АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 975
  • 814
  •   1
Отговори
# 495
Влизам да ви пусна малко снимки на Божидара, че тук не съм се отчела.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=5687365&l=bd6fce8e0a&id=627551956

Дано да работи линка!

Либи, наистина страхотна новина. Отсега нататък само хубави емоции да ви чакат.
adelina_bg,  големи премеждия сте имали, но се надявам, че всичко ще отмине и накрая тази случка ще е само повод за смях!

# 496
Либи, страхотна новина, мила!  Hug Много се радвам за вас, пожелавам ви само положителни емоции от тук насетне.  Hug Успех и с кърменето, но знам, че и с това ще се справиш. Силни гушки за теб и София.  Hug Hug Hug

# 497
  • София
Либи, честито ви прибиране най-после! Много много се радвам за вас с малката София Heart Eyes

Red Shoe, защо не я питаш в коя лаборатория е изследвала тя кърмата за мъжа ти, та да отидеш и ти там:) 

# 498
Либи честито ви изписване и прибиране у дома! Много изстрадахте и двете! Дано това е било и всичко лошо вече е зад гърба ви. От тук нататък само хубави моменти и да сте много много здрави!

# 499
  • Miami
Либи, много е хубаво, че сте си вече в къщи всички  Hug Гушкай си я и си я целувай малката принцеса, заслужавате го и двете  Heart Eyes

Red Shoe, защо не я питаш в коя лаборатория е изследвала тя кърмата за мъжа ти, та да отидеш и ти там:) 
hahaha Това ми хареса   Joy

# 500
  • Смолян
Либи страхотни новини, дано от тук нататък ви предстоят само хубави емоции!
И моя бебошан беше с хрема, но започнах на всяко хранене да му слагам по няколко капки от кърмата и със сигурност при нас още след първото капване имаше ефект!
 Лека и спокойна вечер на всички мамчета и бебешончета!

# 501
Либи,искрено се радвам за добрите новини.Нека от сега нататък само хубави неща да се случват на цялото ви семейство.Целувам теб и малката Софи.  love001  love001  love001

# 502
  • София

hahaha Това ми хареса   Joy

Много се смях с вас Mr. Green

# 503
  • Карлово
Въпрос към консултантите - нормално ли е да се храним на през 2- 2,30 часа през цялото денонощие? нашия бебо не иска да прави големи паузи когато е вкъщи. само когато сме на разходка правидо 3- 3,30 часа пауза,а всяка вечер е една одисея - като се започне от 23:30 след къпане до 00:00 се кърмим и ревем едновременно.после до 1:30 ревем само и се успокояваме така,после пак ядем спокойно.към 4 после пак ядем, но от едната страна само , защото  идвамата заспиваме и към 5 си дояжда от другата страна. после  в 7:30 пак яде и после към9:30.този период от 23 часа до 10 сутринта е съпътстван с едно напъване и пръцкане та заради това спи при мен ,за да се успокоява. към 10:30 сутрин се изхожда доста добре и положението става по-прилично.как да оправим този объркан режим ? ей сега от 5 часае засукал , та чак  до 20:30 през половин час
Velma, да, нормално е, някои бебета запазват ритъма си на новородено за по-дълъг период от други. Доста често срещани са бебета, които привечер сучат почти постоянно. Това се дължи не само на инстинкта за нахранване. Това е времето, когато бебетата разтоварват натрупаните емоции през деня. Обикновено тогава и къщата се изпълва с повече хора – татко, каки, батковци, може би и баби, а това допълнително напряга бебешката психика. И в този случай най-лесния за успокоение начин е в прегръдките на мама, при топлото млекце. Използвай максимално възможността някой друг да си поиграе с бебето, докато ти хапваш, вземаш душ или просто почетеш любима книга. А защо не и една следобедна разходка насаме с мислите си?
Банята, освен хигиеничен ефект, има и психологически момент. Дали да не пробваш малко по-рано да го къпете и да видиш как ще се отрази тази промяна? Четейки между редовете, разбирам, че се кърмите от двете гърди на едно хранене, така ли е? Може би да се опиташ само от една гърда или поне да изчакаш добре да довърши първата гърда? Така ще предотвратиш приема на повече лактоза, което може да е причина за това пръцкане и напъване.
Почти мисия невъзможна е да се промени ритъма на малко бебе. Добрата новина е, че е временно и отминава. Опитай се да настроиш своя режим така, че имаш максимално време за почивка.

имам въпрос към консултаните, снощи майка ми за пръв пър дойде да ме смени да спи при Каролина,аз бях изцедила две дози кърма,легнах към 22.00ч. събидих се в 8.00 с нечовешки болки в гърдите, те бяха станали 2 размера по големи и твърди като камъни,дори ме болеше гърба,голям зор докато ги изцедя,изкарах около 270 мл от двете /колкото и през нощта/ та въпроса ми е ако беба спре нощното хранене или аз и го спра какво правим с гърдите, вскя сутрин ли ще се будя така или трябва да продължа да се изцеждам и през нощта?

moli84, ако бебето спре да суче нощем е добре да изцеждаш, но само до облекчаване. За няколко дни кърмата ще се регулира и няма да се налага изцеждане.

Имам въпрос към консултантите , днес сутринта по-гърдите ми се появиха малки червени пъпчици и ме сърбят.Дали знаете  какво е ? Аз кърмя дали може да се мажа с нещо да ми мине?
Elinor87, най-добре е лекар да види пъпчиците. Разбира се, че можеш да ги мажеш докато кърмиш, просто предупреди лекаря, за да съобрази лекарството да е съвместимо с кърменето.

