АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 967
  • 814
  •   1
Отговори
# 555
spirit а за колко време го изяжда

# 556
И Божидара се мъчи със запушено носле. Вечер особено доста прохърква. Почиствам с физиологичен разтвор и клечка за уши.
За килограмите - остават ми още 2 до тези, с които стартирах. В повечето дънки си влизам, но тазът все още не ми се е прибрал напълно. Коремът ми е прибран, но просто с отпусната кожа.
При мен единственият проблем засега са стриите. Толкова много се мажех и продължавам, пробвах всякакви марки и си ми останаха. Сега продължавам с мазането, защото още са лилави и се надявам да избледнеят.
И аз имам въпросче към нашите консултанти:
От няколко дена следобед коликите започват още по време на хранене. Божидара суче около 20 мин и след 10-тата започва да свива краченца, съответно е доста трудно да продължим храненето, защото ревва, Аз изчаквам да премине болката, вдигам да уригна, за да й олекне и после пак предлагам гърда, но е доста изморително за детето. Обикновено плюе и после хапва след по-малък интервал.
Има ли някакъв начин да облекчим нещата?

# 557
  • София
Накрая ще се депресирам,че само аз от кърмещите не отслабвам. По колко пъти на ден ядете? И понеже всичи посочвате дънките за критерий,да питам въпросните дънки с ниска талия ли са и дали са еластични?

# 558
Накрая ще се депресирам,че само аз от кърмещите не отслабвам. По колко пъти на ден ядете? И понеже всичи посочвате дънките за критерий,да питам въпросните дънки с ниска талия ли са и дали са еластични?

Аз лично ям когато ми се яде-обикновено сутрин съм гладна като вълк, но понякога пропускам, после към 3часа хапвам пак и евентуално вечерта, ама честно да си призная понякога и вечер пропускам, ако не съм гладна.Но пък си хапвам в промеждутъците шоколад, сладки, рулца, банички и т.н, та си имам 2-3 закусчици през деня Laughing
Движението ми е покрай беба-една разходка от 2часа, като половин час пием кафе.Нещо такова

# 559

Спокойно, не си само ти  Peace

# 560
  • София
И аз, и аз. В болницата оставих 10кг. , после първата седмица свалих още 3 и оттам не мърдам. Мисля да взема да огранича сладкото и тестеното. Ама с тоя стрес покрай моята ревла не знам дали ще успея Sad

# 561
  • София
И аз не отслабвам нито грам, а от няколко дни имам чувството , че през 30 мин го кърмя ooooh!

Имам пак въпрос към консултантите: моят красавец си беше махнал сам яденето в 00ч, но от 2 дни си го върна, на какво може да се дължи? Кърмя на поискване, наддава добре, ака редовно Tired

# 562
milavanila, с бибероните на авент и то с 2 дупки се лигавеше повече от половин час. Сега го храня с томи тайпи с едната дупчица и за около 10-15 мин е готов.

# 563
  • София
Имам въпрос към майките даващи АМ, по колко мл давате вече и кога се минава на 5 хранения през 4 часа. Ние вече хапваме по 150 мл, обаче го изяжда за 1 час и ако трябва да я храня на 3 часа( смятано от началото на хранене то) за следващото хранене не е огладняла, за това я храня след 3 часа след като е хапнала, което си е през 4 часа все едно. А последното хранене е в 10 вечерта, не се буди до 7 сутринта и така се получават само 5 хранения, дали и е малко. Иначе си ака и пиша нормално. Нощно хранене нямаме от 3 седмица, от тогава си изгради режим на хубав вечерен сън

Ох чак ви завиждам Simple Smile Мишо тези дни започна да яде 100-120 мл на хранене. Яде все още по 7 пъти на ден. Искам да се наспя и да не ставам нощем да го храня. Понякога и той яде по час, но защото заспива, после се буди и се сеща че е гладен. Все още сме с първи номер биберон на Авент и се чудя кога трябва да вземе биберон с по-голяма дупка.

# 564
didd да аз давам на Вики от водичката Peace
На шишето пише да не се дава повече от 6 пъти на ден, а моята яде понякога по 10-12 пъти  Crazy та давам през ядене , пише да се дават по 0,5мл та използва капкомера на инфакола Peace иначе е една чаена лъжичка .
 Абе направо имам чувството че се е сраснала с гърдите ми малката  Crazy сякаш е в един постоянен "скок в растежа"  hahaha
През деня спи максимум по час и то 30мин. съм я дундуркала  Crazy вечер като спи понякога по 3-4 часа и гърдите ми текат и ще се пръснат, понеже хайваните не са свикнали на такива паузи  Joy

# 565
Else,много ти благодаря за отговора! Hug Поуспокои ме и ти:) Оценявам всичко,което правите с Айла за нас! Hug Hug Hug Лошото е,че имаме проблеми с акането Sad Докато в самото начало си се изхождаше нормално и пълнеше памперсчетата по 4-5 пъти,започна да има проблеми и не се изхожда по ден-два,става неспокойна и ме е страх да чакам повече дни.Когато предизвикаме изхождане,излиза много обилно количество.Освен това има и дни,когато няма проблема "изхождане",пълни ми по 5 памперса,но рядко.Иначе с пишкането..производителни сме.На 20 ден малката беше 450гр.наддала,т.е. 3150гр.Четох разни статии ,че след 6та седмица някои кърмени бебета нормално се изхождат по-рядко,на няколко дни.Но като се напъва и става много неспокойна ме е страх да чакам толкова.И с тези колики-иди разбери глад ли е или болки в коремчето,но е факт,че на гърда се успокоява доста.

