Отговори
# 450
Aila, много ти се радвам, супер са ми полезни постовете ти  bouquet

момичета не ми остава много време, но се опитвам да хвърлям по едно оче Tired

Честито на всички нови мами  bouquet Да растат здрави и послушни новите съкровища в септемврийския отбор  bouquet

Честито и на всички рожденици и тези, които са имали поводи!

Много се радвам, че Сами се оправя и е толкова силен и борбен Praynig
Димяни  Hug да ги нагушкаш и от мен малките принцеси Heart Eyes

Hug за всички аз бягам, че май се разбуждаме и ще се къпем Mr. Green

# 451
  • София
  За цигарите определено най-добрият вариант е да не се пуши докато се кърми. Няма безопасно количество цигари. Все пак ако някой наистина не може да издържи без е важно да са не повече от 2-3 на ден, да ги пуши непосредствено след кърмене и по възможност тогава когато има по-голяма пауза преди следващото кърмене.

# 452
Aila, страшно много съм ти благодарна за съветите. Значи за сега ще следвам режима на бебето.   
Имам още едно питане. По колко време (приблизително) е добре да продължава кърменето. Знам, че е различно, че зависи от бебето, от това дали спи или не и т.н., за това казвам приблизително. Марти често след като се нахрани си стои на гърда за успокоение или пък почти веднага след ядене търси пак да си примлясква нещо без да е гладен и му давам залъгалка... нещо, което много ме дразни, че се налага да правя. Но още в болницата ме посъветваха да му давам, защото иначе си смуче пръстите.

v_spasova, тези количества кърма са просто чудесни! За четвърти ден е направо повече от върха.

# 453
  • София
Aila,

и аз имам въпрос, може да сте го коментирали, но все пак да питам.

Остава ми по малко в гърдите и го изцеждам (не повече от 40мл), но забелязах, че сега се попрепълват, а бебка не може да изпие всичко. Има ли опасност от свръхлактация така ако продължавам да изцеждам и "лъжа" организма, че има нужда от повече мляко...

# 454
  • София
Aila,

и аз имам въпрос, може да сте го коментирали, но все пак да питам.

Остава ми по малко в гърдите и го изцеждам (не повече от 40мл), но забелязах, че сега се попрепълват, а бебка не може да изпие всичко. Има ли опасност от свръхлактация така ако продължавам да изцеждам и "лъжа" организма, че има нужда от повече мляко...
   Много правилно смяташ, ако продължаваш да цедиш ще стимулираш още повече производството. Колко е голяма бебка в момента?
   Гърдата от която е сукала омеква със сигурност нали? Нея няма нужда да я пипаш, ако не е сукала от другата обаче и я чувстваш много тежка и препълнена може да я изцедиш съвсем ляко до облекчение, но не и докрай или и тази от която си кърмила вече, защото по този начин ще стимулираш още повече производството. Най-добрия вариант е ако бебето е съгласно да го кърмиш по твоя инициатива за да облекчи напрежението. Ако е още под две седмици все още количеството което изсуква ще се увеличава и ще изпразва напълно гърдите.
    Ето и една статия по въпроса - Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

# 455
Привет момичета Hug
НИе от вчера сме си в къщи,нагаждаме се с двете бебета(Мая и Влади).Лудницата е пълна,но пък е толкова хубаво Heart Eyes
Коте Боте,заедно сме раждали и заедно са ни изписали,и аз бях в Шейново. Grinning

Дана,честит ти рожденик да ти е жив и здрав.  bouquet

Антония, честито и на твоето мило,да те слуша и радва м,ного.  bouquet

Искам да честитя обебването на всички мами които съм изпуснала,нека растат здрави децата ви,а на мамите бързо възстанивяване.

И специални поздрави на Val99,Георги,Валерия да ви е жия и здрав Самуил,да расте силен и добър човек.  bouquet

Искам само да споделя,че този път имах така мечтаното раждане,чувствам се прекрасно от 2 час на раждането и съм готова вече за трето дете Heart Eyesще има и разказ,но само да ми остане малко време за да го пресъздам с това което усещам.Пожелавам на всички на които им предстои да го изживеят по възможно най-хубавия начин Hug

До скоро,и спокойна нощ на всички  bouquet

# 456
Честито на val99, Мелани34, Коте Боте, Lanasvet, Eva2010, sparkiii и Kirrabouquet! Аз мисля, че 9-ти ни е рекордния ден по появили се бебчета, нали?

Danielkka, бебчетата сами трябва да си решат дали си искат нощното хранене. Като заплаче детето да яде какво да го правим, да го държим гладно? То вода ако се дава с тая цел, колко ще му задържи глада? Не става според мен, а и от това, което се препоръчва сега. Вие май сте на АМ, нали? Предполагам, че Диди изкарва повече време без да яде, към 4 часа, нали? Това си е един добър промеждутък за спане, ако е така.

Dana_2010
, Честит рожден ден на патерици на голямото ти момче! Да е с много късмет в живота детето!

*Мирка*, как е днес Никола? И ние се разсополивихме. Не знам от къде тия сополки, а няма никакви други признаци на настинка - нито кашля, нито температура има. Може би киха малко повече от обикновено, но не съм даже сигурна. Взех и аз физиологичен разтвор (нали това е соления разтвор?), капах уж нещо днес. Успяхме да изкараме доста и с аспиратора. Но не е толкова зле, защото тя пък си диша през носа, а и суче нормално. Ще видя и утре как е, но съм сигурна, че ако няма температура, докторката й ще каже, че няма за какво да ходя, ами да правя, каквото правя и до сега, докато мине. А за кърмата - на Дара си й минава чат-пат и без това през носа - просто понякога й излиза малко от там - нали това е носоглътката. Докторката каза, че е нормално.
Питах днес майка ми как са вадили сополчетата ни като сме били съвсем малки (и нали не е имало аспиратори), тя нещо не можа да се сети  Simple Smile.

antonia, честит рожден ден на половинката! Да се обичате все така дълги, дълги години  Simple Smile! ... Ей, твоя Дани голямо момче порастнал за две седмици, лелеее! Дара толкова е качила за три.

Alximika и Фъстъчка, блазе ви за бързите раждания! А дано и моето второ да е такова живот и здраве! То аз родих секцио и ще трябва доста да кандърдисвам някой доктор за нормално, ама...
Фъстъче, искам да те питам - имам смътни спомени, че ти беше много доволна от вашата педиатърка във 17-та поликлиника. Помня, че жената не давала току-така антибиотици, че е много съвестна и т.н. Ако е така, можеш ли да ми кажеш коя е точно и евентуално координати. Питам, защото другия месец ще си идваме за около месец и нещо - вчера се разбра със сигурност. А половината време ще сме при родителите на мъжа ми, а те са в Слатина. Така че 17-та поликлиника ще ми е удобна, в случай че нещо се наложи недай си боже.

gala., нещо на мен не ми се отваря тази тема  newsm78, ами стана интересно за какви трънчета става въпрос.

v_spasova, много се радвам за добрите новини! Дай боже така и за напред да е! А на теб много кураж  Hug!

Болничките мами и бремелинки, оправяйте се бързо  Praynig!

# 457
Браво на всички кърмещи майчета!
аз цедях по 30-40мл от двете гърди и това беше за целия ден.
на бебко до никъде не му стигаше. реве че е гладен постоянно
ами токато няма никой в тез гърди  Shocked

ние днес сме на консултация да видим колко е пораснал малкия ми мъж

поздрави!

# 458
Ей, LITA_, честита ни месечинка  Hug! То при нас е още 14-ти, но сега ти видях лентичката  Simple Smile.

# 459
Мерси мерси Simple Smile тук е 4.37 и малкия е гладен вече ама ще изчакам до 5ч да е направил 5ч почивка и ще му давам да си хапне.
вече яде по 100-110 на хранене Simple Smile да видим педи какво ще каже
че ни зилязоха едни пъпчици ситни по лицето и забелязвам в косичката като има доста гнойни Sad
уж било нормално ама знам ли.. не смея да мажа с нищо преди да съм се консултирала...

# 460
Това не е ли обичайния обрив при новородени (или както там е термина на бг)? Тя Дарка имаше до преди седмица пъпчици с много малки връхчета, но вече изчезнаха.

Ей, момичета, да ви се оплача от себе си - днес какво направих! Рязах й ноктенцата - не за първи път, и като и срязах малко кожичка... ееей побелях направо. А тя спеше в мене (само като спи е възможно това упражнение) и само проплака и пак си заспа. А аз сега като й погледна пръстчето (понеже остана засъхнала кръвчица) и все ми напомня какви ги свърших, и така ми е гузно. Е, знам, че и на други сигурно се е случвало... ама трябва още повече да се внимава.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 04:56 от Люляк

# 461
  • София
Честит първи учебен ден ан всички дечица!

Люляк,може да се случи на всички да! Hug
Аз преди време така срязах пръстчето на сина ми и плаках с него  Rolling Eyes

Аз преди малко храних бебките и към 07,00 ще ги оправям,че днес сме на очен преглед стискайте палци! Praynig

# 462
Добро утро и от мен!

Честит първи учебен ден на всички деца!!!

Много ми е криво Confused.Дъщеря ми е в първи клас,а аз няма да мога да отида,защото бебка тогава яде,а не иска от шише.

# 463
добро утро!  Hug

Честит първи учебен ден на всички ученици!   bouquet

# 464
  • Варна
Добро утро!

Кафе за недоспалите? Моля :

Честито на всички мами и техните малки бебчета!

На добър час на всички първокласници и честит първи учебен ден на по-големите ученици

Общи условия

Активация на акаунт