# 504
Честито Либи!!!Много се радвам за вас,бъдете живи и здрави...успех с кърменето Hug

Гледам подхванали сте свекрвите Mr. Greenмоята обаче е чувала какъв тон мога да държа и ако има нещо да каже го казва на мъжо,той ни е посредник един вид,нали знаете "добра снаха и добра свекърва няма"

Да попитам мамите които не кърмят а са само на АМ.Струва ми се че от както сменихме млякото беба огладнява на 2,30 4аса едва устисква 3 4аса,разбира се ако сме навън и я друсам по дупките на пътя не се сеща за ядене.Притесняваме малко факта че казват че млякото което и давам е най калоричното и да не вземе да се напомпи,макар че те повечето адаптирани млека "напомпват".

И с коликите незнам вече какво да правя пак сме на инфакол смених  поне 4 вида капки #Crazyе няма и няма след всяко хранене пищи и пръцка,давам и чай от копър ама пак нищо,аз докато уцеля капките те ще и минат коликите.

Лека и спокойна вечер Hug

# 505
Velma, при нас положението от самото начало беше по-добро, отколкото ти го описваш, но съм забелязала 2 неща: 1. това, което микки те съветва за банята много ми помогна - изтеглихме къпането към 7 часа, защото ми се струваше, че повече го изнервя, отколкото го отпуска, и по този начин имах време до към 10-11 да го успокоя и да заспи. И 2. Установила съм, че всякакви опити да прекратя яденето, когато аз реша, вместо да го оставя той да прецени, водят до допълнително изнервяне и плач. Може да е специфика на моя син, но явно обича да си хапва бавничко, по малко, с кеф - да, това означава, че понякога ми виси на гърдата по 30-40 минути, но изводът ми е, че по-добре да се примиря, защото в крайна сметка заспива и прави дълга пауза. Когато го отделя твърде рано, задрямва за 10-тина минути и след това се събужда отново с рев.

Може някой от консултантите да каже дали поведението ми е правилно, но при мен, специално, това работи и си мисля, че нищо не ти пречи да пробваш Wink

Либи, изключително много се радвам за вас! Чудесно е, че София си е вече вкъщи и можеш да си я гушкаш! Успех с кърменето и само хубави моменти да имате!

Аз пък тази сутрин чак се притесних, защото Бобо вчера заспа в 8 вечерта, веднага след банята и последвалото хранене. В 4 сутринта се събудих и отидох да проверя какво става - той спеше дълбоко. За него е нормална пауза от 6-7 часа, но това е първият път, когато прави 8 часова пауза. 15-тина минути след това го чух да пъшка и отидох да го нахраня, след което се събудих в 7:15, пак сама - чувах го, че нещо си мъца, но не плачеше. Заварих го буден да си рита нещо и да пръхти. Яде си лакомо и изнедоволства, когато станах за малко да взема нещо, отнемайки му закуската... Сигурно съм единствената майка, която се притеснява от това, че бебето й не плаче, ама много неестествено ми се видя - и толкова много сън!... Предполагам, че си е отспивал заради предните 2 дни - коликите много го мъчиха и не спеше по цял ден. Важното е, че е добре - вече недоволства до мен, а и температурата му е нормална (не се сдържах и я премерих  Wink )

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 09:00 от Cambozzola

# 506
Здравейте!
Отдавна не съм влизала да ви чета, но имам два въпроса, които може би сте обсъждали вече. От началото на тази седмица бебчето вече спи непробудно вечер. Заспива към 9 часа и няма събуждане. Тревожи ме това, че по този начин пропуска храненето си в 12 часа. Опитвам се да го събудя, но направо спи като пън. Това незнам дали е добре или зле. А през деня се храни добре, но заспиването пък е доста трудно. Като се наяде се унася за няколко минути след което се събужда и почва да плаче, защото явно го боли коремчето- пръцка и се изпуска в памперса. Затова обикновено следобед го извеждам навън да се пораздруса в количката и така заспива. Иначе ако си останем вкъщи няма заспиване и само плач.
Другия въпрос касае мене. Успях вече да си стегна кажи - речи корема със онези специални гащи за родилки. по фвреме на интимната си хигиена обаче усутих, че на някои места все още  не съм се стегнала, ако ме разбирате за какво говоря. Дали това ще стане от само себе си или трябва да правя някакви специални упражнения. И още нещо искам да питам и то мамите, които имат шевове. Започнахте ли вече да правите секс, защото мен вече не ме боли, ама нещо не смея. Пък и ми липсва желание за това.

# 507
Либи, страхотни новини!Желая ви само хубави емоции и мноооого усмивки  bouquet

# 508
  • София
Либи, чудесни новини Hug
Аз да питам нормалн ли е коема да не ми се е прибрал още? Малко остана, но все пак има още. А преди бях със съвсем плоско коремче. Мисля да почна коремни песи, но не винаги имам време за тях Sad

# 509
Сега се връщаме от ваксина.Наддали сме от началото 1600гр.-докторката ме кара да я храня вече по 6пъти само Sad кара ме и два пъти дневно следобед да и давам по една-две лъжици прясно изстискан плодов сок.Искам да попитам консултантите по кърмене какво да правя.Беба вода не пие,сама си прави режима на по три часа,повечето пъти пропуска храненето в три часа вечерта,но не е винаги.Изцяло на кърма сме и не ползваме биберон.Не съм давала нищо-нито чай,нищо освен кърма.

Пращат ме на тазобедрена ехография,това бил новия метод за установаване на луксация.
За нослето някакъв разтвор,който не се поддържал от аптеките,а само в една частна клиника,разтвора доколкото разбрах е за лечение на стрептококи ли,стафилококи ли,омотах се.

Общи условия

Активация на акаунт