Здравей Лунен сън Simple Smile От кога започна тази промяна с акането? Свързваш ли я с нещо конкретно? Има ли разликата в храненето на теб и бебка в дните, в които ака нормално и тези в които не ака? Дали си опитвала в моментите, в които се напъва да и помогнеш с масаж на коремчето по часовниковата стрелка или "каране на колело" с крачетата? Ако ситуацията те тревожи би могла да се консултираш и с детски гастроентеролог. Той е специалистът, който най-добре може да оцени ситуацията при вас. Честото изакване с термометър и други средства би могло да повлияе на способлостта на детето само да се изаква  Peace

имам и аз отново въпрос към консултантките по кърмене! Simple Smile
преди известно време разказвах, че имам проблеми с кърменето.. кърмата ми беше страхотно намаляла и дохранвах бебето с АМ! сега обаче - слава богу! - след околко един месец дохранване - количеството кърма постепенно се увеличи и вече не давам на антония АМ.. тя сама се отказа от него! така сме от една седмица! сега се храни на интервали от 2,5-3,5 часа през деня, а вечер пропуска храненето в 00:00, прави 6 часова пауза и се буди единствено околко 3:00, хапва малко за няколко минути и отново заспива като пънче.. през останалото време е спокойна, дори когато е буда, не плаче и не е гладна, затова смятам, че кърмата й стига! освен това е наддала околко 200 гр през тази седмица, което също е добър знак.. това, което ме притеснява е, че престана да ака толкова често! докато я хранех с АМ акаше по 4-5 пъти на ден, а пък сега - по 1 или най-много 2 пъти.. и количеството е много по-малко, а като консистенция - по-рядко! не ми се струва, че бебето се мъчи, коремчето й не е подуто, но все пак се чудя - нормална ли е толкова драстична промяна?

jennie.to, поздравления за успеха   bouquet Може ли да попитам как протича едно кърмене при вас? Ако съм разбрала правилно кърмиш на поискване на 2,5-3,5 часа с хапване в 3 през нощта? На едно кърмене от едната или двете гърди суче? Успява ли да ги изсуче добре? Колко напишкани пелени има? Чудесно е, че наблюдаваш така внимателно развитието на детето. Важното бебека да е жизнена и здрава, да наддава и да пълни пелените. Разлика в консистенцията на акото и мириса при хранене с АМ и кърма е нормална  Peace

И аз имам въпросче към нашите консултанти:
От няколко дена следобед коликите започват още по време на хранене. Божидара суче около 20 мин и след 10-тата започва да свива краченца, съответно е доста трудно да продължим храненето, защото ревва, Аз изчаквам да премине болката, вдигам да уригна, за да й олекне и после пак предлагам гърда, но е доста изморително за детето. Обикновено плюе и после хапва след по-малък интервал.
Има ли някакъв начин да облекчим нещата?

^VALINA^
, мислиш ли че е възможно кърмата да потича по-силно в началото и бебчо да суче по-лакомо? Ти сама си открила чудесно решение - да прекъснеш кърменето, да оригнеш детето и после да продължиш. Мислиш ли, че ако го правиш при първите знаци за дискомфорт ще бъде по-лесно за бебчо?

Имам пак въпрос към консултантите: моят красавец си беше махнал сам яденето в 00ч, но от 2 дни си го върна, на какво може да се дължи? Кърмя на поискване, наддава добре, ака редовно Tired

Illit, често се случва бебета, които сами са се отказали от нощното кърмене пак да се върнат към него. Възможно е да е свързано с повишени енергийни нужди на бебето - между 3-6 седмица след раждането е единият от скоковете в растежа на бебетата. Възможно и нещо друго да е причина. При някои бебета тези периоди идват и отминават.  Пожелавам ти спокойствие и търпение   bouquet

# 566
Имам въпрос към майките даващи АМ, по колко мл давате вече и кога се минава на 5 хранения през 4 часа. Ние вече хапваме по 150 мл, обаче го изяжда за 1 час и ако трябва да я храня на 3 часа( смятано от началото на хранене то) за следващото хранене не е огладняла, за това я храня след 3 часа след като е хапнала, което си е през 4 часа все едно. А последното хранене е в 10 вечерта, не се буди до 7 сутринта и така се получават само 5 хранения, дали и е малко. Иначе си ака и пиша нормално. Нощно хранене нямаме от 3 седмица, от тогава си изгради режим на хубав вечерен сън

Ох чак ви завиждам Simple Smile Мишо тези дни започна да яде 100-120 мл на хранене. Яде все още по 7 пъти на ден. Искам да се наспя и да не ставам нощем да го храня. Понякога и той яде по час, но защото заспива, после се буди и се сеща че е гладен. Все още сме с първи номер биберон на Авент и се чудя кога трябва да вземе биберон с по-голяма дупка.
Въобще не съм се сещала за втора дупка или по голяма. Шишето ми е авент, я кажете какви са тия втори номер

# 567
  • София
[Въобще не съм се сещала за втора дупка или по голяма. Шишето ми е авент, я кажете какви са тия втори номер
Погледни биберона, на него има номер 1, 2, 3. Авент имат и едни комбинирани биберони в зависимост от това коя цифра сочи към нослето е размера на дупката. Мисля да пробвам вече с номер 2. Може пък това да ни е проблема с дългото хранене.

# 568
момичета майки на момиченца с какво почиствате интимните части на бебетата, и почиствате ли ли ги с нещо?

# 569
Оо и аз ще го сменя тогава Simple Smile
За почистването като се прибрахме от болницата все още имаше от родилната мас и педито ми каза с клечица за уши и малко риванолче да я почиствам след баня докато изчезне съвсем, сега само с клечица я почиствам ако е останало нещо неизмитичко

Edit: А къде е номерчето?
Разбрах, ето инфо кога се сменят шишенцата http://papa-bebe.com/bottleavent.html

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:36 от milavanila

Общи условия

Активация на акаунт