Отговори
# 690
  • Плевен
Привет Simple Smile

Нямам кой знае какво да пиша, ама ми се пише  Laughing

Нинче, да, тази практика с ракийката е супер, по селата доста хора я практикуват. Много пъти по сватби и кръщенета съм пила такава от раждането на родителите Simple Smile))) Браво на Андрей!
Вани, разсмя ме с това боледуване на каката, браво за желанието за училище   bouquet Дано оздравеете всики бързо  Hug

Днес излизат резултатите от микробиологията на Андреа, явно наистина има бактерия и ни е неуспешно лечението досега. Замислих се обаче, че май и ние останалите би трябвало да се изследваме, че и ние влачим постоянно храчки, та ако ще се лекуваме то поне да е групово и наведнъж.

Линка, аз давам Есберитокс т.е. Ехинацея на капки, а също и пробиотик и Коластра. Не знам има ли ефект ама поне не се обвинявам като се разболеят, че не съм направила необходимото да ги предпазя. Ама кака като носи вирусите от градината нищо не помага...

Преси взе доста думички да казва, но все още е мноооого далече в говорните постижения на кака си на тази възраст Simple Smile

# 691
Нинка и ние така от миналата година отделихме 3-4 литра ракия и сме я прибрали за бала и сватбата Simple Smile
Само не разбрах защо се запечатва с восък? Ако може да ми поясниш Simple Smile
Ани дано скоро се преборите с тия бактерии  Praynig
Гого вчера и днес е малко по-добре обрива взе да избледнява, все още е на диета и направо ме е страх като дойде време за захранване какво ще давам и дали няма да се появи отново
Наде за по-бързо избиване на пъпките знам че се пие по чашка червено вино но за мазане не мога да ти кажа
Гого думички доста повтаря дори вече и Георги казва и е много сладък като го прави но изречения не прави

# 692
Viper, ти ме разби... дано бързо да ти завехна пъпчоците, че празници идат, снимки ще се правят :Р  Hug шегувка, знам, че ще ме разбереш  Hug

4 кучешки, рев, не яде, сопол, кашля, сутринта дрън в бюрото, по обед бам с количката и вече нерви нямам, днес не ми върви, претрепах детето. Пиша колкото да знаете, че съм тук. Поздрави на всички!

# 693
  • Пловдив
vanny_ представям си Маги, как те преследва и съссска, а ти й отказваш и тя се нацупва  Joy Много хубаво, че на каката й харесва на училище.  Peace
viper не мога да се включа с идеи. Дано мине бързо. Май е много неприятно да караш някакъв вид шарка като голям.
anyto, жалко, че досега сте се борили неуспешно, но поне сега вече имате яснота. И да, наистина няма да е лошо да се изследвате и вие.
anjeelina, радвам се, че Гогата е по-добре. Това за восъка-мъжа ми така реши. Според него ставало по красиво и автентично  Grinning Но изобщо не пречи ако няма восък. Нищо не й става на ракйката ако не е запечатана с восък, само става по хубава като отлежава  Wink
Полито, ще те имам напредвид за сватбата  Grinning
gmarinova я да се стегнете с Петър  Wink
Ние сме още със сополи. Поне няма нищо друго. Дано наистина да са от зъба  Praynig Лошото е само, че днес в парка един батко така се лепна за нея и започна да я прегръща и целува и да вика, че е сладка, а после разбрах, че е болен.  Sad Майка му седеше и само викаше: "Не я барай, че са ти мръсни ръцете". Как не дойде да го дръпне от Марина. Аз разбира се не издържах и му казах да я остави, но сега съм притеснена.

# 694
  И нашето тате е запечатало промишлено количество ракия за важните моменти в живота на дъщеря ни Heart Eyes Само се шегувам с него,че не се знае кой зет и сват ще му къркат ракията Drunk
   Бързо оздравяване на всички болни  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Като гледам колко са подранили по телевизии и магазини с новогодишните украси и ми става едно празнично на сърчицето Party
В тази връзка какво очаквате да ви донесе дядо Коледа,освен здраве и късмет  santa2Може да е рано,но нека има време да се подготви.Нека да си помечтаем,нали само мечтите са безплатни:
1.Мама ще си поръча на дядо Коледа-един здрав шопинг,с който ще си наградя отслабналата с 34 кг. нова фигура  bowuu Преди ревах,че качих много килограми,сега ми е тъжно като се видя с увисналите като на закачалка дрехи от периода преди бременността.Наложително е да си накупя дрехи по мярка и да не се депресирам  :е:
2.Дядо Коледа ще донесе на детенце-мислех че нашето отроче е затрупано с играчки,на които не обръща никакво внимание,но като се замислих  NeWS78,оказаха се доста бебешки  Embarassed На шега и купих един касов апарат,на който има слушалка,микрофон,дисплей,чекмедже и т.н.-два дни не го пусна от ръцете си,само не спеше с него.Вижте друго какво съм намислила,което ще се разпредели като подаръци от бабите,дядовците,леля и вуйчо.Давайте и още идеи:
нали не съм много нахална Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:32 от MAMA LEILA

# 695
Здравейте и от нас с Ели Simple Smile

Всички болнички бързо да оздравяват Heart Eyes и наистина време му е вече на времето да захладнее, че само бацили носи...При нас един ден слънце, на другия ден мъгла, не може да се диша, изобщо...Елица и тя беше 3 дена с хрема, но с витамин Ц, клеева тинктура и чай овладяхме положението....а да не забравя и омразната помпа за сополи..какъв рев му дърпа, не е истина...

