И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 069
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Чумби, ха честит ти аниверсер у Френско! Разбираемо е да си малко така #Silly
Аз съм тук от 96, още отначало си ми е "у дома", но пък и не мога да си затворя очите за нещата които не вървят и ежедневните абсурди! Най ме нерви, че все едни са дойните крави, средната класа, и плащат за други, дето се чудят на коя кълка да се обърнат и които с нищо не се стимулират да се вземат в ръце Twisted Evil. Сериозно съм се замислила за живот в друга държава с по-логична и справедлива социална политика. Но пуста работа на мъжо, закотвени сме за още известно време тук.

# 31
Момичета, а моят мъж от 1997 до 2007 е живял извън Франция, като дойдохме декември 2007, аз се аклиматизирах супер бързо, той отсече "това няма нищо общо с държавата от преди 10 години..." адски разочарован за негативната промяна.

Пантадка, като измислиш къде би било по-добре - светни ни и нас, да знаем Wink

# 32
Абе, Пентадке и на мен тук ми е "у дома" още от начало, не се опитвам изобщо да сравнявам с България, но точно затова се ядосвам, че има такива възможности, а се разхищават по най-идиотски начин. И за "дойните крави" си е така -  но поне да се опитваха да ги поотглеждат, че скоро няма да има откъде да се дои
 Нещо много ми дойдоха напоследък абсурдите, затова така съм се наточила.

Особено покрай скорошните  наводнения - при наличието на всякаки възможности,  и финансови, и логистични,  тук продължава да е пълен бордел. Не са се дори заели да изчистят коритата на реките, откъдето дойде цялото бедствие, и на никой не му дойде наум да забрани повторното строителство на места, които са наводняеми. При едни следващи дори и по-малки подобни проливни валежи, щетите ще са още по-големи. За телефоните вече се оплаках, но моите са бели кахъри в сравнение с тези на предприятията, на които все още  не са възстановени нормално фикс линиите.  И не мога да се начудя на изказванията на местните управници, че "такива неща се случвали веднъж на 100 години" - все едно че не живеят на тази планета, или поне се надяват да не се случат докато им мине мандата. Уф, айде стига, че сигурно съвсем ви дотегнах.

Иначе времето пак си стана идеално за плаж Grinning 

# 33
И аз се присъединявам   към групичката , която недоволства от системата във френско!
Особенно това с дойните крави!Мъжо се трепе вече 8год,(предните 5 няма да ги броя) на две работи, изплаща апартаменти, а от всякъде те доят, синдици, данъци,ами то почти всеки месец ремонти в апартамента който изплащаме, освен таксата на синдика ни искат пари за щяло и нещяло,и другата ни синдичка е голяма пиявица!Не ни вдига телефона от 2год, само пари иска, даже като се роди малката не му платиха и отпуската за бащинство защото работел на две работи и не можело.Все едни такива!Честно казано и на мен хич не ми се живее във Френско.

# 34
Ехо, как сте мадами.
Аз най-после да се реша да пиша от работа, представете си каква скука е щом форума отворих.
Тази година нямах ваканция, цяло лято работих и сега ми е още по-убито.

Надявам се вече да пиша по-често и поздрави на всички.
Роце, да знаеш че редовно чета сайта ти. Роца може да ви каже какво е бабьор Simple Smile)

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 18:32 от mystic

# 35
  • пак на Рив Гош
Я, Мистикова се появила Laughing Мадам, много работиш! Доволна ли си от работата?
А в блога ми си добре дошла, когато имаш път натам Simple Smile.

В тоя ход на мисли, пуснах малко снимки от Лисабон.

Чумби, честита ти десетгодишнина  Grinning. Още ли не са оправили нещата при вас след наводненията?
Да ти кажа, и мен понякога ме стяга шапката (най-вече при разправии с администрация и разни нелогични решения) и се замислям дали 6 месеца или година в някоя друга държава (една фармацевтична фирма набира такива като мен в Белгия) няма да ми се отразят добре.

Дала, и аз да си кажа - зъболекарят не би трябвало да ти е изтеглил предварително парите за коронката  newsm78. Последния път като си правих коронка, зъболекарят първо ми направи проформа фактура, която пратих в мютюела и оттам ми пратиха писмо, че одобряват плащането... ама това беше преди няколко години.

