Отговори
# 450
Добре, да ви питам тогава.... какъв тип лекарства могат да се предпишат, освен клостилбегита и противозачатъчни, с какво действие?
А да, пила съм 1 път оргаметрил, да предизвикам цикъл, преди клостилбегита, и след като спрях противозачатъчните. Пак ми го беше предписал Каменов

# 451
  • София/Варна
lynichka, а изследвали ли сте хормоните на щитовидната жлеза? Доста често там се крият разни дребни проблеми.

# 452
Здравейте, правя опити за забременяване от около година. Откриха ми автоимунен тиреодит на Хашимото, който вече контролирам. Сериозни смущения в цикъла и разминавания м/у стойностите на ЛХ и ФСХ отдавах също на проблемите със щитовидната жлеза. Сега обаче хормоните ми са много добри, О. нямам тъй като при проверката на проходимостта на тръбите се видяха множество фоликули, но нито един доминант. Другия месец планирам инсеминацияи съответно ще стимулират О. има ли и други от вас, при които поликистозата присъства заедно със синдрома на Хашимото? Нямам кисти, но док. ми обясни, че тя не се лекува и със стимулацията всичко ще е ок....

# 453
има ли и други от вас, при които поликистозата присъства заедно със синдрома на Хашимото? Нямам кисти, но док. ми обясни, че тя не се лекува и със стимулацията всичко ще е ок....
Lynette, в 2009 имах 1 спонтанен аборт и  1 мисед, и след това развих хашимото, сега се оказа и инсулинова резистентност....въобще имам чувството, че хормоналният ми баланс никога няма да се възстанови напълно newsm78.
Момичета, говорите за клостилбегита, искам да ви кажа, че точно д-р Катя Тодорова ми го изписа на мен, ей така без никаква снимка на тръби, без да ми каже да следя овулацията. И разбира се веднага си го купих, но като се прибрах в къщи и се разрових из нета и прочетох какво сте писали във форума се въздържах и не го пих. Просто ми каза септември от 3-7 ден клостилбегит, след това дуфастон и като забременееш идваш отново!!! Подобен подобен коментар получих и от д-р Стаменов, всичко ти е наред, малко лигавицата ти е тънка, но щом си вкарала ТСХ в норма всичко ще се нареди и ме изпрати поживо поздраво с думите като забременеш веднага ела. Не ми изписа нищо за тънката лигавица. После след 14 дни ходих пак не гинеколог и според него лигавицатта ми била нормална, но честно казано, не смятам, че е така, защото след миседа МЦ ми се скъси от 5 на 3дни и е много оскъден, кисти засега нямам, макар, че е напълно възможно да съм с поликистоза и аз. Вмомента съм на метфогамма, еутирокс, селенр омега-3, селен и фолиева к-на.

# 454
di@na, и аз пия тези лекарства. Предстои ми да си правя тест за инсулинова резистентност, знаеш ли дали тя (ако я има) влияе
 на проблема със забременяването?

# 455
  • София/Варна
di@na, и аз пия тези лекарства. Предстои ми да си правя тест за инсулинова резистентност, знаеш ли дали тя (ако я има) влияе
 на проблема със забременяването?
Да, влияе. При мен ИР водеше до късна овулация с некачествена яйцеклетка.

# 456
А стимулацията достатъчна намеса ли е в този случай?

# 457
  • София/Варна
Аз лично не стигнах до стимулация.
С промяна в двигателния и хранителния си режим, не и без помощта на метфогамма, коригирах ИР и забременях спонтанно в месеца преди насрочената стимулация.

# 458
KayRenn виждам,че и вие имате една Елица-Хубавица!Да са ти живи и  здрави децата!
След като роди продължи ли терапията с метформина или напълно изчезна проблема с поликстозата?
Поздрави

# 459
  • София/Варна
malinkap, благодаря Simple Smile!

Не мога да ти дам отговор на въпроса. Изследвах хормони между двете бременности, съотношението ФСХ/ЛХ не беше много добро, но и двата хормона бяха в норма. Факт е обаче, че с Еличка забременях от раз. Вероятно има някакво подобрение, но не знам дали се дължи на бременността с баткото или на продължителното кърмене (наскоро попаднах и на такава теория)

# 460
Lynette  ,
падкрепям KayRenn Peace, и аз смятам, че ИР създава проблеми и двата пъти преди да забременея даже и овулация не съм следила, и на първия месец се оказах забременяла, после последва аборт в 7г.с. и след това пак така съвсем инцидентно съм забременяла отново на втория месец след аборта, като имаш в предвид, че почти 2 месеца се пазехме и от септември 2009 правим отново опити, но работата не става....появиха се хашимото, ИР.....и т.н.

# 461
А как се третира ИР ? Декември ми предстои инсе и ми се иска всичко да е  ок....:/

# 462
  • София/Варна
На твое място не бих се пробвала с инсеменация преди да се реши проблема с ИР. Просто ми се струва безсмислено.
ИР се повлиява добре от метформиновите препарати в комбинация с промяна на хранителния и двигателен режим.

# 463
Аз пия метфогамма от няколко месеца. Сега ще си направя теста и в крайна сметка ще се консултирам. За да разабера кога проблема се е решил отново обременяване с глюкоза ли се прави?

# 464
Да,след 6 месеца

Общи условия

Активация на акаунт