Вайпър за червеното винце и аз съм чувала за по-бързо избиване на пъпките, друго не знам..

Минди сега се сетих нещо и докато не съм забравила...защо не пробваш да слагаш храната на Юли(но без да те види Wink)  в бурканчета като от кухнята...може така да се излъже да хапне...

Ракийка и на мен ми се искаше така да затворим, но няма кой да ни свари...няма ентусиасти...

Мама Лейла супер е идеята за подаръците, освен това и на мен ми е вече предколедно Heart Eyes , на Елица и взех вече Коледен костюм(рокля и шапка), вчера го пробвахме и беше супер щастлива...като малко джуденце...И поздравления за смъкнатите килограми  Hug и аз съм на тази вълна в момента...

А за подаръците...
1.детска кухня(и аз това съм харесала)http://www.igra4kite.com/popup_image.php?pID=6895
2.Шерифа от Toy story или някой от другите герои - обожава ги- интерактивния http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=11719 или обикновен вариант
3.Говорещото куче http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=7411
 ..и май това е засега като идеи...

Пентаксима  не сме го слагали, скоро ходихме на консултация, но ваксини нямаше, педи каза най-сигурно след нова година, ако не до 2 годинки имало време да се сложи.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:38 от tаnka80

# 696
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, искам да ви питам кой до къде стигна с последната ваксина Петаксим?
Има ли още такива, които не са я правили?
И тези, които я правиха, ако може да кажат какво беше състоянието на дечицата след това. Много ви благодаря! Hug
Ние ще я правим другия месец, ако всички сме здрави все пак, че мъжа ми има само хреми и кашлици напоследък.

# 697
Ние не сме я правили, че и МПР не сме правили, джипито е в болнични от доста време.
Нинче и мен постоянно ме преследва и не само се нацупва, ами и започва да хвърля разни неща ако има наоколо и крещи сърдито "ннеее..." ooooh!
За подаръци мислех замък със светлинки и музика за малката, една голяма каляска с конче и Барби за двечките и Библия за деца за голямата, но има време ще видим. Пък и хич не ми се влиза по магазините и МОЛ-овете по празници, че е голям фраш, тези вируси май все от там ги лепваме. Tired

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:51 от vanny_

# 698
  • Пловдив
MAMA LEILA и аз искам за подарък нов гардероб. Дрехите от преди бременността не ми стават/дънки и панталони/.
Аз имам да свалям още 5 кг, от преди да забременея, не са много, но съм се разширила в таза и за това нищо не мога да обуя от преди и май никога няма да мога. Но предпочитам да се радвам на Марина, отколкото да съм слаба като преди  Wink
Това интерактивно куче много ми хареса. Марина много се радва на плюшени играчки, смее се на такива които издават звуци. Та за това си мисля, че ще й хареса такова куче, и ще има да го гони.
Да споделя за кухните-на Марина й подариха преди 2 седмици. Играе си, но определено не осъзнава за какво служи това и не си играе с нея да готви, мие чинии и т.н. а само отваря и затваря печката и съдомиялната и върти копчетата.
Иначе аз бях намислила да й взема надуваем батут с топки.
mamamecana, ние сложихме пентаксима в началото на месеца. Дадох панадол веднага след ваксината и вечерта преди лягане. Не съме имали проблеми. Държанието й беше нормално, все едно не сме слагали ваксина. Дано и Криско я понесе така добре.
tаnka80 аз пък съм чувала от доктор, че реимунизациите не могат да се отлагат много във времето, защото така все едно не са слагани първите ваксини, изгубва им се действието. Уф, дано ме разбра какво исках да кажа. До втората годинка ми се вижда много голям период. Може и да не съм права, просто споделям какво знам. Нека и други да се включат ако имат информация. Може би и Пета да знае.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 17:36 от ninand

# 699
Нинка ако това е така ние все едно не сме слагали никакви Sad Все още не можем да сложим трития пентаксим  при него постоянно има нещо и не може  #2gunfire
За коледа ние намислихме детски лаптоп и интерактивно коте 
На Гого купих комплект купички лъжички и тем подобни за готвене защото имам вече два супника счупени и всички лъжички изчезват и си играе с тях бърка си разни работи и дори налива вода от неговото шише   chef

# 700
Сега попрочетох за Пентаксима , че ме притесни това с отлагането и това е от листовката -
Дозировка:
Общата препоръчвана схема включва първична ваксинация, състояща се от три инжекции с едномесечни или двумесечни интервали помежду им, започваща от двумесечна възраст, последвани от реимунизация с една доза по време на втората година от живота.
Това го приемам за добра информираност на педи Simple Smile

# 701
  • Плевен
Оффф, при нас голяма одисея - сега пак се оказа, че не е бактерия, по-точно бактерии са, ама накакви грам положителни коки и дъра-бъра, ама не били страшни и опасни, та никакво лечение няма да прилагаме засега, правим си инхалацийки и морска вода в носа и това е...

