Отговори
# 585
Здравейте майчета,
Честито на новите мами и нека да са им живи и здрави бебешорите.
На мен ми става все по-трудно да се оправям с всичко сама и въпреки че майка ми има желание да помага, само й оставям малката от време на време, аз да изпера, да изгладя или да се изкъпя и пак се чувствам зле...все едно някой ми е длъжен да помага. Все си мисля, че не мога да се справя сега...а после като се прибера вкъщи ще трябва да се грижа и за таткото и за малката и за мен, от време на време да поработя от вкъщи, да сготвя, да изчистя...ужас.
Лелее, пак започнах да се оплаквам.
Ами да не ви притеснявам с моите глупости, само да ви питам нещо.
Матея се храни горе долу добре, някой път повече друг път по-малко, но винаги й се повдига и повръща, без значение дали се е оригнала преди това или не.
Може ли някой да ме посъветва какво да правя и дали това е нормално...много се притеснявам.

# 586
Много благодаря за отговорите, мили мами!

Аз днес не се спрях и на мача бях - нищо, освен ритници друго не получих  bowuu bowuu bowuu

Аз сега обаче като се замисля .... не преносвам, по спомени ние сме правили бебчо на 19ти декември - убедена съм, че е тогава, а защо ми казват термин 11 и някаква паника настава как може да преносвам тоооолкооооова много?!   newsm78 newsm78 newsm78 отделно, че всичко показва, че бебко нито се мъчи, нито му е зле вътре ... хмм  newsm78 newsm78 newsm78 ... както и да е!

Утре сутринта към 5 трябва да изпия хапчето и да се обадя на докторката към 9 и да кажа как е положението, и да ми каже кога да ходя .... ДУПЕ да МИ е ЯКО  Tired Tired и като знам, че разкритието ми не е мръднало от 2см.... искрено се надявам да не е толковаа страшно всичко.

неква си, ти си още тук ...   Hug аз съм била в Шейново, трябваше да се обадиш  Hug Hug ми уж преносвам 6 дни. Да ти кажа, аз все си клоня към това секцио, едва ли не се моля там като гаврош, ама искат да ме мъчат и тва си е. За зло или за добро ... може и двете да изживея  hahaha hahaha hahaha както някои други мами.

Гала, на теб ли ти бяха дали хапче за контракции резултАТ - само мъки и после секцио????

# 587
  • Пловдив
sweet_maniche къде точно усещаш тази болка. При самото засукване или малко след това е? В гърдата от която суче ли само я усещаш или и в двете? Има ли промяна във формата или цвета на зърното след кърмене?
Точно при самото засукване. Продължава около 20тина секунди и боли само гърдата, от която кърмя. Промяна има във формата на зърното - по издължено на пред ми се струва. цвета си е същия.
Благодаря!!!

vani666, Alexa-smile, dianjelly1982, да са Ви живи и здрави малчовците и много да Ви радват! Бързо възстановяване на Вас!!!

Аз да питам - абе хора, как се оправяте?!? Аз не мога да смогна, въпреки че майка ми е тук и много ми помага Heart Eyes Къщна работа, като изключим гладенето, почти не съм хванала, само с малкия се занимавам и не мога да смогна да направя нищо по-различно... А уж детето си е кротичко и спинка почти през цялото време...
Не ми се мисли какво ще стане, когато свърши отпуската на майка ми и трябва да останем сами с татито и малчо #Crazy newsm78

Gergan_ka
и Деян почти след всяко ядене повръща, но в болницата още беше така и детската акушерка ми каза, че така поне може да съм спокойна, че си хапнало детето Laughing

talktoher искрено ти завиждам. Аз го гледах по ТВ-то Sad

Лека и спокойна нощ на всички Ви, аз се отправям в страната на сънищата, докато дребуса не е решил нещо друго Laughing

# 588
talktoher, на мен първото раждане също ми го предизвикаха. Както се очертава и второто ще е така...

Само че не съм пила, а ми сложи някакво половин хапче във вагината ми. Всичко мина без усложнения и перипетии. Това стана към 11,00 часа и първите контракции се появиха към 14,30. Дотогава не знаех какво значат. Родих в 18,30. Истинските болки бяха около един час. Иначе сутринта ми падна тапата явно си е било време... Сега обаче тапата я няма никаква. Пък и преносвам. Предишният път родих пет дни по-рано.
Казаха ми, че ако до понеделник не родя, че ще ми предизвикват...

