АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 054
  • 814
  •   1
Отговори
# 645
Малко инфо за направленията за ортопед. Оказа се че може да не се плаща ехографския преглед за което ме светна педиатърката. Та врътката е следната: с направлението от педиатъра, което е направление номер 3 се отива при ортопед, който издава направление номер 3А и с двете направления се отива на детски ортопед и не се плаща нищо. Изпробвано е и работи Simple Smile

# 646
Мамита, имам въпрос... някой разучавал ли е овлажнителите за въздух, ползва ли и доволен ли е? Иска ми се да си купя, та дано нослето ни се пооправи, а когато започне и отоплителния сезон пак ще ни е полезен.
Предварително ви благодаря.

# 647
  • София
Мамита, имам въпрос... някой разучавал ли е овлажнителите за въздух, ползва ли и доволен ли е? Иска ми се да си купя, та дано нослето ни се пооправи, а когато започне и отоплителния сезон пак ще ни е полезен.
Предварително ви благодаря.
И  аз се интересувам.

# 648
И нашата погача мина в неделя.
В събота бяхме попът да ни чете чиста молитва и на следващия ден - партито. Като кача снимките, ще пусна линк. Бяхме се събрали 9 приятелки, а Божидара като дама раздаваше усмивки и се гушкаше във всички.
Вчера бяхме на консултация уж за ваксини, но няма такива, така че само ни премериха - 4100 с боди и памперс и 54 см. Расте си детето.
Дадоха ни направление за офталмолог, защото мен кме притеснява, че не следи играчки с поглед.
Пробвали ли сте вашите бебенца?
Божидара присвива очи, когато отиваме от тъмно на светло, определено различава светлина, но изобщо не реагира като й сложа нещо пред погледа.
Другата ми чуденка е дали е възможно и как да подходя към педиатърката, за да не ни сложат двете ваксини наведнъж, когато ги отпуснат по касата. Има ли такъв начин и изобщо някаква друга схема?
На Божидара също й посинява устата, когато има колики, при друг плач - не.
След вигантола, който аз успях само 1 път да дам, ни изписаха Деавит - по 1 капка вместо по 2, но аз още се ослушвам. Все пак всеки ден сме навъм по минимум 2 часа.

# 649
  • Пловдив
Момичета,колко са наддали вашите бебета.Ние за 1 месец сме пораснали 9 сантиметра и 1.680.Педиатърката каза че ако продължаваме така може да доведе до рахит.Не е ли малко много това наддаване.Само на кърма сме на 7 хранения

# 650

На нас сега каката ни е проблема. Представя си, че е бебе и даже вчера ми каза, че много си мечтала да й купя биба и на нея. Вечер иска някой да я приспива и не само това, но и през нощта се буди и вика баща си. Тази нощ се буди по-често и от бебето.
Опитвам се да й обръщам повече внимание и да правим предишните обичайни неща, но все е недоволна. Даже ми изръси, че "без бебето живота й бил много по-хубав". Laughing Дано да отмине и това, че на моменти това пубертетско-детско държание ме изкарва извън нерви и забравям да съм търпелива и толерантна.

И при нас е същата работа - каката ни много се радва на бебетата, но как дръпна назад в развитието си... Rolling Eyes. Пак започна да пие вода от шише с биберон, отказва да се храни сама, говори по бебешки, иска да я носим като малко бебе. Ето сега спи до мен с пижама и лигавник, при условие, че тя лигавник не е носила от почти година. Опитваме се да сме търпеливи с нея, но понякога не се издържа. Сега е и с отит и освен всичко друго е и много кисела  newsm77

Дадоха ни направление за офталмолог, защото мен кме притеснява, че не следи играчки с поглед.
Пробвали ли сте вашите бебенца?

Моите бебета проследяват с поглед разните предмети, които им оказвам. Вече няколко пъти ги пробвам, заставам пред бебето и без да говоя показвам играчка. Като започна да я местя въртят главите си или я проследяват с поглед. А и като виждам как се облещват като видят работещ телевизор -  Shocked ей такива им стават очите.

Другата ми чуденка е дали е възможно и как да подходя към педиатърката, за да не ни сложат двете ваксини наведнъж, когато ги отпуснат по касата. Има ли такъв начин и изобщо някаква друга схема?

