АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 910
  • 814
  •   1
Отговори
# 90
Q-T - прегръщам те силно, миличка. Толкова преживя. Няма да ти казвам нищо. Понякога думите са безсилни. Доста често неадекватни и от тях боли, макар да са казани с добро чувство. Но ако имаш нужда да поговориш с някого - насреща съм.  Hug Hug Hug

Peace Hug

Майола Бени
, честита първа месечинка   bouquet Жива и здравичка да е малката!

Момичета за коликите пробвайте с тази GRIPE WATER, Вики имаше адски колики, но както писах вече или ни минават или тази вода + колийф-а действат, ще се радвам да се махат  Praynig

За слинга ето ви снимки на нас  с бебка, в албума съм ги качила по-големи а ето линк на сайта от който си го купих  Peace , но в интернет има много други  Party

Прегръдки  Hug

# 91
Опитах се да огледам вътрешната част на бузките при беба, но не видях нищо бяло по тях. В същото време, откакто се е родила, езичето й е непрекъснато бяло.... Ако се окаже, че наистина това е млечница, трябва ли да започна да се цедя (не че сега не го правя при половината от храненията) и да преустановя кърменето от гърда докато се възстанови?

"бялото"по езичето е нормално,млечницата изглежда като пресечено мляко или нещо като пъпчици по езичето или от вътрешната страна на бузките Naughty

МИМИ,мерси за снимките Hug,но този слинг защо ми прилича на кенгуру newsm78 или се лъжа...?

# 92
IR , права си подобно е на кенгурото, само дето е памучен плат - има супер тънички материи и плътни/ моя е плътен/ и не е задължително краката и ръцете на бебче да висят  Peace , но честно казано аз си мисля че е до това коя поза предпочита бебето, моята в тип люлка реве, а така притисната до гърдите ми се успокоява и кротува/заспива  Peace

# 93
IR, проблемът е, че Кори, red shoе и аз имаме един и същи модел слинг. Кори е много доволна (или поне аз оставам с такова впечатление) и го ползва, при red shoe слингът влиза в употреба за мъжа й (поправете ме, ако бъркам), а аз не се справям. Така че - ето ти 3 мнения по въпроса.
Поздрави!

# 94
  • София
Усетихте ли земетрсението?
Много страшно беше  ooooh!
наистина беше страшно. Ние си спяхме с Алекс на спалнята когато нещо много силно блъсна леглото чак подскочихме и двамата. Миличкия как се стресна...и аз бая се уплаших

# 95
  • София
Ние го усетихме. Бобчо даже се събуди и се разплака. Аз откачих от страх  Cry Татко ни го няма и сме самички...А живеем на 5я етаж и се усети доста силно тук. Може би влияние оказва и това, че до сега съм живяла все на ниско...а и във Варна няма много земетресения...не е като тук - последните три дни има всеки ден, но днешното най-силно. Голям стрес...едвам успокоих Бобчо...и себе си!
Епицентъра е бил в Лозенец затова си го усетила толкова силно, макар че и ние сме много близо до Лозенец и при нас се усети и беше ужасно

# 96
IR, проблемът е, че Кори, red shoе и аз имаме един и същи модел слинг. Кори е много доволна (или поне аз оставам с такова впечатление) и го ползва, при red shoe слингът влиза в употреба за мъжа й (поправете ме, ако бъркам), а аз не се справям. Така че - ето ти 3 мнения по въпроса.
Поздрави!

Нали говорим за този модел  newsm78

Ако е този , аз също го имам даже и цветът му е този  Mr. Green , но и аз като теб явно не се справям с него  newsm78 другият ми е по лесен въпреки дъъългите връзки  Crazy и на беба и е удобно понеже не се буди в него  baby_neutral но пак казвам, на нея самата поза и харесва и може би това е причината  Peace

# 97
  • София
Привет и от нас бебе Преслав роден на 28.07.2010г  с термин 09.08.2010г. Само надничам да ви чета не смея да пиша ,но днес се реших.И ние сме със страшни колики-гърчове, посиняване ...ужас.Давах капки Колийф,Инфакол чай от копър и анасон него не го поемаше почнах аз да го пия ..е няма нищо не помага , само на гърдата се успокоява.И при вас ли е така .
И Алекс не искаше да пие чая, но един ден му купих ново шише с друг модел биберон и сега си цока по 100мл чай като стой та гледай. Мисълта ми е пробвай да смениш биберона на шишето или направо цялото шише.

Q-T миличка някак съм пропуснала поста ти. Много силно те прегръщаме с Алекс и искрено се надяваме съвсем скоро да ни се похвалиш. Бъди силна и мисли позитивно и щастието няма да те подмине. И не ни забравяй  Hug Hug Hug

# 98
  • Карлово
Else, Aila, имам въпрос. Малкия се храни и нощно време но от известно време след ядене започва нечовешко пищене и ..."квичене" .Не е рев, а истерия. Уригва се, но продължава. Изглежда като да има ужасен дискомфорт и това продължава поне по 1 час след хранене. Тъкмо се успокои и заспи и става време за следващо ядене.Изпитвам ужас като дойде момента ,защото знам какво следва. Проблема ,че аз не спя нощно време не ме притеснява чак толкова, но неговите мъки тази нощ ме накараха да се замисля дали да не се опитам да му спра нощното хранене. Честно казано , ако на мен храненето ми причиняваше такова нещо щях да предпочета да не ям. Той си наддава добре , даже повече от добре и искам от вас съвет- да се опитам ли да му махна нощното хранене.Знам ,че е хубаво да го оставя сам да се откаже от него , но като го гледам как се мъчи вече не знам кое е по-добре. През деня няма такъв проблем - не знам, защото го нося в слинга изправен ли какво ли.....през нощта нищо не помага- сменяме пози, нося го , тази нощ спах седнала и го държах в слинга ,та поспахме един час, но не мога да го правя цяла нощ.

