Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 234
  • 870
  •   1
Отговори
# 765
  • София - Дианабад
А като си взимаш уведомлението, трябва  ли да казваш кой ти е Доставчика?

# 766
А като си взимаш уведомлението, трябва  ли да казваш кой ти е Доставчика?

Не. Не трябва.
Имаш срок 1 месец от вземането на уведомлението да си намериш доставчик. Ако не успееш, пак отиваш в Бюрото по труда, да ти удължат срока с още месец максимум.

# 767
  • София - Дианабад
А след като си намериш ДУ и  сключиш договор, имаш 2 месеца да започнеш курса? Така ли е?

А възможно ли е да изкараш едно ниво /по език конкретно/ и да почиваш лятото, след което да продължиш есента?

# 768
Днес ходих в БТ-Варна и ми казаха, че все още не са почнали с раздаването на ваучери на подалите от септември. Да си чакам известието. Twisted Evil
Благодаря за инфото, chockolina Hug Тъкмо мислих да звъня, че за Варна нищо не се чува Simple Smile

# 769
А след като си намериш ДУ и  сключиш договор, имаш 2 месеца да започнеш курса? Така ли е?

А възможно ли е да изкараш едно ниво /по език конкретно/ и да почиваш лятото, след което да продължиш есента?

Тук някой друг да се включи, аз още съм на етап търсене на доставчик.  Simple Smile

# 770
Господи има ли по-застреляно бюро по труда от това в Младост  #Cussing out #2gunfire Twisted Evil Никой не вдига скапаните телефони...затова ли им плащат на тая администрация...възмутена съм ужасно  #Cussing out

# 771
Запетайка, и аз си мислех за същото  Peace.
Дори мога да препоръчам "ЕС България" за немския език. В момента уча там не по програмата, но съм страшно доволна. Учителката обяснява много хубаво, а и обстановката е много позитивна.
Ако на някой ще му бъде полезно, ето линк: http://www.esbulgaria.com/html/home.html
Предлагат и курсове по английски език, всички по програмата "Аз мога". Направо съжалявам, че не предлагат за италиански, нямаше да се чудя и миг.

и аз съм се запътила към ЕС България за немски език и се радвам да прочета добри отзиви за тях..надявам се да започна курса на 22.02.... Simple Smile

# 772

След като намериш доставчик, още с уведомлението, в него се пише датата на началото на курса. Не можеш да отлагаш безкрайно, а и не е това целта.
Останалите договорки можеш да уточниш в самата школа - по принцип те получават парите за даден човек тогава, когато представят документ за успешно положен изпит. Едва ли ще са съгласни да отлагат толкова много, а и нека не забравяме, че това все пак за нас се явява безплатна услуга, така че едва ли е възможно да се правят подобни компромиси. Ако си плащаш сама, ще направят каквото ти е удобно.
Във всички случаи е най-добре да попиташ в самата школа, при подписване на договора и започване на курса.

# 773
А като си взимаш уведомлението, трябва  ли да казваш кой ти е Доставчика?

Не. Не трябва.
Имаш срок 1 месец от вземането на уведомлението да си намериш доставчик. Ако не успееш, пак отиваш в Бюрото по труда, да ти удължат срока с още месец максимум.

Момичета, мисля, че не е много добра идея да стигате да удължаване на срока за търсене на ДУ. Огледайте се по-навреме, а и тук във форума именно затова обсъждаме кой какво проверява. Има вероятност от БТ да ви смъмрят Naughty
  #2gunfire, че за един месец не сте си намерили ДУ. А и не е толкова трудно, освен ако не става дума за някакъв по-специален и рядък курс.
Успех и действайте!

# 774
Господи има ли по-застреляно бюро по труда от това в Младост  #Cussing out #2gunfire Twisted Evil Никой не вдига скапаните телефони...затова ли им плащат на тая администрация...възмутена съм ужасно  #Cussing out

Аз пък съм много доволна от тях обадиха се и на мен и на мъжа ми. До колкото разбрах са в намален състав, даже се оказа че на нас ни е звънял шефа. Ако имаш път натам отиди на място, работят без обедна почивка и са много мили.

П.П. Не е ли време за нова тема ?
Ако няма кой мога аз да я пусна стига ♥VIKI♥ да няма нещо против  newsm78

# 775
Благодаря за отговора Didranad
а след като си намеря ДУ и получа ваучера от БТ има ли пак някакъв срок, в който трябва да поча курса?

В уведомлението се записва точната дата на началото на курса. После самият ваучер се взема две седмици преди започването му.

1 седмица преди започването - поне в Младост така процедират сега.
вече всичко ми стана ясно, благодаря момичета   bouquet
значи остава да потърся номерчето да се ориентирам дали ми иде редът
и да се замисля къде да се запиша

# 776
  • В страната на бурите
Аз днес звъннах в Бюрото в Люлин и ми казаха да си чакам скоро уведомлението по пощата - не можели да проверяват по телефона Sick

Ще се радвам одобрените момичета от Люлин да кажат кой номер са били или кога са подали заявление - поне да знам как се движат при обажданията. Иначе аз си подадох документите на 10 септември.

# 777
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Wonder woman, аз си взех уведомлението от Люлин вчера - номер 42. Но списъкът е излязъл за всички и е залепен на стената, така че можеш да минеш през бюрото и да провериш. Иначе и мен ме отрязаха по телефона, след като на 5 мои колеги бяха дали справка и насрочили часове за връчване на уведомлението. Понеже отидох на място, ми се накараха, накараха, че имали много  работа, но ми връчиха уведомлението. Направи ми впечатление, че бланките са разпечатани и само нанасят личните данни и че краен срок е 8 март, вероятно за всички. Така че опитай на място да си го вземеш.
Още вчера прозвъних няколко доставчика, спрях се на училища Европа като най-удобен ми като часове и местоположение, уговорих се за тест днес и днес се записах. Попълниха ми отрязъка за БТ, който трябва да се занесе в бюрото в тридневен срок. Утре ще им го нося. Включвам се в курс от 11 април. 1-2 седмици преди началото на курса ще трябва да взема ваучера от бюрото по труда и да го занеса в школата, където се подписва и договор. Обясниха ми от уч. Европа, че ваучерът важи за три нива и сега се записвам за трите наведнъж.

# 778
  • В страната на бурите
Didranad много благодаря за инфото   bouquet 

# 779
  • Варна
Влизам да кажа какво разбрах за подалите през Септември- става въпрос за Варна.
Онзи ден ходих до БТ да порверя дали не се изнесени нови списъци и понеже нямаше нищо ново на хоризонта питах охраната дали случайно другаде има информация.

Човека беше доста разговорлив и каза, че тези които са подали през  Септември още не са ги разглеждали, защото се чака в началото на Март да бъдат "спуснати" новите бюджети и щели да видят кое къде да разпределят. Имало и нови програми, които ще се финансират от този нов бюджет, така че ще  има някаква част за Аз Мога, а другото за някакви други.

Та евентуално уведомления и одобрения към Април.

Общи условия

Активация на акаунт