Просто и кажи, че не желаеш. Аз предупредих нашата педиатърка, че се страхувам от евентуални пост-реакции и не желая поставянето на двете ваксини наведнъж. Макар и при нас все още да няма доставка на ваксини.

# 651
  • София
Момичета,колко са наддали вашите бебета.Ние за 1 месец сме пораснали 9 сантиметра и 1.680.Педиатърката каза че ако продължаваме така може да доведе до рахит.Не е ли малко много това наддаване.Само на кърма сме на 7 хранения
  Малко по-долу съм пуснала една статия по подобен въпрос. Общо взето няма проблем кърмените бебета да наддава по повече, обикновенно след четвърти месец рязко забавят наддаването, а и вие сте пораснали страшно много и на височина и спрямо височината, кг са си напълно ок. Не е разумно да се ограничава храната на бебето, а за рахита много други неща оказват влияние и в никакъв случай ако наддава повече не е задължително да развие рахит. Само заради наддаването не е разумно да се увеличава вигантола. Ако и поради други признаци лекарката се притеснява е разумно преди да се увеличи значително вигантола да си се пуснат кръвни изследвания за да се докаже евентуално началото на рахит. Повече излагане на слънце и на бебчо и на мама ако кърми са от полза  Simple Smile

# 652
Aila, може ли да ме посъветваш нещо относно кърменето на близнаци? Пробвах едновременното кърмене на двете бебета, справям се успешно и пестя доста време. Но оригването след кърмене се оказва проблем - докато изчаквам първия близнак да се оригне, втория започва да се дави, защото започва да връща кърма, а аз не мога да го вдигна. Доста често съм сама докато кърмя и няма кой друг да поеме второто бебе. Как да постъпвам?

# 653
  • София
Не е ли рано да искаме напълно да следят обекти.Понякога следи с поглед,понякога изобщо не следи,пръста ми изобщо не го отразява,в някоя по-голяма играчка е заглежда.
Аз от 2 дни се виждам в чудо,не спи повече от час и все ми е на гърдите,отново си върна храненето 2 пъти през ноща.

# 654
Момичета нищо не направих с ортопеда. Беше болен и ще трябва да запазвам нов час. Close

# 655
Gretta, misleto, относно проследяването с поглед аз затова си взех направление. Ето например близначетата са с около месец по-големи и на мен затова ми е интересно точно откога се смята за нормално да се следят играчки, ще споделя другата седмица след прегледа.
ще я пробвам педиатърката да й обясня, дано да е сговорчива, защото досега се разбирам с нея и е доста отзивчива.

# 656
и аз съм много за срещичка в морската Simple Smile как да го измислим?? аз мога още утре..? Казвайте кой кога е свободен Simple Smile Варненските мами да споделят да може да се видим тези дни докато е хубаво времето:) единствения ми проблем е че съм далече ( до моловете чак) и трябва да идвам и да се връщам с таксита.. така че давайте сега че милото скоро взе заплата  Twisted Evil

# 657
Аз от 2 дни се виждам в чудо,не спи повече от час и все ми е на гърдите,отново си върна храненето 2 пъти през ноща.

и ние сме така, през деня яде през макс два часа. ако заспи, то ще е само върху мен и ако понеча да я остава в леглото след 10мин. се буди. Иска да бъде гушкана постоянно. Незнам скок в растежа ли е, боли ли я нещо, лигави ли се, но дано да е период, който ще отмине.

# 658
E не е истина! Сега държах Крум да не заспива да 8.30 с надеждата да заспи после, но уви в 7.30 направо си заспа прав човека:( Милото по никакъв начин не можа да изкара до 8.30 буден.  #Crazy

# 659
  • По широкия бял свят
tzuntzurka , не мъчи детето. С голямата ми дъщеря всички ме съветваха да я държа будна следобед, за да спи през нощта. Нищо подобно не се случваше - мъчих я да не спи през деня, а тя през нощта пак си ревеше. Така че се отказах. Като стана на 3г започна да спи по цяла нощ без да се събужда и реве. Просто такова си беше детето. Каквото се случваше през деня, през нощта го преживяваше отново.

Общи условия

Активация на акаунт