Флуорно мляко

• 2 044
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
И на нас ни казаха, че трябва да подпишем и да напишем НЕ. Според мен обаче това не е редно. Ако например аз съм съгласна, всеки би могъл да напише НЕ. Така че не би следвало да се приема.

# 16
Молим всички да се информират и да информират максимално много хора за безумието да се въведе флуорна профилактика. С много мъки тази програма беше отхвърлена преди 2 г сега наново се опитват да си усвоят средства по нея..  Вярно е че говорят как само на съгласните ще се дава, но това на практика е невъзможно. Който счита че флуорът е полезен, може да говори с личен лекар да му изработи индивидуална програма.. не е нужно всички да сме обект на нечие безумие..
С приятел изготвихме бюлетин който всеки мож да разпечата и да информира максмално хора около себе си.. Можете със съгласието на учител да гоизложите на таблото в групите.. не можем да позволим това безумие да се повтори: http://logi.hit.bg/caries.html

# 17
  • Варна
Мисля да говоря с директорката на нашата градина и да изложим този бюлетин в градината.Като идея  е страхотно, лошото е, че ни третират като държава от третия свят. Да не говорим, е никой не знае откъде ще се вземе въпросното мляко- ще е внос отнякъде или ще се прави тук?

# 18
  • Варна
От 2 дни и аз се чудя да я подписвам ли тази декларация или не. Каква всъщност е целта на даването на флуорно мляко ? На нашите декларации има дадени препоръчителни  мг / на кг. тегло, но в групата на дъщеря ми има от 13 килограмови до 20 килограмови деца - как ще  измерват на кое колко флуор да дадат? Безумие някакво да правиш профилактика на око.

# 19
  • София
целта е ясна - по-малко кариеси... обаче въпроса е това флуорно мляко дали ще е единственото нещо, чрез което детето приема флуор - ами пастата за зъби? витамини? добавки? естественият прием?
след последната профилактика подобна имаше не един случай на флуороза до колкото помня...мен лично от това би ме било повече страх от колкото от кариес....

# 20
  • София
Твърдо отказвам. Не подписвам нищо, не поправям съгласна с несъгласна.

# 21
Ами какво като се говори с директорите? Нали много загрижените за здравето на нашите деца, силно настояващите за възобновяване на кампанията са им работодатели.

В нашата градина на пръсти се броят майките, които са отделили достатъчно от времето си да се информират. За повечето щом нещо се дава в градината, значи е добре. Пък и нали е на далавера, дават ти, не ти искат нещо...И каква благовидна дума - профилактика.

# 22
този "флуор" не предпазва от кариеси. това не е природния елемент ФЛУОР. това което се слага в пастите а зъби, в хапчетата и млеката е отпадък от алуминиевата промишленост - алуминиев флуорид. може да питате всеки химик, че това е канцерогенен и опасен продукт, който съсипва не само зъбите, а и костите като цяло. ако не ми вярвате влезте в някоя аптека и вземете няколко пасти за зъби - вече с очите си видях , че на доста от тях на етикетите пише алуминиев флуорид !!! какво повече да кажа...

# 23
Днес бяхме на годишен профилактичен преглед при Стоматолога ни .
Споменах и за профилактиката и тя каза , че това е безумие .
Каза  че вече рядко се срещат деца като моето без какъвто и да е проблем в устата .
По-голямата част от децата с проблеми са приемали ФЛУОР .

П.С.  sky* , надявам се нямаш против , че ти използвам подписа !

# 24
DZ ни най-малко.. мисля че колкото повече потребители го използват толкова по голяма резутатност ще има..

# 25
Не бих дала такова мляко.

# 26
 Силно се надявам в нашата ясла да няма такава инициатива, не бих дала такова мляко, не бих била сигурна и че няма да дават без мое знание...Поредното безумие срещу, което трябва да се борим....

# 27
Ами какво като се говори с директорите? Нали много загрижените за здравето на нашите деца, силно настояващите за възобновяване на кампанията са им работодатели.

В нашата градина на пръсти се броят майките, които са отделили достатъчно от времето си да се информират. За повечето щом нещо се дава в градината, значи е добре. Пък и нали е на далавера, дават ти, не ти искат нещо...И каква благовидна дума - профилактика.

В нашата градина имахме днес родителска среща и дори не смятаха да засегнат темата, аз я повдигнах, но учителките така смотаха, имам чувството ,че им е забранено да коментират. По-тъжното е, че родителите изобщо не проявиха грам интерес, не зададоха нито един въпрос. Аз бях разпечатала материали, исках да им раздам, те се дръпнаха като опарени?!?! Повече от смущаващо...Как може някой да не иска да се информира, пък после си решавай каквото искаш!

# 28
ми как като живеем в стадо ей така може. интересното е че повечето родители се вълнуват за пълни глупости, например по коя програма ще учи детето им в градината !!! сякаш е много важно и сякаш нещо ще научи там. но не ги притеснява факта че децата ядат лоша храна, пият мляко с флуор и не спят по цял ден заради шума, а за едно дете това е най важно.
малко офф - в нашата градина поне 5 майки всеки ден гледат как децата им ги извеждаха зимата по тениски , потни на балкона и изстиваха, но никоя освен мен май не се е оплакала. незнам каква овца трябва да е една майка  за да гледа подобни неща и да мълчи !

# 29
В никакъв случай не бих допуснала да му дават мляко, обогатено с флуор.

Единственото положително в случая е, че ви информират и искат вашето съгласие/несъгласие.
Защото могат съвсем тихомълком да тровят децата ви.

Общи условия

Активация на акаунт