Отговори
# 600
  • в мечтите си
Помощ!!!  #Cussing outИмаме колики  #Cussing out Кажете какво използвате?Някой ползва ли хомеопатия?Инфаколик и чай от копър не ни помагат.

Ами ние нямаме все още ,но от позната знам ,че и помогнаха капките Колийф и хомеопатичните Беладона.Имаше някъде тема за 5 правила които помагали при колики.Потърси и пробвай.Дано има ефект!

# 601
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Heart Eyes !
Честито на всички новородени слънца и щасливите им мами!!!
Времето ми е много кът и затова рядко влизам.Накратко, ние сме добре.На смесено хранене сме.Пъпчето на Алекс падна още в родилния дом на 4 ден, а на Криси на 9 ден в къщи.
Помощ!!!  #Cussing outИмаме колики  #Cussing out Кажете какво използвате?Някой ползва ли хомеопатия?Инфаколик и чай от копър не ни помагат.
Коликите...Започнахме с Инфакол /от Англия/.Резултата за Крисито не ни задоволи.И на нея сменихме със Саб Симплекс, по 15 капки, преди всяко хранене.На Алекс продължихме с Инфакол, защото той почти няма проблеми така. Но по съвет на педиатърката им давам и 3 пъти на ден 1/4 Мезим форте, стрито на прах.Така горе - долу положението е нормално. Посвиват се, но си пръцкат и олеква на коремчетата.
Дана и ние освен всичко друго стягаме каката за училище.А сега, в 5 клас, положението е доста по-сложно.До 4-ти, клас купуваха организирано всички помагала, сега ние 1 по 1 търсим и обикаляме, издателства..., щуротии... Но ще трябва да се справяме!
Иначе, аз нямам избор, не може на ръце да се приспиваме, защото нямам 4 ръце Simple SmileЗа сега имам още помагачи, но скоро ще остана съвсем сама и каката тръгна на училище.Оставям ги в кошарките след ядене и заспиват.Ние сме на режим на около 3 часа се храним.Тази нощ Криси не ми се събуди за храненето в полунощ.Дано и Алекс сам се откаже, та да не се мъчим взаимно... Simple Smile
Това е накратко!Сега бягам, че трябва да ходим да слагаме имунизация на каката Simple Smile
На всички  Hug

# 602
Момичета,мисля че успях да впиша всички родили мами и бебета,но проверете за всеки случай,ако има грешки и липси,пишете да ги оправим!  Peace
17 септември - Днешният ден е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, както и на майка им - света София.ДА Е ЧЕСТИТ НА ВСИчКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

# 603
  • София
Честит син на dianjelly1982!!! Да й е жив и здрав малкия Митко! Да порастне усмихнат и щастлив, силен и смел, умен и чаровен!   bouquet

Честит имен ден на Любов на PSM, Надежда на Galaxy, Вяра на anixi, и на всички други малки и големи именници!!! Да им е живо и здраво името и само щастие и късмет да им носи!   bouquet

Gergan_ka, NKl, не се притеснявайте, ще видите, че ще се справите отлично! Няма да е лесно, но всичко е въпрос на организация и приоритети! Помня, че първия път като останах сама такъв рев му дръпнах, чувствах се толкова безсилна и не знаех от къде да започна - с бебето ли да се занимавам, къщата ли да оправям. Е, накрая теглих една майна на реда и чистотата и излязох с малката на разходка. Така и до сега - малките са с приоритет. Може да не ми е сготвено и изчистено, но важното е децата да се чувстват обгрижени е заобиколени от внимание и любов. И най-важното - да имат спокойни и щастливи майки. Така че първо помислете за себе си, защото ако вие се чувствате добре, то и бебчетата ви ще го усетят и ще бъдат и те спокойни и доволни.  Hug

# 604
Danielkkа, за нас може да добавиш бебе Александър, 50 см  Grinning

# 605
Мъниче, с много рев - аз съм съвсем сама , мъжа ми излиза в 9 сутринта и се прибира в 23:00 ч. всичко сама правя,а при мен няма компромис с чистенето,защото имам и куче. и гледам максимално да е на вън бебка,че от другата седмица застудява и наистина ми идва да си прережа вените.
тя спря да спи нощем и само се носим

