Отговори
# 525
... и неква си също се губи  newsm78

# 526
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте момичета
честито на новите майки да са им живи и здрави бебенцата Ние днес ходихме при доктора,който ще ме изражда.Всичко беше наред ,но личицето някак си е обърнато нагоре и така не може да се роди,трябва да прилепи брадички до гърдичките.Дано се завърти .Иначе е 3.200 ниско долу, но ще видим.
Лека вечер мили момичета  Hug Hug

# 527
Честито на Tommelise, brilliant и nansi_21! ДА са ви живи и здрави бебенцата!
Честит рожден ден на празневащите (на патерици)!
Емили, много се радвам, че вече сте добре. А малката Алекс е много сладичка!
E.L много е хубава малката Ема!

Оставям ви , че е време за поредното хранене.  chef

# 528
Честити бебчета на Briliant, Tommelise и  Nansi_21, да са им живи и здрави рожбичките!    newsm51 newsm51 newsm51
Здравейте и от мен, днес пак бях в Шейново, направиха ми запис, не обърнаха внимание на 4- дневния ми теч, прегледаха ме за разкритие (нямам никакво) и на ултразвук асе оцъклиха, че бебка ми била 4.200 кг. Утре ме изпращат при някаква лекарка да каже аджеба дали ще може да излезе това гигантче по естествен път. Но доктора и сестрата си говореха, че не им изглежда да стане тая работа без много разкъсвания, и позата на бебка не била много благоприятна, тааааа сега незнам в транс съм и мноооооого притеснена. Какво да правя, а така се оплаших от това, че утре ако ми  каже лекарката да си родя нормално ще се побъркам от притеснение. Треска ме тресе #Cussing out
А като се оплаквам, да се оплаквам - такива силни контракции имам в момента, че се изпотявам между пръстите и ми иде да викам, но пък редки и явно неефективни, щом от 4 дни ме боли зверски, а разкритие 0.

# 529
  • София
nekva si да имаш горена раничка на шииката на матката?

# 530
E.L., и аз искам такова раждане Embarassed
подозирам, че е благодарение на чая от малинови листа  Rolling Eyes
много нови бебчета са се появили за тия няколко дни, няма да изброявам поименно

Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави рожбите !

E.L много е хубава малката Ема!

bouquet мерси!

и аз като Антониа много уважавам бг лактогенния чай и бг бебезанчето. ако ми се наложи пак тях ще си ползвам.

# 531
Честито на всички нови мами!   bouquet

Много ви се радвам и надявам се скоро и аз ще си гушкам бебка.  Heart Eyes

Иначе аз се чувствам идеално, въпреки че преносвам вече два дни. Утре ще ходя на тонове, които са перфектни досега и ако не родя в петък сутринта ще ми предизвикат раждане...

# 532
Здравейте момичета,
Влизам с един бърз въпрос...пъпчето на Матея падна преди 2-3 дни, но като сменям памперса виждам, че има по малко кръв.
При всяка смяна го почиствам леко със спирт, но незнам дали точно тома не го разранява.
Моля, дайте съвет какво да правя? Много съм притеснена.

# 533
  • Пловдив
Честито на всички, които гушкат вече бебешорите си  bouquet Да са живи и здрави малките съкровища и много радости да носят!!!

Aila, имам едно въпросче... Нормално ли е в началото на самото кърмене, около 20-30 секунди да изпитвам една прорязваща болка? Не са ми разранени зърната, няма рагади, няма и болка, освен тази в самото начало...

NKl, ние се успокоихме горе-долу от Колийф. Определено има някакво подобрение, но чак да сме се избавили от коликите - тц Sad

На нас днес сутринта ни падна пъпчето newsm44 Още 2-3 дни къпане на течаща водичка и после ще се цамбуриме във ваната Joy
Направихме и първото пътуване днес... Малко инцидентно се получи и изненадахме баща ми, но бюрокращината край няма #Cussing out За сметка на това на Дидо явно му хареса да пътува Laughing И как няма, та то аз цяла бременност не се спрях hahaha
Ще видим другия месец как ще му понесе 300 километровия участък newsm78

Утре ще ми дойде най-сетне и клинчето за стягане на корема Heart Eyes

# 534
  • София
sweet_maniche къде точно усещаш тази болка. При самото засукване или малко след това е? В гърдата от която суче ли само я усещаш или и в двете? Има ли промяна във формата или цвета на зърното след кърмене?

# 535
Здравейте момичета,
Влизам с един бърз въпрос...пъпчето на Матея падна преди 2-3 дни, но като сменям памперса виждам, че има по малко кръв.
При всяка смяна го почиствам леко със спирт, но незнам дали точно тома не го разранява.
Нека кажат и другите момичета,но на мен педката ми е казала третирането със спирт един път на ден,след баня,може да идва в повече на всяка смяна на пелените Peace

E.L.,печелиш приза за най-бързо родила мама Laughingаз почти мога да направя копи и пейст на разказа ти,само дето аз родих за 2часа и 45 минути от първата контракция.