# 589
Честито на vany666, Alexa-Smile и dianjelly1982 bouquet!

geryaleksandrova, а какво се оказа - конюктивит или друго? А при Дара вчера вечерта едното й оче се беше зачервило и леко подуло. И аз паника "Отиваме в спешното"  Laughing. Мъжа ми "Чакай бе, човек, нали си имаш педиатърка, обади се на нея първо". И беше прав. Жената каза, че щом не е затворено очето, не сме за спешното и че най-вероятно е запушено слъзно каналче, често се случвало, прочетох и аз. Каза да почистя с памуче и водичка, ако има секрети (тя нямаше де) и после да направя топъл компрес и ми каза да отида днес при нея за всеки случай. Тая сутрин нямаше абсолютно нищо, но аз реших да отидем все пак, да видим и за запушения нос какво ще каже. То ми беше ясно, че нищо не може и тя да направи, ама викам айде ще се разходим до там. Та така - общо взето отидох, за да разбера, че е качила за 5 дни (нали тогава бяхме на консултация) 110 г  Simple Smile. Иначе прегледа я, всичко нормално. Каза да не се притеснявам, че не мога да изкарам дълбоките сополки с помпата и каза да слагам от физиологичния разтвор и лека полека ще изчезнат.

LITA_, понеже ме питаш колко тежи Дара вече - ами почти 3 400 г е. А Мити? Или ти не знаеш от предния път на консултацията? Щото аз кантар нямам, та от преглед на преглед.

Леле, Dana_2010, не е лесна вашта тези дни. Коликите сериозно го мъчат явно. Ти значи нищо не му даваш, а? А повиваш ли го? Казват, че при повечето бебета това помага донякъде. Аз само първите дни я повивах Дара, после тя взе да си вади ръцете - според мен я повивах доста хлабаво, и ми трябваха по-големи пеленки. Та сега понякога се чудя дали да не взема от тези чувалчета, с които се прибират и ръчичките, та да спи по-спокойно, че с това нейно напъване и ръмжене... Тя сега спи при мене де, особено последните дни, откакто й е запушен носа.
Значи големите ти деца болнички? Дано му се размине на Дани, а и те по-бързо да се оправят!

akspet, дано ви се размине и на вас този вирус!

Jani4ka, аз бях писала и преди, защото още някой се оплака от суха кожа на детето. И на Дара й се белеха много ръчичките , стъпалцата, а и лицето. А ето че тя се роди доста по-рано. Майка ми каза, че било нормално в началото, та не съм се обаждала на педиатърката за това. Мажех й краченцата със зехтин, но ръцете не - нали ги лапа чат-пат. Но минаха така или иначе, само лицето по малко й се бели. Така че не се притеснявай, както и другите са ти казали.

talktoher, правилно ти е изчислен терми 11-ти. Ние я направихме Simple Smile бебка на 17 декември, и аз бях с термин 9-ти. Не се страхувай, опитай си нормалното раждане, пък ако се наложи, ще те оперират. Аз така исках да си родя по естествен път... то не че почти не я родих така де..

sweet_maniche, ами доста работа си е покрай малките наистина. Аз специално не се престаравам с чистенето. Готвя примерно през ден. На пазар ходим заедно с мъжа ми. Той си е вкъщи също и ме отменя най-вече в смяна на памперси през деня и в занимаването на Дарка. Не че аз не се занимавам с нея, но си имам някаква помощ и от него. А в началото ни беше доста напрегнато, защото имахме един куп неща да свършим, така се получи просто. Но мисля, че с времето става по-добре, някак си човек свиква, а и ще станем по-организирани.

# 590
Добро утро мами, аз не съм мигнала тази нощ. Такива контракции имам на всеки 10 мин., че се потя между пръстите, въздухът ми секва, абе някакъв ужас. Цяла нощ стоях в банята и я обикалях, за да не събудя всички с мойто пик пик на 10 мин. Имам едни такива контракции като при много болезнен цикъл, но имам и едни лелееееееееееее как ме прерязва, имам чувството, че ме режат жива с нагорещени ножове. А и бебето така се бута с главата, съвсем ясно го усещам, направо имам чувството, че ще излезе (да бе да). А най-лошото, е че вчера на прегледа пак нямах НИКАКВО разкритие, даже сега започнала да ми се изглажда шийката, а сега кажете ми каква е тази работа. Някои жени не усещат кога се скъсява и изглажда шийката, а аз май бая рев ще му туря доакто стане, и чак тогава за разкритие ще се потя.

