, но при изоставане в развитето е почти сигурно... Все пак зависи каква е първопричината при теб. При мен е имено нарушен кръвоток от матка към плацента грубо казано. Успех и пиши как се развиват нещата при теб  Hug Hug

# 713
Не,при мен проблема е поликистоза,а от там изместена овулация, при теб нещата са много по-сложни  Sad

# 714
Mari Simple Smile Oчевидно си правят реклама с Булген, както казва и Фустъчка. А и на Булген таксата за съхранение е доста по-висока от тази на другите банки.
Намерих интересна статия относно стволовите клетки и за самите банки като бизнес. За тези, които се интересуват от този въпрос: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=169&aid=4431

# 715
Съни, аз предполагам , че имат договор само с тази банка и ако си клиент точно на тази, не вземат тази такса от 300лв.

# 716
Цитат
mozzi поправи ме ако бъркам, но в гинекология е ВИП стаята нали!? newsm78 .... питането ми е като си била там бебето носиха ли ти го при теб или е както спомена Бoяна, че не се разнася из отделенията!?  newsm78 .... това означава ли, че ако съм във ВИП, а не в ЛУКС няма да си видя бебок

miss_666 , в Гинеколгията има и ВИП, и Лукс стая-мен ме попитаха каква искам,тъй като и двете им бяха свободни-ВИП стаята е по-малка, Лукса е по-голям, има и котлонче и хладилник Grinning
Аз съм много доволна от Гинекологията, всички бяха страшно любезни.Неудобството е, че дори да си в самостоятелна стая бебето не е при теб, а трябва да ходиш до Родилен сектор, за да си го видиш и да се храните
Иначе има наистина една стая за кърмене-мъничка е, но рядко има някой в нея и е спокойно, аз там си хранех близнаците Peace

mozzi благодаря за отговора ...   bouquet

само да добавя днес бях на преглед и ми обясниха същото  .... а в родилно имало само 2 ЛУКС стаи и било на принципа, който се вреди първи  newsm78

# 717
Аз пак да питам майките с опит за лукс стаите, кога трябва да заявя , ако реша , че искам такава, в деня на раждането ли?

# 718
  • София
Аз пак да питам майките с опит за лукс стаите, кога трябва да заявя , ако реша , че искам такава, в деня на раждането ли?
Предварително я заяви на лекаря, който си избрала, а ако се окаже, че когато раждаш и двете са заети ще отидеш в обща. Струва ми се малко вероятен такъв вариант, защото повечето избират обща стая по ред причини- за да не сами по време на престоя, за да не плащат допълнително и тн.

# 719
dobra аз имам дълъг опит с неонатологията на Токуда, Ако бебето седи повече от месец, понякога има пътеки, които тр да се заплатят от родителите,както и някои изследвания, консумативи, но в повечето случаи касата покрива всичко. Д-р Масларска е прекрасен човек, както и целия екип на Неото.
Просто наистина правя всичко за бебетата там.

mari:) ако няма ВИП те местят в 4-ка, случи се така с няколко мои приятелки и след ден-два като се освободи те местят във ВИП.

Общи условия

Активация на акаунт