Отговори
# 345
Влизам да ви кажа че Flash dance вече гушка малкия Давид. Прекрасният малък човек е вдишал първата си глъдка въздух в 14,13ч. днес. Идвамата са в чудесно състояние и очакват срещата с тати.
Желая много здраве и спокойствие на Дидка, и едно щастливо детство на малкия сладур. Да папка, да спинка и да слушка кака Сиси. Честито!

# 346
Е какво да и кажа?? Че няма да отида, защото не мисля, че така трябва? Имам и доверие, след като съм я избрала ще и се доверявам ... пък каквото стане. Наистина вече не ми останаха нерви от мислене, какво и как ще бъде ....

# 347
  • Варна
Първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ!

И второ

Имаме още едно бебче. Днес в 14.13 мама FLASH DANS е родила бебе  ДАВИД - 3100г и 49 см.

Пожелавам бързо възстановяване на всички скоро родили и спокойствие, и търпение на чакащите!  Hug Heart Eyes

# 348
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ихааааааааааааа
да е жив и здрав малкия
много съм щастлива тя ми е близка приятелка и не мога да скрия вълнението си Simple Smile)))))))
много щастие и здраве и желая Simple Smile)))))))))))))))

# 349
Извинявам се за нахлуването , но чакам една позната да роди от септемврийските мами.

Понеже кърмя малко бебче и имам в повече кърма си купувам стерилни контейнерчета от 100мл. от аптеката. Много е удобно и подходящо за размразяване. Цента е 50ст.

Сега ходих до аптеката и проверих за тези контейнерчета-наистина решението с тях е идеално  Peace Благодаря за съвета ще се възползвам.
И тъп въпрос,тъй като са стерилни нали не е необходимо да ги стерилизирам  Blush

ЕХХАААА ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМЧЕТА   bouquet ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО,МНОГО ДА ГИ СЛУШАТ
  Hug Hug Hug

# 350
  • Sofia
Здравейте майчета, днес ни изписаха с малката Мира!
Честито на всички мами, които вече си имат бебенца и успех на всички други на които им предстои!  Hug
Ще ви чета по-късно, защото сега нямам време, моля ви само за съвет - имам вече ужасни рани на гърдите и не мога да кърмя, мазах се, но нищо, купих си зърна, опитах с тях, но беба не иска, днес успях да изцедя малко и й дадох и я сложих за малко на гърдите си, но от болката чак нея я стискам, кажете какво да правя, как да ги преборя тези рани?
Друго - как да обработвам пъпчето, на сина ми си падна в болницата и така и не се научих, моля ви, сигурно сте писали вече, но ако някоя мама знае нека да пише?  Simple Smile
Иначе на мен на 9ти сутринта в 5 часа ми изтекоха водите и отидохме в болницата, дойде и моя лекар, към 8 започнаха контракции, които към 10 вече станаха на 5 минути, но бебка беше доста високо и имах само 2см. разкритие, към 11ч лекаря ми каза, че бебето не слиза надолу, а е доста едричка и в 11.30ч.  реши, че ще правим секцио, това беше при мен общо взето.

# 351
  • Варна
 Rossi за гърдите незнам но за пъпчето само с памуче и спирт при всяка смяна на памперса само това е.А раните предполагам че са от неправилно засукване на бебчо трябва да обхваща и ореолата не само зърното така знам.Дано съм полезна Grinning

# 352
  • Sofia
Kalinastamatova, а тази щипка на пъпчето пипа ли се или не?
Със сина ми не съм имала такива рани, болеше ме, но всичко се оправи, докато сега съм в ужасно състояние.  Cry

# 353
Здравейте мами-честито на новите бебоци и техните майки-героини Hug
v_spasova-много неприятно е случилото се,но имай вяра,че всичко ще отмине и това ще е единственото изпитание по пътя на малкия Praynig Hug
А относно замразяването на кърма,аз лично използвам пликчетата на лансинокс,доволна съм,поръчах ги през интернет и вече са в употреба Peace
Моите гърди също бяха разранени,т.е.зърната,но кремчето на лансинокс много бързо ми помогна и кожичката изсъхна и си падна,през това време слагах протектор на авент и малката нямаше проблем засука си и с него.Другото,което искам да кажа,е това че при мен моите ареоли са огромни и бебка няма как и да иска да ги обхване и тях и си дърпа само от зърното,което имам чуството,че е станало колкото главата й Grinning,но засега нямаме проблем,дано и занапред да е така Praynig
Късмет на мамите,които скоро очакват своите мишлета Peace