вчера ,ако ти кажа какво направих - цяла нощ съм плакала - щях да си удавя детето. Нали сама си я къпя ,а съм толкова преуморена и тя като ревна в коритото и реших,че е готова и ще я вадя , обърнах я само да и измия главичката ,но съм  я потопила да не и е студено и в следващия момент като я повдигам  детето цялото му лице във водата ,не диша тече вода отвсякъде - ти ако знаеш какво почувствах, просто щях да умра, сърцето ми спря, в такава истерия изпаднах - обърнах я, плача, викам и да диша, страхотен шок, сега докато ти го разказвам и пак се разплаках. милото така почервеня и ми се стори цяла вечност докато започне да диша пак.

и за това постоянно си ревя - никой не ми помага, трета нощ не съм спала, бебка си реве, не съм и яла, сама стоя по цял ден  - е как да съм щастлива .

# 606
  • в мечтите си
И аз съм в отбора на "следродилната депресия"  Sad
На моменти ми става нещо и започвам да рева .Малкият от както съм родила не ми обръща грам внимание Sad .Избягва ме ,не иска да го гушкам ,а и е станал изключително лош.Държи се толкова зле,всички му се карат ,а на мен сърцето ми се къса.На всичкото отгоре сега е с Херпангина и е при баба си.От което на мен ми става още по-зле знаейки,че е зле и ,че аз самата съм безсилна да му помогна.

За помощ ,нали сме при моите родители,та от помощ не мога да се оплача.Ако не са те незнам как щях да се справям.До обяд съм сама,но поне следобед мама си идва.

Да си разкажа накратко за моето раждане.Четири пъти ме бодуха,докато сложиха упойката в гръбнака,мъка ми беше.После ниско кръвно,повръщане...за капак не можеха да извадят бебка,при което доктора само каза на сестрата,че я изпускат и трябва да приготвя форцепс за да я вадят.Не искам да ви казам какво изпитах .Добре,че с последния опит я извадиха и чух най-сладкия плач.Олекна ми.
В следствие на силното дърпане и скачане върху коремът ми,сега съм с натъртено и силно травнирано ребро.Не мога да пия нищо,а боли повече от колкото самата операция.Едвам си взимам детето от креватчето.  Sad
Накратко това е.Но всичко се търпи щом погледна сладкото си момиченце.

Сега ще кача и аз някоя снимка на Хриси.

# 607
  • София
Ох, Гале...

като те слушам и на мен ми стана мъчно... Hug

Аз за сега нямам проблеми, малката е много кротка, яде си префектно, не плаче, спи си, колики още нямаме, пу-пу.. да сме все така.

Но и аз оставам скоро сама. Мъжа ми даже не си взе 15те дена бащинство, защото след месец и половина отпуска сега има страшно много работа, и заминава в командировка за целия октомври. Сега разчитам на майка ми, ама като остана сама с каката и бебето... ще видим какво ще стане, най-много и аз да рева тука...  newsm78

И да не забравя... честито синче на dianjelly1982 и честито на всички именници!!!

# 608
Момичета,не се отчайвайте! HugИ аз съм сама с малката,и с каката бях сама,добре че мъжът ми вечер е вкъщи поне за къпането.И ние като Гала сме с куче,та прахосмукачката е задължителна.Режима ни долу-горе е такъв:към 6-6:30 малката яде,от там заспива,аз оправям каката,закусвам и към8:30-9 бебка става,тоалет,ядене,2 часа се занимаваме,към 11:30 яде,спи,аз лягам с нея,след следващото хранене слагам да готвя и чистя.Пералните ги пущам вечер баща ѝ като е вкъщи,и вървят пералня,сушилня(ей,добре че я купихме,направо се родих отново).Към 8:30 е вечерната баня и след това заспива.Едната вечер не я събудих в 9,а си викам тя ще стане.Е да,ама стана 10:30,тя си спи.Събудихме я,баня,яде,и като каза,че няма да спи,до 12:30-1ч.Сега вече като стане 8:30 я будя,ако спи.Общо взето като си направихме долу-горе някакъв режим е по-добре,и аз имам време за повече неща.