Самурайка, лек полет утре и се обаждайте!  Heart Eyes

# 36
Ох, едвам се домъкнах до компа да кажа лек път на самурайка, добре мярнала се на работната  мистик (с пожелания за малко ваканция скоро!) и да благодаря на Роца за снимките от Лисбон Hug

чумби, ама ти само от десет години ли си тук? Новобранец Laughing дано следващите десет са по-спорни Hug

# 37
Къде заминава Самурайка? Добър път и пожелавам и аз, ама съм изпуснала.

Роц, както винаги супер разказ, супер снимки, ти май си си объркала метието  Wink
А за работата...бива, но можеше и по да бива. Радвам се иначе, че е СДИ, така че сега
да ме уволнят ще е доста трудно, ама има дни когато ми иде да си взема сака и да тегля
една майна, ако разбирате мадам.

За зъболекар, същото и при мен, винаги първо дьови и после процедури.

Хубав уикенд на всички.

# 38
Роца-и аз съм ти фен  bouquet  мерси че  показа  красотата на Лисабон-керамичните фасади много ме впечатлиха,а също и рисуваните прозорци.Мислих, че само по нашите географски ширини рисуват орнаменти около тях-красиво е.

Никога до сега зъболекарят  не ми е  давал проформа-фактура.Аз  не знаех,че така трябва  ooooh! .Отсега нататък ще съм мнооого внимателна,тъй като от кабинета му твърдят че са провелили и всичко било наред- направена ми е коронка и ... ми е поставена Sick
вече ще следя и разпечатките ,които получавам за използавенто на карт-витал

Мистик-  със счетоводство ли е свързана новата ти работа.любопитствам ,защото не зная коя счетоводна програма предпочитат във Франция?видях на един дребен търговец счетоводните книги .човекът има малко магазинче за храни и напитки-една стаичка. счетоводителят му води всичко ръчно newsm78.на приходни-разходни ордери.Много се изненадах-ръчно счетоводство,няма нито дискети,нито дискове за  съхранение на инфото-просто писания и сметки в книги....за голяма фирма вообще идея си нямам как стоят нещата?

Аз съм убедена ,че Франция е страната на хартиите и документите. и всичките ми познати винаги това ми казват-пази си всички писма,които получаваш от институциите.в къщи  едно широко шкафче е натъпкано с какви ли не бележки ,извлечения и кореспонденция по мой адрес.Още ми е странно обаче-идвайки насам не очаквах такава бумащина Sick

# 39
Добър ве4ер девойки   bouquet
Аз докато се наканя да пи6а вие сте отворили нова тема.Благодаря Роца   bouquet и аз съм ти фен както е писала Дала..много ми харесаха снимките , а и колко вкусотии  приготвя6 .евала много ,ми хареса  bouquet
La Pintade , Мария К. благодаря за инфото за градините.  Hug
Боби видях снимките на малката госпожи4ка пу пу да не и е уроки много е сладка.4ак ми се прииска за момент о6те едно такова дребосъ4е ...ама много бързо разсеях тези мисли  Naughty рано ми е о6те има време  Mr. Green
Да се похваля ,4е моето гардже и на френски проговори ве4е ( за разлика от майка си тук трябва да се засрамя ,4е хи4 не си давам зор  Mr. Green ) ина4е да ми е жива и здрава много е буйна има енергия за трима..ми то умора няма ,
но не6о запо4на да посяга на някои де4ица в парка,казва ,4е вси4ко е нейно  Shocked  ,незнам какво да правя.Обяснявах говорих понякога и по памперса я плясвам оба4е ефект никакъв.Толково ми е неловко като идем в парка и аз съм като някой падар все ти4ам след нея да не и хрумне да удари някои.И ако стане пък се 4удя как да се обяснявам с детегледа4ките.извинявам се криво ляво с моя френски и си трагваме.Уфф дано мине ако е период през който минава ,4е ина4е с ба6та и 6те си оскубем косите.(само ме критикува ,не сига той ами и свекитата като дойда и те   #2gunfire ) оплаках се .,лека и успе6на седмица на вси4ки   bouquet

# 40
Девойки, мари 'убави!!!
Защо никой не ме светна за тези дзверове, дето идват в болницата да ти снимат бебето без да ти се обясняват, а после се домъкват в дома ти да те насилват да купуваш албуми, книжки, стъклени рамки и 10-тина разпечатани снимки???? И това - за 489 евро #Crazy #Crazy #Crazy Едва я изгонихме таз жена, такава досад, такова мрънкане...и ми казва "ама вие като не искате комплекта, да сте казали в болницата на фотографа да не ви снима бебето" бррррр а че фотографа влезе, разхвърля стаята, нащрака беба и даде един хвърчащ лист за една безплатна снимка на бебето подарък от болницата ...ми това беше - и ние нищо не разбрахме. Големи локуми ми разтяга таз продавачка, и като каза цената ние хлъцнахме. Така ми се ядоса госпожата, като и казах "ми ние си направихме преди месец още 10 албума с много по-хубави снимки (в болницата - втория ден бебето е със затворени очи) за цялата рода, и даже е много по-красив от вашия (много некултурно, нали?). Ииии, цяла събота сутрин - около час и половина - и не мож'я изгони. Искаше стъклена рамка с една снимка за 60 евро да ни продаде, после какви ли не комбинации...до снимка за 10 евро стигна и аз казах "ето тази купувам и ме оставяте на мира", та дадох 10 евро и се спасихме...Уууужас.