# 354
Talktoher -Тук съм, тук съм, не ме искат, като ме вържат с коланите и всичко ми минава. Нямах силни контракции по време на записа, и как излязох от кабинета, едва стигнах до колата. Е това е късмет моя. Върнах се вкъщи  и поспах малко, сега ставам и веднага ме започнаха, и тази нощ май ще е кошмарна.
Даничка3 - и аз съм така, все едно аз го пиша, незнам какво е това чудо. За 2 дни изразходих дамски превръзки за 8 дневен менструален цикъл.

v_spasova   Hug

Flash dans, Juls, stefi  да са ви живи, здрави и послушни бебенцата и много да ви радват, а на вас бързо възстановяване!  newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 17:38 от nekva si

# 355
Ехааа, колко много бебета - всички да са живи и здрави и много много усмивки да донесат на родителите си. На тези които още чакат - търпение, няма неродено бебе Simple Smile. И вие скоро ще гушкате дребосъчета и ще се сблъскате с нови емоции и проблеми.

Аз нещо се вкарвам във филми постоянно. Дали наддава добре бебока? Дали му стига кърмата? Дали подутите гърдички наистина са нормално явление, дали това, дали онова... ужас съм, не мога да мисля трезво.

Отделно вчера прокървих стабилно след секциото. Моята гинеколожка каза, че не било нормално и ми се скара яко, че съм се качила в колата да се разхождам. А аз откъде да знам, че не трябва да се возя в кола.. абе, депресията май няма да ме подмине..

Оплаках се, дано ми поолекне.

# 356
Gergan_ka препоръчвам ти аптеката в мола- има 20 % отстъпка. Всеки вторник от 18 до 19.30 доктор Йорданова (дерматолог)  консултира там напълно безплатно. Ако искаш заведи и бебето да го види. Иначе ако сама ще си избереш - за такава кожа каквато описваш е зелената серия на а-дерма.
Вземи си измиваното олио- 500 мл ти е по изгодно като цена/количество, а за мазане след баня- ексомега мляко ако кожата е нормална към суха или ексомега крем, ако е много суха. С отстъпката в аптеката от цената ще спестиш един 10-тина лв Peace
тези продукти са ако кожата на бебето е суха, но ако има обрив си трябва консултация с дерматолог Peace и ти препоръчвам д-р Йорданова Peace

Много благодаря. Кожата на Матея е доста суха, няма обриви и се надявам и занапред да е така. Ще отида за продуктите и ще видим как ще ни повлияят. Засега няма да водя Матея с мен, но ако се наложи след като се консулитар с лекарката, може и това да се наложи. Отново благодаря.

# 357
...че съм се качила в колата да се разхождам...

#Shocked newsm09 smile3506 - е това пък какво беше, аз вчера и в провинцията ходих,че и бебето водих. а и доста си се возих и в началото на кола и никой не ми е казал,че не трябва  newsm78

Rossi, напълно те разбирам - аз колко рев изревах ,и до сега от ляво сме със силиконово зърно в началото,а после като изтръпне го махам. купи си зърно на чико -по-добри са и бебка засмука с него ,иначе с това на авент също не искаше. купих си и неомицин - на мен много ми помагна,но задължително трябва да се мие преди да даваш да суче. За пъпчето хич не му се плаши - единственото ,което трябва да правиш е с един капкомер да му капваш по една какпка след баня ,но не повече, защото започва да се стича и може да му изгориш кожичката на бебчо, след като падна и до ден днешен и слагам вече спирт 70 гр. и небацитин и пъпчето и стана много здраво и красиво. А иначе до като си беше с пъпче не съм я къпала в корито ,не събрах смелост ,а и не го намирам за нужно, те са толкова мънички още,че не е фатално.

# 358
v_spasova, ужасно много съжалявам за това, което те е спотлетяло. Не мога и не искам и да си представям това какъв кошмар е. Стискам палци най-лошото да е зад гърба ви и само хубави новини занапред!  Praynig

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА !!! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ !!!   bouquet

vany666, аз използвам пликчетата на Лансинох и съм много доволна.

В този ред на мисли нали може да се цедя, да слагам шишенцето в хладилника и на следващото хранене да се доизцедя в същото шишенце и после да замразя кърмата?

Rossi, пъпчето се обработва със спирт 95% и памуче или марличка. Обираш съсиреците, щипката не я пипаш, просто около нея попиваш. После слагаш отгоре Топицин. Това се прави 5-6 пъти дневно.

# 359
леле  nekva si ужас не знам какво става с нас ама при мен сега поне подмокрянето позатихна, че голям ужас е, ся от време на време кръста ме наболява и корема долу като преди цикъл, ама определено не мога да кажа, че са някви болки, а на теб в шейново какво ти казаха?????нормално ли е това с подмокрянето?

Общи условия

Активация на акаунт