# 609
Гала  Hug Съветвам те да отидеш при педката да й чуе дробчетата - да не е влязла някоя капка случайно.

Съжалявам, не смогвам да изчета всичко, чета само последните постове. Ако съм пропуснала да честитя на някой -  Hug извинявам се.
За сега сме добре, майка ми е тук, мъжът ми си взе отпуск. Ама за после как ще се оправям с бебето и каката - не знам. Много ми е палава голямата. Вчера за 3 часа 5 бели направи и 5 пъти я наказвах. То наказанието й е символично - да седи 15 мин сама в детската, ама иначе съвсем ми се качва на главата. Върхът беше като я намерих цопната в бебешката кошара, с мръсните си чорапи върху чистите изгладени чаршафи, докопала бебешката козметика и се маже ли маже- побеснях направо  Close Дано да я приемат в ясла скоро, че съвсем ще истерясам.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 13:41 от E.L.

# 610
Здравейте и от мен, добре дошли на новите бебета в септемврийския отбор   bouquet  bouquet  bouquet
Бързо възстановяване на мамите  Hug

Честит празник и на всички именници да са живи и здрави и да им се светят имената    bouquet

Помощ!!!  #Cussing outИмаме колики  #Cussing out Кажете какво използвате?Някой ползва ли хомеопатия?Инфаколик и чай от копър не ни помагат.
Аз използвам Lefax и Ентерокинд (те са хомеопатични) и засега мисля че се справяме с положението, е то не минава съвсем но май му позволява по-лесно да се освободи от газовете.

# 611
Айде и аз преносих....така както щях да раждам още в 7 месец....Сега ако не родя до сряда влизам за предизвикване Sad, не вярвах, че ще се стигене до там...ама нищо не зависи от нас, какво ли не правя, за да тръгне родилен процес, нищо не помага и доки ми прави разкритие, ама пак не тръгва. Днес на прегледа бях с 2см, направи ми го 3см...да видим...
Палмирка, успех в понеделник, явно си имат причина да те предизвикват толкова рано...все пак не си стигнала и до термин още, ама те си знаят...
Вече пишат повече родилите мами, на тях хич не им е лесно...аз чета и се подготвям какво ме чака  #Crazy
Честитио на всички празнуващи!!!   bouquet

# 612
Здравейте!
Все отлагах да си запиша телефон на мама-вестителка, защото до термина ми още има време....
Родих на 03.09. със секцио по спешност дъщеря ни Лорейн - 3350, 51см. Много е послушна и с кърменето нямаме проблем...
Да са ви живи и здрави рожбите!

# 613
  • Варна
Аделинас, честита ти дъщеричка! Да е много здрава и послушна!   bouquet

Момичета, не се притеснявайте за глупости. Не е толкова важно да е всичко по-конец у дома. По-добре си почивайте при всяка възможност, отколкото да мислите за готвене, пране и прочие домакинстване. Нещата сами ще си влязат в ритъм лека полека.

Гала, това което ви се е случило е ужасно, но да се радваме на щастливия край  Hug Heart Eyes.

# 614
Честит имен ден на всички именници да са живи и здрави и безкрайно щастливи  newsm51

mixilena - ние прекарахме по-тежка жълтеница заради Rh несъвместимост и дори в болницата бяхме на фототерапия, но сега вече Дани е доста по-добре, още е леко жълт в очичките, но иначе сме добре Simple Smile
Кърмим се и съм много щастлива от този факт, но май нещо не е наред, той суче доста здраво и мен си ме боли(търпи се но е много неприятно), вчера си взех силиконови накрайници, но болката пак си я има...
и сега се кърмим и с тях и без тях, а той си е доста лакум и все е гладен... предполагам че кърмата му стига, защото пълни мноого памперси, но днес цял ден си мисля дали да се обадя на някой консултант по кърмене за всеки случай, знам ли?

adelinas - честита рожба, да ти е жива и здрава малката принцеса   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт