Плетка с песен в златна есен!

• 118 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Цануша,това ми е любимия потник за 1 кука............. HugМн добре си го направила!200г стигнаха ли ти?

# 436
  • на брега на реката
Малко повече от едно кълбо , около 120 грама да речем.

# 437
  • Варна
Малко повече от едно кълбо , около 120 грама да речем.

Благодаря ти за отговора!Значи за мен 200г са ми ОК,че при мен 100-те г ще са ми само за бюста.....надолу до другото лято смтам диетката да ми изчисти сланинките...... Rolling Eyes

# 438
Още днес ще си купя списание,да разгледам!:)

Знам,че ставам досадна,но имам още няколко въпроса. Колко грама горе-долу ще ми трябват за този пуловер? Аз съм 50кг,165см? И друго - яката отделно ли се плете;на 2 или 4 куки,като ластик ли?
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

В списанието си пише -  600/700 гр. Подчертала съм го в синьо и виж размерите в червено горе - http://prikachi.com/images/766/2527766R.png

http://prikachi.com/images/776/2527776N.png - Тук са размерите, които трябва да спазиш, ако си съответния номер.

http://prikachi.com/images/777/2527777p.png
Най-лесно яката се плете на обръч, т.е. две игли, свързани с корда например. Да, ластик е, 2х2 т.е. две лицеви, две опакови.

Цануша, превъзходно лято си направила!  sun

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 14:42 от big pufana

# 439
Aмели, хвърли ме в спомени с тия квадратии...Бях 6 клас, когато родителите ми бяха на почивка през пролетната ваканция, а аз у баба ми. За 10 дни успях да си оплета пуловер точно на такива квадрати- лицеви и опакови, само че тогава беше моден прилеп ръкава  Joy. Толкова много си го харесвах, че в 9 клас все още го носех...

# 440
biq pufana,
благодаря! То може да си пише,но трябва да имаш очи да видиш!:D Аз такова списание къде съм виждала друг път,че и на немски да разбера нещо...
Днес излизах да си харесам прежда,цвят и тези дни ще направя опит за този пуловер.!:)

Пак ще досадя с въпроси как да направя чупките на модела-свиване на бримки и т.н.,дано ме извините!:)
  bouquet

# 441
  • на брега на морето
Пуфи, момичета в смут съм. Най-напред един общ въпрос - плетените изделия, продавани в магазините е видно, че са гладени. Когато вие изплетете за себе си пуловер, блузка, жилетка и т.н. гладите ли ги? В момента плета от прежда Мимоза 100 гр/330 м страхотен пуловер, всъщност мострата заради изчисленията. На снимката оригиналът пада тежко, нищо не стърчи, не се нагъва, гладен е. Мотивът е комбинация от ажури, плетеници и гладка плетка. Мимозата не се глади. Какво да правя? Да я тръкна все пак с хладка ютия? Не искам да сплескам бримките. Ако пък ютията е по-хладка няма да се опъне. 

# 442
  • най-шареното място
никога не гладя, но понякога опъвам.

# 443
  • на брега на морето
Фиксирано на карфички  или на ръка подръпваш Embarassed Мокро, влажно. Ей заради това не обичам двете игли. Но имам много прежди, страхотни модели и се подлъгах да започна.  Благодаря, Арт мама. Имам въпроси към теб - вдъхновена съм от едни цветенца и искам да ги възпроизведа в стил пачуърк. Но друг ден ще стане това.

Пуфка, видях те с детенце на снимка в парка.

# 444
Пуфи, момичета в смут съм. Най-напред един общ въпрос - плетените изделия, продавани в магазините е видно, че са гладени. Когато вие изплетете за себе си пуловер, блузка, жилетка и т.н. гладите ли ги? В момента плета от прежда Мимоза 100 гр/330 м страхотен пуловер, всъщност мострата заради изчисленията. На снимката оригиналът пада тежко, нищо не стърчи, не се нагъва, гладен е. Мотивът е комбинация от ажури, плетеници и гладка плетка. Мимозата не се глади. Какво да правя? Да я тръкна все пак с хладка ютия? Не искам да сплескам бримките. Ако пък ютията е по-хладка няма да се опъне. 

Котьо, Мимозата е изкуствена. Не я глади, ще я изпечеш. После няма оправяне изобщо. Само изпери и набоди с карфички върху хавлиена кърпа в хоризонтално положение. По-скоро не плети с изкустеняци, миличка. Все нещо комбинирано избирай. Двете игли са си много добри, даже.  Heart Eyes

# 445
Пак съм аз!:)
иска да попитам нещо във връзка със схемичката и по-специално за ръкавите
http://prikachi.com/images/776/2527776N.png

по колко бримки трябва да се прибавят и през колко реда? знам,че бримки се прибавят и махат на лицевата страна!:) и съотвено после през колко реда се махат,за да стане равномерно?

Мерси!:)  bouquet

# 446
  • София
Привет!
Made in Russia Схемата, която показваш е за т.н. реглан пуловер - трудна, но не невъзможна за изпълнение.Така не можем да ти кажем колко бримки да свиваш - зависи от преждата и размерите на пуловера....Принципно свиването е равномерно през няколко реда в зависимост от дебелината на преждата.
Препоръчвам ти книгата на Пам Алън - "Плетене for dummies" - аз започнах именно с нея - изключително просто и синтезирано съдържание има.Не е лошо и да потърсиш някое българско списание с точни указания - "Вълшебна бримка", "Избрано плетиво"...Успех!!

Аз лично не гладя, само изпирам и понякога опъвам.
Ще се пробвам на Мериното Балки, че мъжки пуловери ще се правят - то се е видело Crazy

# 447
А дали е възможно да се направи с друга схема? И ако да,може ли пример? Че аз все пак съм начинаещ и ми се иска да се справя с първият си пуловер!:)

# 448
  • Варна
Made in Russia, добре дошла сред нас - много ентусиазъм и търпение ти пожелавам и да не се отказваш! И аз миналата есен хванах куките (не ги бях хващала от дете) и се понаучих (е, още колко имам да уча ....), та значи всеки може.

Цанушка - чудно потниче! Цвета е много хубав, а и изпълнението!   bouquet

Аз си изплетох шала и тъкмо съм го опнала, забучен с карфици да съхне  - демек правя му blocking Simple Smile. Засега добре се е разпънал, ще показвам през уикенда. Тъй че Котьо, само blocking, никаква гладене ако не е указано на етикета - щото миналата есен първият си плетен шал така го съсипах с ютията.

Момичета, вижте каква прежда си купих снощи от кварталното магазинче за прежди - тъкмо я бяха докарали и аз взех единия пакет:
Атлантис на Ярнарт за пуловер на момчето ми (модел още нямам):
цвят 70019
http://www.yarnart.info/UrunDetay.aspx?uid=56
Сега чакам да докарат някъде и Еверест пак на Ярнарт, моля ви пишете, искам го и него, а като гледам по онлайн магазините в БГ още го няма:
http://www.yarnart.info/UrunDetay.aspx?uid=70

# 449
аз пък имам на ярнарт скарлет...и се чудя какво да я правя...

някой плел ли си е нещо от нея?

Общи условия

Активация на акаунт