Fighty, а от една или две гърди кърмиш нощем на едно хранене? Дали е възможно да поема твърде много предно мляко и от там да идва този дискомфорт? Може би да поизцедиш малко преди да му дадеш да суче. Той би се буди за следващото хранене или ти го събуждаш? Ако ти го будиш, просто изчакай той да се събуди и да поиска да суче.

Моля за инфо относно млечницата. Аз, подобно на Ред Шу, имах бодежи в едната гърда сутринта (близо до зърното), но ги отдадох на това, че и двете ми зърна са зачервени и леко болезнени. Опитах се да огледам вътрешната част на бузките при беба, но не видях нищо бяло по тях. В същото време, откакто се е родила, езичето й е непрекъснато бяло.... Ако се окаже, че наистина това е млечница, трябва ли да започна да се цедя (не че сега не го правя при половината от храненията) и да преустановя кърменето от гърда докато се възстанови?

Млечницата се диагностицира от лекар и той предписва съответното лечение. Най-добър ефект и бързо излекуване има, когато се маже устичката на бебето, гърдите на майката и майката приема медикаменти орално и вагинално за гъби. Затова, ако педиатъра пропусне да изпише лекарства и на майката е добре да се направи консултация с акушер-гинеколог и той да назначи и на нея лечение. Не е необходимо да се преустановява кърменето от гърда при млечница, просто трябва и майката, и бебето да се лекуват едновременно. Защото понякога симптомите при майката е възможно да се проявят малко по-късно отколкото при детето.

# 99
Мими Вичева , а този модел от къде може да се купи ? Аз се чудя дали такъв, дали, като този, който ти ползваш или от третия вид - парче плат увито по различни начини около тялото. Истината е, че май трябва да се пробва и да се види кое е най-удобно за съответната двойка бебе-мама.
А GRIPE WATER, от къде го купуваш? Поръчка по Интернет или го има и по родните аптеки.

Аз да си се поваля  Grinning вчера се престрашихме да излезем - резултата 10мин разходка, 20мин. криене от адския порой и 40мин. на кафенце до блока. Всичко свърши със събудено бебе, т.е. рев от глад. И днес пак бяхме навън-разхождахме се, обядвахме, пазарувахме и все си спи, даже още не съм я извадила от количката и е на път да изпусне своя си обяд.

# 100
Здравейте!

Излязоха ни резултатите за билирубина на едното ми бебе - пак са силно завишени  Tired. Предстои ни консултация с лекуващият ни доктор и дано не ни пратят пак в болница  Praynig...

Оплаках се.

# 101
  • София
Здравейте!

Излязоха ни резултатите за билирубина на едното ми бебе - пак са силно завишени  Tired. Предстои ни консултация с лекуващият ни доктор и дано не ни пратят пак в болница  Praynig...

Оплаках се.
Колко е билирубина и на колко дена е бебо?
Нашия на 30 ден се беше покачил на 175, но след консултация с доц. Ковачева каза да не се притесняваме. Вие ходихте ли при нея?

# 102

Колко е билирубина и на колко дена е бебо?
Нашия на 30 ден се беше покачил на 175, но след консултация с доц. Ковачева каза да не се притесняваме. Вие ходихте ли при нея?

Предния път при бибирубин 330 ни вкараха в болница. Изписаха ни с 122. Сега 20 дни по-късно е 140 - вместо да спадне, пак започва да се качва. От Варна съм и лекарката ни е много добра, ще видим какво ще каже.

# 103
  • Miami

Нали говорим за този модел  newsm78

Точно този имам аз(моят е бял и малко ме дразни самия цвят, но... ) Аз го ползвам вече няколко пъти, удобен ми е, но ако нося повече от 2 часа и ме заболява кръста. Бебка спи през цялото време в него. Хората ме гледат като полезно изкопаемо и постоянно надничат да видят какво нося   Mr. Green Аз не мога да си представя да се омотавам със слинг-шал. Сигурно трябва да почна три часа преди излизане да се увивам  Laughing Обаче аз просто не мога да си представя живота сега без слинга, защото мога да разхождам баткото и да си свърша нещо набързо(както днес ходихме по автобуси, банки, магазини)

Мими, и твоят слинг ме кефи и изглежда удобен.

# 104
  • София
Q-T  Hug. Съвсем скоро ти пожелавам да ни се похвалиш с хубава новина.

И ние го усетихме земетресението. На втория етаж сме, но си се усети. Странно, че бебето спеше дълбоко и като стана земетресението се разплака и се събуди. По принцип ние не му пазим тишина още от самото начало и той не се буди от шум.  newsm78 Гледам, че и вашите бебоци са го усетили. Явно имат някакво шесто чувство дребните.
А пък на щерката й хареса.  Laughing Даже преди малко ми вика "Мамо искам пак да има земетресение"  Laughing
Аз така й не мога да свикна с моя слинг. Не ми е удобен и това си е. Надявам се като порасне малко бебето и като можем да сменяме повече пози да го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт