Мишо тези дни започна да яде 100-120 мл на хранене. Яде все още по 7 пъти на ден. Искам да се наспя и да не ставам нощем да го храня. Понякога и той яде по час, но защото заспива, после се буди и се сеща че е гладен. Все още сме с първи номер биберон на Авент и се чудя кога трябва да вземе биберон с по-голяма дупка.
та давам през ядене , пише да се дават по 0,5мл та използва капкомера на инфакола
иначе е една чаена лъжичка .
сякаш е в един постоянен "скок в растежа" 
вечер като спи понякога по 3-4 часа и гърдите ми текат и ще се пръснат, понеже хайваните не са свикнали на такива паузи
Поуспокои ме и ти:) Оценявам всичко,което правите с Айла за нас!
Лошото е,че имаме проблеми с акането
Докато в самото начало си се изхождаше нормално и пълнеше памперсчетата по 4-5 пъти,започна да има проблеми и не се изхожда по ден-два,става неспокойна и ме е страх да чакам повече дни.Когато предизвикаме изхождане,излиза много обилно количество.Освен това има и дни,когато няма проблема "изхождане",пълни ми по 5 памперса,но рядко.Иначе с пишкането..производителни сме.На 20 ден малката беше 450гр.наддала,т.е. 3150гр.Четох разни статии ,че след 6та седмица някои кърмени бебета нормално се изхождат по-рядко,на няколко дни.Но като се напъва и става много неспокойна ме е страх да чакам толкова.И с тези колики-иди разбери глад ли е или болки в коремчето,но е факт,че на гърда се успокоява доста.
От кога започна тази промяна с акането? Свързваш ли я с нещо конкретно? Има ли разликата в храненето на теб и бебка в дните, в които ака нормално и тези в които не ака? Дали си опитвала в моментите, в които се напъва да и помогнеш с масаж на коремчето по часовниковата стрелка или "каране на колело" с крачетата? Ако ситуацията те тревожи би могла да се консултираш и с детски гастроентеролог. Той е специалистът, който най-добре може да оцени ситуацията при вас. Честото изакване с термометър и други средства би могло да повлияе на способлостта на детето само да се изаква 

Може ли да попитам как протича едно кърмене при вас? Ако съм разбрала правилно кърмиш на поискване на 2,5-3,5 часа с хапване в 3 през нощта? На едно кърмене от едната или двете гърди суче? Успява ли да ги изсуче добре? Колко напишкани пелени има? Чудесно е, че наблюдаваш така внимателно развитието на детето. Важното бебека да е жизнена и здрава, да наддава и да пълни пелените. Разлика в консистенцията на акото и мириса при хранене с АМ и кърма е нормална

Мишо тези дни започна да яде 100-120 мл на хранене. Яде все още по 7 пъти на ден. Искам да се наспя и да не ставам нощем да го храня. Понякога и той яде по час, но защото заспива, после се буди и се сеща че е гладен. Все още сме с първи номер биберон на Авент и се чудя кога трябва да вземе биберон с по-голяма дупка.
Препоръчани теми