Дала,
не можеш ли да идеш да ти "покажат" къде са ти "боднали" таз коронка, че ти не я виждаш? Големи мизерници, как може така? Не може ли да ги "топнеш", не стига че е толкова скъпо зъболечението (и очните също, което ми напомня, че 2 години не съм ходила и сега нещо мижа като ми е наблизо бебето и не я фокусирам хич...), ми и гевезлъци....

Хайде, и аз ви се оплаках  Embarassed
Хубава седмица   bouquet

# 41
Ха...Боби, големи тарикати -фотографи при вас, явно кризата ги е ударила Simple Smile
Нас ни питаха още в самото начало, запознаха ни с цени  и мостри.
Успешна седмица и от мен Hug

# 42
О, Бобииии, сори че не предупредих,  мислех, че вече са се кротнали тия фотографи, преди години май и дело някой води към тях или по-скоро към болниците, които ги допускат, защото те се представят "от болницата изпратени,безплатна снимка, ала бала..." и майките както са ошашавени в началото рядко казват не наистина. И аз в това число де, нащракаха ни за нула време, но като дойдоха, та като ми споменаха цените...викам, така ли, ама нали от болницата, нали безплатна снимка, какви са тия комлекти и пъзели, какво е това изнудване,  я да проверя дали наистина сте оторизирани Close! И пред мацката вдигам телефона, звъня в клиниката, още преди да са ми вдигнали, тя веднага "ама ето ви безплатната снимка, изберете си която искате, щом нямате желание за комплект!". А те снимките сякаш със сапунерка правени, ни цветове, ни пози ooooh! познай как щях да и ги купя всичките!   Но знам, че ние стиснатите сме изключение, забележи във френските домове, тези "болничните" смотани снимки са навсякъде,  под формата на картини, с отпечатъци и прочие кичозни изпълнения! Та пак, не е луд който яде баницата!

Роца, и аз ти посещавам "мармотника" Laughing, много приятно местенце, браво! Снимките от Лисабон са върха! Как върви СР-то?

Дари, не се притеснявай за малката, прави и забележка, дръпвай я настрана когато понечи да удари някого, казвай и че ако прави така няма да ходите в парка, но пък не си мисли, че някой се е трогнал от поведението и, особено пък детегледачките! Тук по принцип родителите са малко "над нещата", майките орлици са изключение и децата сами се оправят в конфликтни ситуации. А ако някой е недоволен, ще се обърне веднага към детето и на него ще направи забележка, че така не се прави. Много по-ефикасно!

Дала, озадачи ме, наистина, отиди и да ти я покажат къде аджеба са ти я сложили тя невидима коронка, може и на друг зъболекар да отидеш даже, за по-сигурно. Успех, и да кажеш какво е станало!

Мистик, ти ни беше тотално забравила! Как е новата работа, каква е тая скука, рантре няма ли за вас?

# 43
Боби, просто си попаднала на много агресивна продавачка  Close
Ти с нищо не си и длъжна (освен ако си подписала Bon de commande) - нормално е да направят куп снимки, за да може покрай безплатната да има с какво да те изкушат, но тази просто е прекалила  #2gunfire #2gunfire

# 44
Здравейте девойки-французойки.  bouquetНай-после мога да пиша,досега нямаш нет и компютър.От 1м сме на Френска земя и на мен много ми харесва.Да се похваля-много ми е хубава квартирата имам цели 70кв двор.Има място и за колата.Да се похваля и от Матернела-Георги тръгна по цял ден вземам го в 16.30ч,няма да имам проблеми и с Гардьори като се наложи.
Чакам с нетърпение Парижката среща Laughing

Боби многосладко това бебе,направо за изяждане,заслужи си чакането.

Роца,само ти можеш да пишеш така и да разказваш,направо се пренесох в Лисабон както и в Индия предния път.

Мари,върна ли си във Френско вече

Мария вие как сте,как се оправяте сами. Изпратихте ли много поздрави на Царево от мен.
Засега чао от мен отивамдо пощата да пускам писма препоръчани,после пак ще се явя

Общи условия

Активация на акаунт