И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Gogko , решихме този път да раждам тук!Имам помощници бол, таткото си е само там, но пък обеща да се прибира за по седмица на всеки три месеца.Дано да успея да родя вагинално след секцио Praynig
За Парижка среща мога да се вкюча чак на пролет, дай Боже с нов член на семейството вече Hug

# 46
Боби, как съм пропуснала да споделя за фотографа?! Беше много досаден в болницата, през цялото време съсках на мъжа ми да го изгони. Поставяше бебето във всевъзможни пози, а аз бях побесняла, но на 2-рия ден след раждането няма как да си много адекватен. Фотографа още ни преследва по телефона да го приемем, но мъжа го отбива или вече не му вдига телефона  Grinning Та след 7 месеца още не сме приключили с тая история  Wink

Gogko, добре сте се завърнали ! Искренно ти завиждам за двора  Peace и за това, че сте в къща. И аз съм навита за Парижка среща, предната я пропуснах, защото не влизах редовно в темата, но сега ще се старая повече  Wink

mari:) , дано нещата се развият както искаш и напролет ще те чакаме да представиш едно хубавко бебче!

И аз като Боби за сега съм много доволна от престоя ми във френско (вече 2 години, може би е твърде малко) Hug  Честно казано, може би е късмета на начинаещия, да чукна на дърво! Или пък след България, оценявам предимствата.

Ивенце, аз също съм в дилема за килим или нещо по което Митко да се търкаля. Много му харесва по земята, а се страхувам, че зимата ще му е студено ( на 1 ви етаж сме). Мисля си дали няма да ми е удобно с мокетени плочи, по ще са ми лесни за почистване.

Спорна седмица на всички!

# 47
Ивенце, Веринка,
В събота ходихме с бебка и мъжа ми на шопинг терапия - в Zara Home има страхотни килимчета /постелки за бебета - имат сайт и може да видите къде в Париж има магазин, че на живо да ги видите. Много ни харесаха и като порасне Леа сигурно ще и вземем. Ние сме с паркет, мисля наколенки да и слагам с малко препарат и така ще лъска паркета Joy като пролази хахахахаха

Чумби,
В събота е училището - от 14:30,, ние сигурно към 14 ще се затътрим от вълнение Wink

# 48
Боби, ще погледна. Мерси за идеята.
Аз от сряда или най-късно четвъртък започвам пак работа и ще се върна между магазините на големия град, та ще разгледам Simple Smile

За фотографа - нахалнички са де Simple Smile Ние си купихме няколко снимки също. Но заради този пресион, който ти оказват вкъщи, имаш право да се откажеш от покупката в следващите 7 дни (май  Thinking)

Веринка и аз се чудех за постелки, ама да е нещо, което все пак се чисти лесно.
Ще се радвам да се запознаем на живо. Може пък и с децата, въпреки че последния път казахме без - ама Simple Smile

А, Дала - не се води ръчно счетоводството Simple Smile Най-силни във Франция са Cegid (те са си френски ложисиели де). Иначе за по-малки фирми и Ciel се ползват Simple Smile Но за доста неща си длъжен да си имаш и хартиен носител Simple Smile Така че без събиране на папиета никой няма да мине.
И аз съм от по-новите във Франция (е, 4 години си станаха), пък и съм оставила мъжът ми да се оправя с документите и писмата, но общо взето съм доволна за сега. Само не спира да ме изумява това, че доста неща стават по "втория" начин.

Лека седмица на всички   bouquet

# 49
Здравейте! Как сте, как са учениците? Ние държим фронта, ама откъм свободно време го закъсах, то беше ясно Wink

Ивенце, успех с новата работа! Тук сме много да даваме съвети и опит как се съчетава майчинство и суперуомънство, да се поучаваш от нашите грешки Laughing

Gogko браво на вас за успешното настаняване! ( А Царево нещо никак не беше дружелюбно с нас тази година, заканихме му се повече да не го посещаваме Confused) Догодина аз съм в Бг на "зъбен туризъм ", който ще съчетаем с почивка някъде на планина, Рила и Пирин никога не сме посещавали... Ако издържим до следващото лято Mr. Green

боби, на мен килимче не ми трябва, ама ето на-научих, че имало и Зара хом.....

