АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 044
  • 814
  •   1
Отговори
# 660
  • Смолян
tzuntzurka и ние бяхме така и затова преместих къпането в 7 -7,30 ч. точно преди да заспи. Така преди къпането будува и докато му дойде дрямката и вече сме готови с масажи, гимнастика и т.н. и още когато го кърмя и вече е заспал, много рядко се случва да будува най - много до 8,30 ч. и то ако е спал прекалено много през деня.

# 661
ние водихме антония на ортопед в "ортомед" в горна баня... нашият лекар ни даде въпрсното направление номер 3 и ни обясни, че за ехографа трябва да ортопедът да ни издаде направеление 3А! когато отидохме, той от своя страна ни каза, че имали "ограничен брой направления", които били недостатъчно и са изчерпени и ако искаме да ни прегледа с направление трябвало да отидем в началото на месеца.. съответно ние си платихме 30-те лева и така! много глупава история!!!

а пък относно приспиването - и антония не заспива веднага след вечерното хранене, но аз я слагам в леглото и тя си ритка и си гледка докато заспи! сложила съм й разни неща за гледане по таблата на леглото и тя им обръща внимание.. понякога - след като е будувала известно време - се разплаква, аз я взимам и я приспивам за няколко минути! моят проблем е, че вечер от лъм 19:30 до 20:30 винаги нервничи и мрънка, не искам да спи и нещо й е неприятно.. най-вероятно е превъзбудена от впечалтенията през деня и затова!

# 662
  • София
Aila, може ли да ме посъветваш нещо относно кърменето на близнаци? Пробвах едновременното кърмене на двете бебета, справям се успешно и пестя доста време. Но оригването след кърмене се оказва проблем - докато изчаквам първия близнак да се оригне, втория започва да се дави, защото започва да връща кърма, а аз не мога да го вдигна. Доста често съм сама докато кърмя и няма кой друг да поеме второто бебе. Как да постъпвам?
  В каква поза ги кърмиш едновременно и как ги оригваш обикновенно? Понякога помага просто да оставиш бебенцето по коремче или облегнато леко на сгънатият ти крак или леко на възглавничка повдигнато по коремче. Аз лично моите почти не съм ги оригвала. Още малко и ще започнат да стоят по изправени и нуждата от оригване напълно ще отпадне.

# 663
Ailaпосиняването се появява по различно време,но не и по време на харнене,макар че беба дърпа биберона много лакомо,посинява острани около устичката и под нея...не е много силно изразено но аз си я виждам,веднъж докато я оригвах една приятелка каза че и челото и е посиняло 4ак newsm78,мисля че е от коликите наистина след като прочетох инфото от мими вичева за което благодаря...зверски колики имаме...педиатрите ми казват че е от напъните,много се надявам че е така но ако имаш други предположения моля те сподели ги
За АМ започнах да и давам по 140 гр които си изяжда без проблем...но аз и 200 да и дам имам чувството че пак ще ги изяде.Къпя я всеки ден по различно време,зависи кога се приберем от разходка,но все още я къпя на мивката и незнам как ще се справям сама с коритото Confused

А за ортопеда не разбрах....Педиатъра ми дава направление само в случай че има съмнения,или трябва да ми даде като превантивна мярка,да знам как да реагирам при отказа и за направление:2gunfire:

А за ваксините...опасно ли е да се слагат 2 на един път?Не са и слагали никаква ваксина от както са ни изписали,и понейе го повторих 3 пъти на педиатърката,предполагам че на следващия консулт това ни чака.

Божее ако не е този форум незнам акво щях да правя,сигурно щях да спя пред лекарския кабинет,еми шашкам се какво да правя,първо дете ми е,а информация от никаде не получавам,а и съм сама Sad
Лека вечер на всички Hug

# 664
  • София
bubenceto21 -и аз се шашкам от почти всичко,няма как ще се учим в крачка.

# 665
Мисля, че е нормално да се притеснява човек, особено когато има първо детенце и не се е сблъсквал с тези неща преди. Аз лично през първите дни доста се шашках и ревях постоянно за какво ли не. Оправих се доста бързо, но и в момента при нещо по-притеснително доста си изкарвам акъла...

На малката днес й биха ваксина Simple Smile Плака като й я биха, но доста бързо спря и засега не виждам да е по-нервна от обикновено. Другата седмица ще ходим на ехограф да я гледат. На нас докторката ни даде едно картонче с ваксините и в общи линии всеки месец има по 1-2 ваксини...

Лека нощ от мен. Чакам всеки момент да се събуди малката да папка и дано после да успеем да поспим повечко с баща й Simple Smile)))

Hug Hug Hug

# 666
  • София
Дадоха ни направление за офталмолог, защото мен кме притеснява, че не следи играчки с поглед.
Пробвали ли сте вашите бебенца?
Божидара присвива очи, когато отиваме от тъмно на светло, определено различава светлина, но изобщо не реагира като й сложа нещо пред погледа.
Валина, ти направо ме разби с това и седнах да проверя какво казват специалистите. Според моята книжка това се очаква от бебо до края на втория месец. Като гледам Божидара е на 1м 11 дни и според мен още и малко рано. Не мога да кажа от кой ден Мишо следи предмети, но си спомням, че на погачата ни подариха въртележка за леглото. Няколко дни след това се опитах да го забавлявам с нея, но той не прояви почти никакъв интерес. Няколко дни по-късно вече му стана забавно. Всеки следващ път се увеличава и времето на ангажираност на вниманието му. Той вече следи, но е доста по-голям. Вече дори е като махленска клюкарка. Само да чуе звук и започва да върти глава, за да разбере какво става. Нищо не пропуска. На тази възраст дори една седмица прави впечатление в развитието на бебеоците.
Днес забелязах, че моя сладур си допира ръчичките и ги държи една върху друга, без да ги свива в юмрук. Това го прави от днес, защото до вчера всеки ден беше борба да му изчистя боклуците от ръцете. Не знам как го правеше, но ръчичките постоянно му бяха пълни с някакви мъхести власинки - от пелени, одеяла и знам ли още какво и като стисне пръстчета в юмрук няма чистене. Ние напоследък нямаме режим за къпане. Преди беше към 9, но напоследък така се случва, че заспива към 7 и после се буди към 1-2 сутринта. Май ще трябва да го къпя преди 7 макар че ми се вижда много рано

Относно вагинтола, нашата педиатърка каза да не се шашкам и да продължа да го давам.

С това посиняване сега се вкарах във някакъв филм. При нас се вижда най-добре след къпане, но май започнах да си въобразявам, че постоянно е синьо покрай устата му.  newsm78

# 667
Aila, може ли да ме посъветваш нещо относно кърменето на близнаци? Пробвах едновременното кърмене на двете бебета, справям се успешно и пестя доста време. Но оригването след кърмене се оказва проблем - докато изчаквам първия близнак да се оригне, втория започва да се дави, защото започва да връща кърма, а аз не мога да го вдигна. Доста често съм сама докато кърмя и няма кой друг да поеме второто бебе. Как да постъпвам?
  В каква поза ги кърмиш едновременно и как ги оригваш обикновенно? Понякога помага просто да оставиш бебенцето по коремче или облегнато леко на сгънатият ти крак или леко на възглавничка повдигнато по коремче. Аз лично моите почти не съм ги оригвала. Още малко и ще започнат да стоят по изправени и нуждата от оригване напълно ще отпадне.

Ами главичките им са пред гърдите ми, а телцата - под мишниците / поза "футболна топка", ако не бъркам/. Слагам ги върху две големи  възглавници. Полу-изправени са, не са напълно легналии, за да предотвратя евентуално задавяне. Винаги се оригват, няма как да го пропусна. Първото ми дете никога не се оригваше, но с близнаците не е така.

Валина, права си - бебката ти е малка още. Моите отскоро се интересуват от околния свят. Не се притеснявай излишно, всичко ще е наред с бебка  Hug

# 668
Ние напоследък нямаме режим за къпане. Преди беше към 9, но напоследък така се случва, че заспива към 7 и после се буди към 1-2 сутринта. Май ще трябва да го къпя преди 7 макар че ми се вижда много рано

Относно вагинтола, нашата педиатърка каза да не се шашкам и да продължа да го давам.

Аз си мисля, че няма такова нещо като ранно къпане - зная доста бебоци, които ги къпят на обяд, в болницата пък ги къпеха сутрин. Може би е прието да се къпят вечер, защото се предполага, че след баня се отпускат и спят по-спокойно /въпреки че мойто лъвче се превъзбужда и винаги след аня будува между 3 и 5 часа/

За прегледа при офталмолог - вчера водихме каката при детски офталмолог /тя ни е с очила и през 6 м  сме на проверка/ - та попитах я за бебешкото кривогледство - и ми каза че до 6 м е нормално, след това вече ако го има трябва да се потърси специалист. Също така каза, ако не усетим проблем първия очен преглед трябва да е на 3 г.
Микаелка вчера я пробвах - май следи предмети, но много за кратко

# 669
  • Miami
Тази ваксина SYNFLORIX явно сега са я набутали в имунизационния календар, защото на сина ми не е слагана. Значи доколкото разбирам PENTAXIM и SYNFLORIX  се поставят наведнъж, така ли? Оф, нашата педи ако й кажа да не ги слага на веднъж и ще направи муцуни най-вероятно. Ние утре сме на консултация, обаче Никол е със сополи и вероятно ще отложим ваксината. Ето го новия имунизационнен календар http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

# 670
  • София
За втората ваксина, която се пада да бъде Пентаксим-а ми каза педиатърката, че трябва да сложим не по-рано от 1 месец след първата (реимунизацията против хепатит ). Така че мисля, че лекарите си знаят и няма да сложат и двете ваксини наведнъж.
Jenni.to  и Марио е същият. Стане ли 7:30ч вечерта започва първо да мрънка, после мрънкането си преминава в здрав рев. Мисля, че не са колики, защото не се свива. Не би трябвало е и да е от глад, защото обикновено яде  към 18:00ч, но всяка вечер се повтаря едно и също.  Мъча се да го приспя само и само да избегнем този изнервящ час, час и нещо, когато нищо не го успокоява. Успях да го приспя, но точно в 7:30 си се събуди и започна да нервничи.

Цони такива са бебетата. Различни като нас хората. Аз не мога да го приспя моя преди къпането, ти пък не можеш да го събудиш твоя. Laughing Нищо не можем да направим. Трябва да се нагаждаме постепенно един към друг и това е.

# 671
Валина, малки са още..  Hug и Ивелин го пробвам но не иска да следи нищо с поглед.. Simple Smile само ако татко му от лявата страна му мине от дясната малкия МОЖЕ и да си обърне главата.. но си мисля че повече чува и затова го прави отколкото да вижда.. Simple Smile
А , и на снимките , които ги беше пуснала кошарката ви е великолепна.. бих се гушнала с бебка ти там Simple Smile хахаха много уютна изглеждаше:)

бубенцето21 , няма да се шашкаш. Има една приказка- " Децата оцеляват , въпреки всички грижи на родителите си " .. Всичко ще е наред Simple Smile А за къпането - купи си хавлиен шезлонг( слагаш го в коритото и си ти ) - струва 10 лв в Хиполенд, няма мърдане бебчето като е в него, аз така си къпя Ивелин сама( повечето време) . По-добър вариант няма, няма да съжаляваш:) И последно- сядам на компа само да чета и пиша тука, затова не можем да се засечем в скайпа Simple Smile

# 672
  • София
Сега видях от Кори календара. Значи става въпрос за пентаксима и тази новата ваксина Syn florix. newsm78 Както са го дали не само на втория месец се поставят заедно, а и на третия и четвъртия.  newsm78

# 673
хм.. вчера се обадих на лекаря на антония и той ми каза, че се слагат двете вкасини наведнъж! сега се замислих дали пък той не е в някаква грешка, но като гледам имунизационния календар изобщо май си е прав човекът!!
 newsm78

jenap, аз пък съм напълно сигурна, че този вечерен плач не е от колики.. антония изобщо не се свива докато плаче, когато някой я вземе и й говори се успокоява! според мен, наистина детенцето е превъзбудено от деня... хапва към 18:00 и после я къпя към 20:30.. не мога да я приспя при никакви случаи по това време!! малко е кофти, защото аз се опитвам да вечерям точно тогава за да си легна веднага, когато атнония заспи и малко сложно се получава, но се справяме някак..
Wink

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 10:28 от jennie.to

# 674
  • София
"На кафе" вече има рубрика за бременните.Изказа се теория,че фолиевата киселина не помага (има случаи , в които жени са я пили още преди да забременеят ,и въпреки това се откриват аномолии,от които тя трябва да предпази)и вече може би ще се препоръчва селен.

Общи условия

Активация на акаунт