Отговори
# 510
Честити да са трите най-малки септемврийски принцеси Александра, Рая и Ванеса , да растат здрави и щастливи!
А на майките им желая бързо възтановяване и скоро да си гушкат рожбите у дома!  bouquet

# 511
  • Варна
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ БРИЛЯНТ, ТОМЕЛИСЕ И НАНСИ! ЖЕЛАЯ ИМА НАЙ-ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ С ТЕХНИТЕ ПРИНЦЕСИ!

Гала, разгледах темата за "трънчетата", и да ти кажа аз винаги след баня масажирам децата по гърба и дупето и досега такова чудо не съм видяла да излиза. А пък батко Влади беше много ревлив до към петия месец. Все на ръце беше, а това във връзка със свикването - към 6-7 месец когато почна да седи и да се заиграва с играчки, вече нямаше такива претенции. А след още 3 месеца не искаше и да го гушкам като заспива, а да е сам в леглото.
Емили, много е сладка Алекс  Hug. От тук нататък само здраве у вашата фамилия.

П.п. За тези, които искаха да четат за поетапното развитие на бебето http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_668_0.html

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 15:46 от antonia

# 512
Aila, а може ли да се смесва стара с нова кърма за съхранение? В смисъл ако от всяко хранене ми остават към 40 - 50 мл. мога ли да ги съхранявам в едни чашки, които са за по 200 мл. като след всяко хранене си доцеждам в чашката и я слагам в хладилника и така да речем за 4 хранения да напълня една чашка и след това да я замразя? Или не е хубаво да се смесва топла със студена кърма и нова с такава от преди няколко часа?

# 513
Здр и от нас момичета!  Hug
Немога да наваксам с толкова много бебчета  Mr. Green !
Честити бебоци на всички родили мами!Много щастие и усмивки да носят в домовете им!   bouquet  bouquet  bouquet

Емили  Hug Hug Hug,малко си поплаках,но да нацелуваш Алекс от мен  Hug !
в_спасова,вярвам че скоро ще мине всичко   bouquet!
Данна,адаша не слуша май нещо да го взимам у нас  Mr. Green !
А  и не на последно място,честити 15 септември на учениците   bouquet !

# 514
ама, antonia, то и аз до сега съм я масажирала по гръбчето и нищо не е излизали,но сега се съсредоточаваш само там , леко натискаш, в посока на часовника и след една минута - примерно започнаха да излизат.

# 515
Момичета с бебета,говорихте ли с педиатрите си за ваксините на децата!Моя доки каза че ,като взема акта за раждане на Диди да му го занеса за да може да и ги поръча,че били много скъпи. newsm78
Ние ли ще си ги плашаме или се поема?

# 516
Здравейте, днес се прибрахме  Grinning Сега ще се върна да ви изчета,после  ще кача снимки и ще ви разкажа как родих за 1 час и 30 мин - броено от първата контракция до прерязването на пъпната връв  Laughing

# 517
Здравейте!!! Честито на родилите тези дни, много усмивки и послушни бебета им желая.

Даниелка, ваксините тази година се поемат от здравната каса, друг е въпроса, че ги няма в наличност.

Е.L. нямам търпение да прочета разказа ти, аз миналата година раждах 12 часа и час и половина ми се струва невероятно.

Ние още сме 2 в 1, в понеделник бях на преглед, на 50 процента изгладена шийка и 2 см. разкритие, така че - чакаме. Аз вече съм готова. Стискайте палци.

Hug и успех на всички, на които им предстои раждане.

# 518
снимки
http://www.snimka.bg/?album;aid=534096

На 11- ти си легнах към полунощ без болки, само през деня на няколко пъти ме беше понаболял кръста. Изведнъж в 3 сутринта се събудих от усещането, че нещо ми изтича - гледам на превръзката нещо мокро и розово и почвам сънена да се чудя какво става  newsm78. Докато си се чудя, усещам тъпа болка ниско в корема и се сещам, че явно ще се ражда скоро. Направих си клизма със свещичка и към 3 и 15 като ме почнаха едни контракции  ooooh! - всяка следваща беше все по -силна, на все по-кратък интервал като за 30 мин станаха на 2 мин с 1 мин продължителност. През това време мъжо беше успял да се освести и се метнахме на колата. Добре че по това време няма движение, стигнахме в болницата в 4, аз вече бях в една почти непрекъсната контракция, забила нокти и зъби в рамото на съпружието и викайки "ти си виновен за всичко  #Cussing out". Влизаме в болницата -" приятна" изненада - асансьорът не работи  Mr. Green. Пеша до 3-тия етаж, което вече ме довърши окончателно. Изчакваме няколко минути да се появи акушерката, аз вече се гърча от болка и едва успявам да се покатеря на магарето.
"Леле, ама ти си с пълно разкритие, РАЖДАШ!!!". Допълзях някак си до родилна, "по-бързо, ще родиш права!!!", 3-4 напъна и Ема проплака точно в 4 и 30мин. Само акушерката ми асистира, доктора се появи да ми удари 3 конеца  Laughing - имах само леки външни разкъсвания, по-точно охлузвания. На обяд вече си ставах, ходих, сядах - все едно не бях раждала.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 18:56 от E.L.

# 519
  • София
Емили, много мило ми стана от твоя пост, благодаря за куража  Hug

При нас новините са добри - вече му дават по 30 мл на хранене, утре може би ще махнат дренажа.

E.L., направо ти завиждам за твоето раждане Wink Не че аз не родих сравнително леко и 2-та пъти, но ти си герой просто Simple Smile

И плс, може ли на 1-ва страничка да ме пишете към родилите на 10.09 (гала, данилека ще ме 'напишете' ли - която има възможност) с бебе Самуил, 3150, 51 см Wink

# 520
  • Варна
E.L., добре сте се прибрали   bouquet! Много бързо раждаш, бе жена  Laughing. Дай боже всекиму  Praynig. Ако един ден се решиш на трето, трябва докато усетиш че почва и да бягаш в болницата. Иначе може и вкъщи да си родиш  Grinning. А Ема е просто сладкиш.

Гала, тази вечер с Дани специално се съсредоточих, ама нищо не излиза. А с другия господин, масажа продължава около половин час. Mr. Green Всяка вечер от 7 до 9 вкъщи е салон за спа-процедури. Ако е имало тръни, досега сме ги изкарали.  Laughing

# 521
  • София
Aila, а може ли да се смесва стара с нова кърма за съхранение? В смисъл ако от всяко хранене ми остават към 40 - 50 мл. мога ли да ги съхранявам в едни чашки, които са за по 200 мл. като след всяко хранене си доцеждам в чашката и я слагам в хладилника и така да речем за 4 хранения да напълня една чашка и след това да я замразя? Или не е хубаво да се смесва топла със студена кърма и нова с такава от преди няколко часа?
   Като цяло се препоръчва да се замразява максимално бързо, ако няма да се ползва скоро, така се запазват най-много от полезните съставки на кърмата. По-късно новото изцедено се охлажда и се долива към вече замразеното. Трябва да се долива максимум до 4 пъти, тоест да не се отваря по-често контейнерчето. Каква е причината да изцеждаш? По принцип е хубаво да не са големи количествата около 100-120  мл, тоест една дозичка за хапване, защото веднъж размразена не може да се замразява отново. При всяко доливане също така се увеличава и риска от замърсяване. И последно срока на годност се счита от първата замразена кърма. Важно е всяко контейнерче да се надписва.

# 522
Aila, Благодаря  Hug

# 523
E.L., и аз искам такова раждане Embarassed

# 524
ЧЕСТИТО НА МАМА TOMMELISE, MAMA BRILLIANT, MAMA NANSI_21 !!! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ !!!   newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Хмммм...talktoher ми се губи нещо... Wink

Общи условия

Активация на акаунт