За събирането на пари в ДГ

• 14 902
  • 231
  •   1
Отговори
Здравейте, интересува ме по колко пари се събират в детската градина на детето ви от вас и за какви цели.

# 1
Средно по 40 лв., които се дават в началото на учебната година.
От тях се купуват учебниците, моливи, пластелин, водни бои, скицници, пластелин и пр. + по някоя по-голяма играчка като кухня за момичетата и гараж за момчетата.
За ремонт не са събирали, защото помещението на групата е след основен ремонт и с чисто ново обзавеждане.

# 2
  • Варна
Засега нищо допълнително не сме плащали.
Може би защото още не са се събрали всички деца и учебната година не е почнала newsm78

# 3
При нас ще има събрание в края на месеца,предполагам, че тогава ще ни кажат

# 4
  • София
По 50 лв. за учебни пособия, в началото на учебната годината. Други пари не ни искат.

# 5
Точно с връщам от родителска среща. Родителите решихме да съберем по 70лв. за всички пособия, хигиенни материали и канцеларии. Ние се ангажирахме да ги купим заедно с госпожата и отделно всеки да донесе излишни играчки от вкъщи.

# 6
malko_mishlence, колко деца са записани в групата?
70 лв. са ....доста солидна сума.  Thinking

# 7
malko_mishlence, колко деца са записани в групата?
70 лв. са ....доста солидна сума.  Thinking
Ми...зависи. На мен колкото ми поискат, толкова ще дам. То ясно е, че всяко семейство е с лимитиран бюджет в тези времена. Но 40-50 -70 лева за ДГ са най-малката капка в морето, щото да облечеш и обуеш едно дете за ДГ и есенно-зимния сезон си е солидна сума, щото лично аз не срещнах средно качествен анцунг за 3 годишно дете под 25 лева. Мен ме е яд друго - че с повод и без повод плащаш данъци и осигуровки, но не получаваш напрактика нищо за тях.

Аз лично имам идея да се обособи градинка за обслужване на двете детски групи - филиал, една от които ще посещава синът ми. Да преположим, че кмета на района предостави подходящо петно, но оттам нататък - средствата? Поне родителите на десетина деца, ще заявят, че това не ги касае и няма да дадат по 50 лева за закупуване на детски съоражения - люлка, пързалка и ограда.

# 8
Изобщо не става въпрос за семейни бюджети и пр.
Просто като председател на родителския актив съм наясно колко пари за какво отиват.
И в тази връзка 70 лв. ми се виждат много. Всяка година събираме по 40 лв. и винаги остават пари за следващата година.
Като се купуват учебници /те са около 250 лв., защото за групи се прави отстъпка/, всички канцеларски пособия, които са около 400 лв. + играчки за групата.
Простата аритметика показва, че 25 деца средно по 70 лв. прави сумата от 1750 лв.
Която разделена на 12, колкото са календарните месеци е 120 лв.

# 9
При нас преди 2 г събирахме по 100 лв /т.е. в началото на учебната година на 1-ва група/. Никой не го направи на проблем. Ремонт си спретнахме, спални комплекти взехме, нови играчки и още куп неща. Канцеларските и учебни пособия все от тази сметка....Сега все още има пари в касата и сме си все на чистичко, ремонтирано и с книжки.  Whistling

# 10
Нищо допълнително не са искали..

# 11
  • София
Парите ние ги събираме в началото на учебната година на първата родителска среща. Сумата се определя от родителите и средствата се управляват от родителския актив с помощта на госпожите, които дават предложения и идеи за купуване на неща, от които децата имат нужда.  Отчетността също се води от родителите. Досега сме събирали около 50-60 лв., отделно всеки родител трябва да занесе еднократно по един пакет мокри и един пакет сухи кърпички. С тези пари сме купували учебници (книжките за Моливко на Просвета), моливи и флумастери, играчки, дребни подаръчета за децата, които им се подаряват за рождените дни и др. такива.

# 12
  • София
Миналата година събрахме веднъж по 40 лева - за учебни пособия и други неща
и веднъж по 20 лв за спално бельо, защото старото беше вече направо отвратително.

# 13
  • Beyond the Frontiers
До сега не са ми искали пари, но на 20-ти е срещата с родителите и го очаквам. За учебници ми споменаха 15 лева.

# 14
  • Варна
При нас миналата година дадоха списък на всяко дете какво да се купи. Блокчета, моливи, лепила, картони, пластелин, ножички.. И беше по-добре според мен, за да няма изказвания в смисъл "ама какво толкова купувате за тези пари". Излезе по 35-40 лв., а повечето от нещата са останали за тази година.

Общи условия

Активация на акаунт