Лека седмица на всички Hug

# 50
Момичета историята с коронкат ми е адски неприятна,но няма да е оставя така-просто заради принцип
Пробламът е ,че цялата есен ще съм в България.сега звъня по телефони-за справки как да постъпя,какво да направя...обяснявам се ,но разбирам,че нищо няма да направя.Трябва да съм там
зъболекърят  знаеше,че заминавам ,но живот и здраве ще си разясним с този господин позициите
дано нещо да е объркано все-пак...иска ми се да вярвам че не е злоупотреба,но интуицията ми подсказва обратното.
и всичко е точно от безплатния мютюел.Според мъжа ми злоупотребитеот доктори върху хора с мютюел били широко известни.
но..... ще разбера и ще пиша.благодаря за разбирането и подкрепата

Иве-благодаря за ценното инфо  bouquet

Боби- леле че нахални фотографи.сега си спомних,че при мен в стаята пък бяха влезнали две дами-от някаква църква.хич не ги разбрах какво искаха-даже в началото помислих че са някакви психолози от болницата .какво ли не ме питаха,и аз се обяснявах пояснително...и като си тръгваха и ми дадоха една брошурка с някакви часове ,когато църквата била отворена...чак тогава ми светна на замъглената глава,че не са от персонала. Странно,но в родилното всеки можеше да влезе,когато си поиска.така поне беше при мен.

Утре е последният ден от ваканцията и ние също се подготвяме за училище. не искат вече да подаряват букети цветя моите деца-смятат се за големи вече и се ....срамуват. а подаряват ли цветя децата във Франция на първия учебен ден.не съм забелязала newsm78

# 51
Дала, не се подаряват цветя тук, нито има някакъв тържествен момент-ден като другите.Ние нали имахме първокласничка-в 8,30 я заведохме, в 8,45 вече си бяхме тръгнали, а тя в клас!

Успешна учебна година в Бг, и успех с твоите разправии със зъболекаря!

# 52

боби, на мен килимче не ми трябва, ама ето на-научих, че имало и Зара хом.....

хихихи, Мария, и аз така - добре, че смених паркинга от обичайния в Екс, излизам и хоп - Зара хоъм, че и мъжа ми замъкнах, какви хубави хавлии има - големи и меки...и рамки за снимки, и чаршафи, пантофи, чинии ...абе всичко. Имаха промо на едни хавлии - по 10 евро, 100*150 см. МНого се израдвах Wink

Дала, а не може ли да пишеш до мютюела си, че имащ такива и такива съмнения, тъй като ... нямаш слагана коронка, но не си сега във ФР, да ти кажат как да постъпиш със зъболекаря. Мисля, че много би им помогнало и на тях, да се борят с такива хитреци.

# 53
Боби, там сме в събота, даже и реклама направих и ще допринесем с още една ученичка.

Странно само, че  за това българско училище, което доколкото разбирам, е първото в провинцията след Париж, няма никаква разгласа - нито на сайта на посолството, нито в някакви медии... Даже тази приятелка в Екс, чиято дъщеря ще се включи, и тя научи от мен Thinking  Така и не разбрах - частна инициатива ли е, обществена ли...  както и да е, в събота предполагам, ще разберем

# 54
Боби, там сме в събота, даже и реклама направих и ще допринесем с още една ученичка.

Странно само, че  за това българско училище, което доколкото разбирам, е първото в провинцията след Париж, няма никаква разгласа - нито на сайта на посолството, нито в някакви медии... Даже тази приятелка в Екс, чиято дъщеря ще се включи, и тя научи от мен Thinking  Така и не разбрах - частна инициатива ли е, обществена ли...  както и да е, в събота предполагам, ще разберем

Ами като господин консула даже лансира само асоцияцията на неговите приятели и беше "плюл" в София в министерството, но въпреки това им дадоха разрешение ... иначе си е инициатива на няколко навити българи, тук от региона, ще ги видиш в събота. Ей, така се радвам, че ще се запознаем Wink