Айде да разкажа...
На 08.09 решихме с момичетата от февруарки09 да ходим на кръчма.И аз да не изпусна се запътих,бях  в колата на приятелката ми когато усетих ,че нещо ми тече newsm78Стигнахме,поръчахме си питиетата и като взеха да ми текат водичките,поогледах се,почудих се,не съм се напишкала.Звънах на моята позната в Шейново и се запътих на там.Милото и той тръгна от къщи да ми носи багажа.В 8 бях в болницата с изтичащи води ,но никакви контракции.Докато чакахме моята позната се снимах на пейките за последно с корема,ама като ви казвам снимане та снимане,цяла фотосесия. LaughingВлезнах прегледаха ме и прецениха,че е рано да викат акушерката с която имах уговорка.Включиха ме на запис,1 час без регистрирана контракция и ме настаниха в една стая да съм се наспала,че сигурно чак сутринта съм щяла да раждам.Моята позната(тя работи там)си легна с мен в стаята и почнахме да си говорим и така до 00часа когато такава контракция ме блъсна,че подскочих до тавана Mr. Greenслед 4 минути втора,трета и така без много да се бавят ми почнаха през 4 минути.Отидохме в залата където щях да раждам,дойде ми акушерката,викнахме анестезиолога и докато ме пооправяха станах със седем см.,биха ми упойката и след 20 минути станах с 10см. разкритие(само дето похабихме упойката).Каичха ме на магарето където понапъвах повече,но не усещах почти кога имам контракция и беше малко сложно.В 3 без 15 човека излезе,слагат го на кантара 3,800 ,аз реших,че има грешка и ги питам дали е вярно това което виждам.Потвърдиха ми,че  си виждам идеално,следващия ми въпрос беше сега колко ли ще ме кърпят,а акушерката с усмивка на лице ми казва,"само два козметични щева за удобството на мъжа ти" Mr. Greenи така,беше прекрасно раждане,ужасно бързо и безболезнено(заради упойката).Пожелавам на всички на които предстои да е такова. HugИ аз след 2 часа бях на крака,а на следващия ден можех и да летя Heart Eyes
И за всичко това искам да изкажа огромната си благодарност на акушерката която ме изроди,с третото пак съм при нея и не бих си и помислила да раждам с друг.Уникална жена и човек  bouquet
Изобщо много съм доволна от престоя си в Шейново,като изключим педиатрите и детските акушерки.Но то не може всичко да е на 6,така,че и с това се задоволявам Mr. Green

# 536
Честито на brilliant, Tommelise, Nansi_21 bouquet!

EmilieArie, много се радвам, че всичко се нареди добре при вас! А сега е време за веселбата, нали? С Габи и Алекс няма да скучаете  Simple Smile.

Jani4ka, моето дете както хълцаше в корема ми, така и сега - по 2-3 пъти на ден за около 10-ина минути. А  за оригването - същата работа - половината пъти не се оригва. Ако се оригне, то е почти веднага - и да я чакам 10 минути - няма да се оригне.

*Мирка*, наистина не е много лесно да се изкарат всички сополки с тази помпичка. При Дара специално има доста, които са по-навътре, та не излизат веднага и я карат да прохърква от време на време. Но още си диша през носа. Трябва да проуча от къде мога да взема от тези помпички за прахосмукачка, за които някой спомена.

gala., прочетох няколко страници от темата за трънчетата. Много странна работа! А сега като прочетох, че и при вас се е получило  newsm78... Както и да е, аз за сега няма да любопитствам и да пробвам Simple Smile. А твоята бебка успокоява ли се след това упражнение изобщо? Нали това била целта.

Леле, E.L. и alximika, завиждам ви благородно и аз за бързото и леко раждане  Simple Smile, браво! E.L., кажи ти кога започна чая от малинови листа и по колко пиеше? Аз точно се канех да си поръчам и аз, и да го почна в 37-ма, обаче моето бързаче ме изпревари.

v_spasova, чудесни новини и днес от теб! Пак кураж ти пожелавам!

Gergan_ka, със сигурност спирта не го разранява. Единствено внимавай да не излизаш извън основата на пъпчето, за да не се зачервява и здравата кожа отстрани. Но иначе колко време е нормално да се разранява самото пъпче, не знам. Аз мажех със спирт по 5-6 пъти на ден. През нощта - не. Някъде четох, че и да не се обработва със спирт, пак зараства нормално, че и по-бързо понякога.

# 537
  • София
Люляк, аз си купих от помпичката, която се свързва с прахосмукачката - много съм доволна. Но задните секрети са малко трудни за обработка - аз слагам първо физиологичен разтвор, за да "омекоти" и после действаме. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7285 - това е помпата

# 538
Благодаря ти, beb4o_fb! Ами май ще си поръчам такава като си дойдем до Б-я. Тук не ги намирам, явно са европейско изобретение, а защо не са популярни и тук, не знам.
Как са твоите мишлета? Баткото как ги възприема?

# 539
Здравейте момичета,
Нека кажат и другите момичета,но на мен педката ми е казала третирането със спирт един път на ден,след баня,може да идва в повече на всяка смяна на пелените Peace

Peace Точно, само 1 път на ден се слага спирт - след баня, за да се подсуши добре от влагата, не толкова за дезинфекция.
Аз пък се плаша от пристягането на конеца  Embarassed, днес като дойде педката ще я помоля да го стегне, а утре не знам...
В едно списание в болницата видях реклама на някакъв нов модел помпа за нос - пак е с вакуум, но прилича на пистолет и е на батерии, не се закача към прахосмукачка или нещо. Ако я намеря в нета ще пусна линк.

Чая от малинови листа го почнах в началото на 9-тия, по 1-2 чаши на ден. Приятен е на вкус, помагал и при киселини.
Алхимика, аз пък направо си копвам последния абзац  Laughing
И за всичко това искам да изкажа огромната си благодарност на акушерката която ме изроди.Уникална жена и човек .Изобщо много съм доволна от престоя си в болницата/ Окръжна Варна/,като изключим педиатрите и детските акушерки.Но то не може всичко да е на 6,така,че и с това се задоволявам. - такива кривотии бяха, да не смееш да попиташ нещо за детето си  Close

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 06:20 от E.L.

Общи условия

Активация на акаунт