Болница Токуда - тема 6

• 42 290
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Клиничната лаборатория работи всеки ден, вкл. и неделя, но за микробиологията не знам. Обади се на централата и попитай.
За д-р Масларска съм повече от съгласна. Моето дете ходеше при нея /сега вече е голям/ и мога да кажа само суперлативи, но няма да са достатъчни, за да опишат какъв човек е тя, какъв професионалист и колко ни е помогнала. Единственият недостатък, както си казала,  е чакането, но то е разбираемо предвид предимствата. Натовареният график, наистина, по никакъв начин не се отразява на работата на д- р Масларска, дори винаги съм се учудвала в какви детайли помни предишните прегледи, подробности за детето и тн. Дано навсякъде да има повече такива лекари.

# 331
Като заговорихте за д-р Масларска само  Peace за нея.
Рядко да не кажа хич да похваля доктор.
Искам да питам тези кодове за on-line достъп до резултати от лаболаторията обясниха ми, че важат само за конкретното изследване. Ама че тъпо.Мислех си, че един  път регистрирал се пациента може да си чете от там всичко.Да ама не.Така ли е наистина newsm78.
И не всичко в Токуда е на 6 за съжаление. Администрацията им или там както се води- болшинството от момиченцата на регистатурите са ГОЛЯМ ужас - толкова нелюбезни че..........

# 332
  • София
Хъни - Бъни С паролата проверяваш всички изследвания сега и за в бъдеще. Стои ти нещо като досие. Много е удобно, защото можеш да си извадиш стари резултати от същият тип изследвания и ако се налага да се сравнят. И си правя- повечето от хората на регистратурите са гола вода. В организационно отношение нещата са много зле благодарение на това.

# 333
  • в 1001-та нощ
слава богу - до сега не съм случвала на нелюбезно отношение - освен една сестра в неонатологията, която има поглед само над носа си....

онлайн достъпът до резултати от изследвания е за всички изследвания на пациента, които са поръчани по ДКБ, ако са поръчани в отделение, в което си лежала - няма да ги виждаш- един вид не са заявени от теб

иначе в сайта се виждат всякакви разрези, сравнения, графики.....

# 334
  • София
a.l.e.n.a Те са си любезни, но хаотични. След като родих няколко пъти ми се случи лекарят, за който съм записала час да е на конференция или на важна среща, но никой да не се сеща да звънне и да предупреди че часа отпада. Оплаках се и от тогава всичко е ок. Но за важни неща пак е по- добре да се проверява допълнително, защото я ще има срив в системата, я някой ще е забравил нещо да отбележи. Последният хит беше, че изследвания правени в неделя не могат да се проверят по интернет в неделя, а чак в понеделник или ако се върнеш на място. Не разбрах на какво се дължи, защото всичко въвеждат в тяхната система и без това, но е факт.

# 335
  • в 1001-та нощ
 Peace
на мен веднъж ми се случи да ми звънят - за уговорен преглед - да сменя лекаря или да се измести във времето, защото този, при когото беше записан беше болен

издънки до сега не е имало - но всичко е възможно  Peace

# 336
  • София
Оправят се нещата вече. Затова уточних, че става въпрос за преди почти 3 години.  Peace

# 337
Оправят се нещата вече. Затова уточних, че става въпрос за преди почти 3 години.  Peace
Е на мене ми се случи преди има няма 5 месеца.Записах час при един неонатолог пък на прегледа се оказа друг.Никой не се обади да каже за промяната.
Е къде да се връщам с малко бебе на ръце.
За паролата за он-лайн достъп точно като ме ригистрираха ми казаха преди два дена, че важи само за конкретното заявено от мен изследване и засега за съжаление такава била системата Shocked Shocked Shocked.
Простооооооо............без коментар.Защо се излагат така.
Съжалявам, че внасям негативизъм, но.......в момента там тече профилактика за Рак на кожата - безплатно.Но отново се потвърждава тезата, че безплатен обяд няма.
Плегледите са за по малко от минута.Пълна пародия.
Като цяло съм доволна от болницата, но май поради факта, че друга алтернатива на що годе прилично място засега няма.

# 338
  • в 1001-та нощ
в България изобщо нямаме традиции в обслужването ...и това, което в други страни е градено с векове тук едва прохожда...

# 339
имам въпрос към момичетата, които не само са раждали, а са си следили бременността в Токуда - как стои въпросът с болничните, дават ли тези дългите болнични без проблем и плащат ли се. Искам да си прехвърля ЖК там и да раждам евентуално, а ми е много важно да мога да взимам болничен без проблем

# 340
  • в 1001-та нощ
аз не съм имала проблем с  болничните и не съм плащала за тях
но имаше причина да съм в болнични

# 341
Аз си следих бременността в Токуда. Следих я платено, защото не ми се занимаваше да чакам за направления или за часове за прегледите по здравна каса. Относно болничните - дадоха лесно такъв за 7 дни, но тези дългите казаха, че нямат право да ги издадат без да се лежи 3 дни в болницата. Аз лежах, отделно, че си имах и причини да полежа. За трите дни трябваше да доплатя 200лв.
Имам приятелка, която си следи бременноста там около година и половина преди мен и тя не е лежала в болницата за по-дългите болнични. А дори беше при същата лекарка, така че не е и до лекар. Аз си го обяснявам, че нали наскоро затегнаха контрола за фалшивите болнични, а това е голяма болница и вероятно глобите са солени, ако ги хванат.

# 342
Здравейте, имам въпрос и ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне....Имам запазен час в края на месеца за ранен ехографски скрининг за откриване на аномалии, който ще направя във "Фемина".Веднага след него искам да отида до "Токуда" за БХС, обаждах им се и казаха да отида с амбулаторен лист и ехография с размерите на плода.Второто е ясно, че ще го взема от "Фемина", но за амбулаторният лист се чудя, кой го издава, от "Фемина" ли трябва да ми го дадат  newsm78 ?!?

# 343
setony, амбулаторен лист е онова листче,което ти дават след всеки преглед, на който пише какво е наблюдавано по време на прегледа, от какво се оплакваш, какво са ти предписали. Така че - каквото ди дадат от Фемина - отиваш и го носиш в Токуда. (а всъщност защо там правиш БХС? Все си мислех, че една от двете лицензирани за този род изследвания е Националната Генетична Лаборатория на проф. Кременски в Майчин дом, втората е във Варна)

# 344
Щица, много ти благодаря за отговора   bouquet !
Ще ходя в събота, от "Фемина" ми казаха, че лабораторията в МД не работи тогава, а в "Токуда" ще го направят.

Общи условия

Активация на акаунт