# 591
  • Варна
Добро утро!

Честито на новите мами Кира, Алекса и Диди! Да са ви послушни бебчетата и много да ви радват!

Честито и на всички празнуващи днес - Вяра, Надежда, Любов и София!

# 592
Да питам вече родилите мами, които са им дали хапче за предизвикване на контракциите. МНОГО ЛИ Е  ГАДНО ???/ и въобще помагат ли да се появи разкритие или е само мъчение с тях??????? Че ако до утре не са се появили контракции, докторката ми ми даде хапче да пия  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Знам че не ви до нас не родилите и си имате други грижи вече, но моля ви ми отговорете.
В нашата октомврийска тема една мама Noel коментира точно хапчета за предизвикване ,прочети вчерашните й постове!  
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=35180

# 593
Jani4ka, и на моето бебе му се бели кожата - кога по краката и по ръцете, кога по сгъвките на тялото - мажа го с мляко за тяло,че не ми харесват другите мазнотии. Не се притеснявай, поне нашият доктор каза,че е нормално, те кожичките са им токова нежни и много бързо се изсушават.

Gergan_ka, аз се чувствам по същия начин, даже не пиша много напоследък и тук, просто съм изпаднала в няква "следродилна депресия" ли е, какво ли е  - не знам... Но и на мен майка ми ми помагаше много и пак с нищо не можех да смогна. А днес й свърши отпуската и си тръгна, как ще се оправяме - не знам.

А пък ние вече си имаме акт за раждане Grinning

# 594
  • София
Люляк ,оказа се ,че е някаква друга инфекция.Не е конюктивит.

nekva si , по добре върви и днес да те прегледат ,че така както го описваш ,ми се струва ,че раждането е започнло  Laughing .
Сутринта преди аз да родя ,бях на преглед и нямах никакво разкритие , 24 часа по-късно се появи моята Йоана.

# 595
  • София
Момичета , досега не ми се е случвало Йоана да даде сигнал ,че е приключила с едната гърда.Ако я оставя може така да си откара с часове.Поради тази причина гледам по часовник по колко време сучи от всяка гърда и аз си преценявам кога да я местя на другата.

Друго въросче ,скока в разтежа на третата седмица ли е или след третата седмица ?

# 596
  • Варна
Друго въросче ,скока в разтежа на третата седмица ли е или след третата седмица ?
Около третата седмица. Тогава най-често се наблюдава, но не е задължителен срок.

# 597
Добро утро..... не съм писала отдавна само ви чета, че положението беше доста изнервено и все още е!!! ooooh!
В понеделник ме приемат, ако не съм родила до тогава и му се вижда края, хем се радвам, хем ме хваща "шубето".Докторите се  чудят как с тези контракции не съм родила още и какво чака беба тези 17 дни вече.Здраве да е тя знае кога да излезе(имат съмнения, че ми изтичат частично водите, но при бебето не са свършили и никои не ми направи тест  Shocked, а аз нали отказах да ме приемат в болницата) Това е за сега  от мен дано не се стигне до предвиденото секцио. Shockedи да си родя нормално ...но и по малко да ме боли Simple Smile

ЗА ИМЕННИЦИТЕ :   Честит имен ден! Да им е живо и здраво както името, така и тялото, и да им носят все хубави неща.   bouquet  bouquet  bouquet

# 598
  • Варна
 Здеавейте, Честито на всички родили да си гушкат със здраве слънчицата Hug!!!
Помощ!!!  #Cussing outИмаме колики  #Cussing out Кажете какво използвате?Някой ползва ли хомеопатия?Инфаколик и чай от копър не ни помагат.

# 599
  • в мечтите си
Добро утро!
Честити бебчовци!

Аз усилено се мъча да стимулирам притока на кърма,уви за момента без резултат.Много малко кърма имам и се налага да се дохранваме.Хапвам си фъстъци,днес ще ми пристигне и БГ Лактогонен чай.Вечер пия по 1 чашка бира.Много се надявам скоро да минем само на кърма.Бебка така хубаво суче.

Да попитам има ли и други които прекараха по-тежка жълтеница? Малката все още я кара,и е много поспалива ,трябва да я вдигам за да яде.И вече се притеснявам.Та как се справихте с жълтеницата?Аз давам глюкоза и по 1 ампулка витамин Ц на ден...

Още един въпрос,дано не ставам досадна.
Сега когато нямам достатъчно кърма,да давам да суче и от двете гърди на всяко ядене,нали? А не да ги редувам..и съоветно няма смисъл да се цедя.   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт