Отговори
# 315
  • В къщурката на хълма на феите
Филийка да ти кажа, аз дуфастон пия ооооооооооооооот много време и честно да си призная не съм забелязала да ми вдига температурата, по-скоро мога да кажа, че изобщо не й се отразява, но при мен след редовен прием скъсяването на цикъла е факт .. според мен 16ти ден не е късно, защото по това време се предполага, че или ову точно е минала или в най-лошия случай точно предстои, а така или иначе прогестерона в ЛФ се отделя, точно от жълтото тяло и един вид дуфастона допълва неговата функция .. поне аз така мисля Simple Smile

Валари благодаря и на теб, разкажи ни ти как се чувстваш, какво се случва с теб, бебчо послушен ли е Blush Mr. Green

# 316
mecani,когато си на цикъл без стимулация,на кой ден ти предписват дуфастон.Предполагам и при теб се търси да има ову newsm78

# 317
ами няма значение със стимулация, без стимулация все на 15ти ден - при мен има склонност към задържане на фоликулите (когато ги има де - защото и там имам проблем) и в общи линии без прогестеронов препарат шанса за цикъл еее .. хмм нищожен .. поне с дуфастон се предпазвам от кисти ..

# 318
mecani , благодаря, че попита. Аз съм добре, само дето ми идва малко в повечко вече работата по цял ден. Отделно кучо в къщи си е занимавка, разходки по няколко пъти на ден и пр.
В случай, че не съм казала, чакаме момченце  stork-boy  Blush Много е активен и рита по цял ден и по цяла вечер още от сега  Mr. Green Май няма да е толко послушен, но каквото дойде. Важното е да сме живи и здрави.

Как върви подготовката за сватбата?  Flutter

# 319
mecani,вярно е че с дуфастона се предпазва от кисти и че се получава олющване и подмяна на лигавицата на матката.Но на мен лекар ми е казвал,че това не е истински МЦ,а го нарече псевдоцикъл,тоест наподобява без да има претенции да е както би трябвало да се случи ако има овулация.Не знам как го обясних Rolling EyesИдеята ми е,че ако в този месец не е имало овулация,с дуфасто само дето ще има кървене.На следващия месец пак е тъмна индия относно ову-то.Някъде четох,че дуфастон понижавало ЛХ,дрън дрън SadВсеки път при мен е по-високо от ФСХ,и съотношението не мърда.Та когато няма ову не знам какво лечение си правим с дуфастона.

# 320
jenyyy да, наясно съм с този факт - за псевдоцикъла - аз се запознах с него още, когато пиех ОК и при разговор с лекар ми обясни, че положението е идентично - но поне няма кисти! аз както имам и един леко уголемен яйчник само нови кисти ми трябват ooooh! а пък новия цикъл, който се надявам да започне по-късно днес или утре си правя и стимулация, защото ако разчитам на естествена овулация .. ехеее .. ще има да чакам Crossing Arms

Валари еееееееееей браво! точно така да рита да заяква, че още колко има да растеее Heart Eyes има нужда от мъже! Mr. Green тука покрай мен имах 8 бременни (мноо яко нали Mr. Green) за сега родиха 5 от тях и другите знаем кви ще са бебетата - та резултата е 2 момченца и 5 момиченца и едно още дето е твърде мъничко, за да се види пола, но скоро и него ще го знаем Mr. Green

ох, пък сватбата мале - пообърках се, ти казвам - за сега съм запазила ресторант, фото и ди джеи, купихме костюм на мъжлето - мале! пу пу пу много ми е хубав - оня ден пак го карах да дефилира в къщи Mr. Green сега доуточнявам текста и формата на поканите и подаръците за гостите и тези дни ще тормозя брат ми да помогне малко с някоя и друга идея иии отделно ще ходя да мислим с една приятелка украсата за ресторанта - да видим ще трябва ли да се купува нещо, няма ли да трябва, но поне съм спокойна, че й работи фантазията и ще измисли нещо наистина прекрасно .. признавам си не бързам с роклята - долу горе идея за модела имам, но понеже тайничко се надявам дядо коледа да ми донесе EFP ии за да не се налага да ремонтирам роклята ще я купя след нова година Blush

# 321
mecani,успех ти желая Simple Smile

# 322
jenyyy ще имам нужда Mr. Green

# 323
Момичета, имам нужда от съвет. От вчера ми изписаха глюкофаж 1000, 1т. сутрин и 1,2т. вечер, което прави 2500мг на ден.
Имам няколко килца отгоре, но нямам проблем с инсулина. Док каза, че ми го изписва заради яйчниците. Дотук добре, но въпросът ми е не е ли твърде голяма тази доза, особено в началото на терапията. Бях чела, че се започва с ниска и постепенно се увеличава, за да свикне организма.
Ако имате опит с този медикамент бихте ли споделили  как ви се струва дозата?

Благодаря!

# 324
freedom, аз съм 53 кг и пия 1500мг на ден - 1 сутрин и 1/2 вечер. Задължително при ПКЯ се предписва метформинов препарат, тъй като яйчниците се повлияват много добре от него. много момичета забременняват именно само с метформинов препарат и дуфастон за 6 или 12 месеца. колко време и какво количество да се пие го преценява доки.
глюкофажа е метформинов препарат. не е задължително да имаш проблем с инсулина, за да пиеш глюкофаж.  
успех Simple Smile

# 325
Благодаря ти, hut!

Успех и на теб! Simple Smile

# 326
Freedom , не се притеснявай! Аз преди да забременея пиех Глюкофаж 1000 мг 3 х 1/2 т(500мг). И Дуфастон пиех, за да не направя кисти. Сигурно от тази терапия съм забременяла нормално. Преди това цикъла ми беше нередовен и нямах О.

# 327
И аз пия глюкофаж по 1000 мг на ден.
Започнах 10 дни по 500 мг и после всеки ден по 1000 мг. Пия го от два месеца. За това време отслабнах с 2 кг. Бях 58, сега съм 56 кг.
А дуфастона после как го пиете?
На мен ми го изписаха за 10 дни по две хапченца на ден, непосредствено след овулация.
за първи месец я правя тази схема и ми е малко странна Simple Smile

# 328
Преди да забременея пиех Метфогамма 850 (което пак си е метформин като глюкофажа) : 3х1 на ден, което си прави 2550 милиграма на ден .

# 329
юхуууу Бенджи ти си моят идол .. аз бях на 3х1 от 850мг метфогамма и едва се мъкнех толкова да ми се драйфа от тоя метформин, че не е истина - сега пия 2х1/2 от 500мг и съм долу горе добре, само дето док иска да го прави 2х1, че не знам ..

Общи условия

Активация на акаунт