# 55
Как сте момичета HugАз днес съм в къщи с малкия,тези училища тук ще ме свършат с това неучение в сряда.Когато почна работа трябва да търся жена да гледа малкия в сряда.
Но по-добре така ,отколкото в БГ.Само ми е мъчно за щерка ми,ама няма как-тя си има вече неин живот.Както казваше баба ми -децата са ни дадени назаем от живота,порастват и отлитат.
Да питам някоя от Парижките мами ще ходи ли в събота на Българското училище.Вече имат нова сграда директорката ми е написала адреса,била много хубава.Ние записахме малкия на БГ детска градина всяка събота от 9ч до 12ч.Да ходи и да играе там,че с нас само нещо му е скучно. Joy
Отправям покана към по-свободните майки за гости у дома.Засега съм свободна и спрягам глагола -мотам се,по-цял ден.
Желая хубава сряда на всички  bouquet

# 56
Gogko в сряда и през ученическите ваканции децата могат да ходят на така наречените centres de loisir. Моите тази година ги записах на такива -отделно са за детската градина, има и за по-големи деца в началното училище. Това представляват нещо като "сборни групи " от няколко детски градини, занимават ги animateurs, не са учителки, а младежи (или по-стари Wink); които са към кметството. Плаща се, но е доста по-евтино от това да вземеш жена в къщи-зависи от доходите, ние плащаме 8 евро на ден на дете. Това е тарифата за час на гледачка, за сравнение Wink
Попитай в градината или в кметството, в училищния отдел, оттам ще те упътят как става записването.
Иначе за Бг училището-амии, много става и в събота да тичаме, и то в 9 часа, абсурд просто, жалко. Една моя приятелка, също живееща на село като мен опита и издържаха един месец....
Виж ако има за по-големите, като моята дъщеря в събота ранен следобед например бих се навила, знае ли се... Кое е това училище?

# 57
Добро утро момичета.
Дойде рантрето и стресът се удвои. Ох, как ми липсват годините когато бях още сама - никви мъже и деца не ми късаха нервите  Grinning
Тази години детето е в интернационален клас и искам да изразя разочарованието ми. Май беше по-добре въс френския, ама аз нали пак уж за по хубаво. Та класът е резервиран само за немско и английско говорящи деца, ама не са разделени, ами заедно. По някое време през деня ги разделят и се говори за един час на съответния език. А иначе метресата е французойка и буквално си е всичко на френски, не виждам кое му е интернационалното. Обаче класът е толкова скапан - тъпи и нагли родители (предполагам от европейските институции), разглезени и ревливи отрочета, някои на 5 години още с биберон в устата, честно много съм изненадана. И детето ми, което нито реве сутрин, нито се държи като аутист, ми казва вчера - мама, къде са ми приятелите от другия клас, тези са бебета. Сега да се надяваме, че поне ще проговори немски и само да не затъпее покрай останалите.

Роц, исках да те питам за един готварски трик, ама ти никога не влизаш реално в скайп. Все светиш там в някакъв цвят, ама никаква те няма. Между другото, през октомври съм за един уикенд в Париж, ако имате интерес мадам, можем да пием по чаша вино.

Още не съм видяла снимките на Боби. Къде има албум, аз защо пак пропуснах.

Дала, не работя в счетоводството, как пък така реши?  Simple Smile

# 58
Мистикова,няма албум на бебето на Боби,има снимка във предната тема.Да видиш колко е сладко мъничето,явно се разчувствах,липства ми такова мъниче.Много ги обичам такива,после не ги обичам може би от моя синковец-голям дивак е,на 4г стана и няма укротяване,не знам как се оправя метресата на Матернела.
А за среща на вино през октомври,аз съм насрещ,като гледам няма изгледи да почвам работа,явно ще си чакам Карт Сежура.

# 59
Ей сега изрових в нета това за наше село- Choisy le roi
http://dnesplus.bg/News.aspx?n=502667
Голяма чистка , голямо нещо!

Общи условия

Активация на акаунт