Мама Лейла, чудесна тема - за подаръци Simple Smile
Аз искам да си купя нещичко за мен, някоя дрешка или козметика, но няма да прекалявам, че сега с апартамента имаме заеми да връщаме...
За децата ще са играчки явно, но ми се струва излишно да ги затрупвам с играчки не за тяхната възраст... Взела съм вече едни печатчета с Дора за Андреа, Коледни панорамни книжки зо двомото и кола с дистанционно за Преси. И не мисля много да се разпростирам... Ще има и някоя кукла или плюшка, че много Дядо Коледовци се събират - и в градина, и в нас, и у родителите ми Simple Smile
Но наистина разни кухни, лаптопи и подобни ми се струват малко за по-голяма възраст. Не, че юнчетата не са ни големи умничета, но ввсе пак...Ама всеки си знае де  Peace
Пентаксима го слагахме, не съм давала Панадол, въпреки съмета на педито, абсолютно никаква реакция не забелязах у Преси.

Лека и приятна вечер на всички  Heart Eyes

# 702
Педиатърката ни каза, че ще слага Пентаксима на консултацията на 1г. и 6мес.
Подаръци не съм измислила още. Обаче се изкушавам да ви споделя - днес най-добрата ми приятелка ме изненада с подранил коледен подарък - машина за хляб. Паднах! Красиво опакована, да ти е съвестно да я пипнеш. Алекс така се радва, подскача, танцува, само пипва опаковката (от шумоляща хартия) и се залива от смях ... Такъв голям подарък и роднини не са ни правили ... Смешното е, че точно на мен ми подаряват такъв подарък. Едва ли помните, ама бях споделила преди време, че от двайсетина години не ям хляб (малееее, някои от вас са били още в детската градина тогава  Mr. Green), и покрай Алекс, защото трябва да хапва, започнах да купувам, та проядох и аз. И ей ме на - с машина. Приятелката ми каза, че не носи отговорност за пристрастяване, напълняване и т.н.  Sunglasses.

Анито, това е добра новина, дано да е така.

# 703
А ти как така не гледаш ТВ и не слушаш радио? Вестници поне не четеш ли? Аз не мога да живея без музика и съответно радиото в нас постоянно работи. За компютъра пък да не говорим  Mr. Green

Аз съм в постоянен стрес от земетресения. Просто ми отива сърцето в гърлото. Последния път се чудех кое дете да грабна Shocked

Не чета вестници, не слушам радио, не гледам тв. Благо също. Децата са ни истинско радио и телевизор. То ние не можем да се чуем какво говорим па камо ли и още нещо да звучи. И без това като викат, говорят, пият,ядът, акат, носят някакви играчки, как да се съсредоточа върху някакво предаване. Като седнем да вечеряме, сядаме четиримата и сме заети да ги храним,като междувременно бързо хапваме и ние. Предпочитаме когато няма бебета на около да си говорим, а когато съм сама обичам да размишлявам и се наслаждавам на тишината.
Вестниците много ме натоварват с лоши новини и се отказах от тях преди доста години.
За сметка на това ходим минимум 1 път седмично на кино, по-често по 2 пъти, рядко 3 пъти седмично. По-добре 2 часа да съм съсредоточена и да знам за какво става въпрос като ги няма бебоците.
в сайта марти он-лайн можете да ни видите като родител на седмицата   тук не ми дава да пусна линк newsm78

# 704
Viper мъжа ми изкара варицелата на 30г. и тогава помня че му бяха изписали Фенистил на таблетки за да не го сърби толкова много Peace
Въпреки че беше яко ошарен целия не му останаха никакви белези,дано и при тебе да се размине леко  bouquet

Пентаксина ще го слагаме другия месец Wink

Днес ги водих дечковците на контрола Кати е добре но баткото учуди доки,при такова огнено гърло и ужасно подути сливици нито го боли нито има температура newsm78 до петък ако не вдигне температура може и да се оправим само с хомеопатия Praynig и да ни се размина АБ.

За Коледните подаръци Алекс вече си пожела две неща и писа писмо до дядо Коледа  Laughing Mr. Green а за Кати още не съм решила newsm78

Общи условия

Активация на акаунт