Отговори
# 570
Честито на новите мами!!!!!!!!!!! Много радост, здраве и щастие да ви носят малките мишоци!!!!!!!!!!

Аз няма с какво да се похваля! Всеки ден ходя на тонове и ултразвук. Това мойто бебче си вирее перфектно в мен. Средата му вътре с нищо не предразполага неговото излизане на бял свят, докторката ми нещо почва да се гневи ... а аз не бързам за никъде.... като знам какво ме чака с бебо .... тия безсънни нощи ..........  Tired Tired Tired Tired

Иnaче вече не ме свърта окончателно в нас и затова ме няма тук, Яничка,  Hug Hug Hug Hug Днес ходих с едни приятели до вилата им на 40 км от София и след малко отивам на мач на Левски и още некви ритнитопковци .

Да питам вече родилите мами, които са им дали хапче за предизвикване на контракциите. МНОГО ЛИ Е  ГАДНО ???/ и въобще помагат ли да се появи разкритие или е само мъчение с тях??????? Че ако до утре не са се появили контракции, докторката ми ми даде хапче да пия  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Знам че не ви до нас не родилите и си имате други грижи вече, но моля ви ми отговорете.

# 571
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВАНИШ И АЛЕКСА !!!   newsm51 smile3525

Аз пиша с беба на ръце и затова ще съмкратка. Кожичката и започна да се бели, засега е по крачетата и по коремчето. Случвало ли ви се е и как се оправихте?

# 572
talktoher, аааа ето те и теб!  Hug Бях сигурна, че си родила.  Mr. Green На мен не са ми давали, но щом ти дават го пий, тъй като и ти вече доста пренасяш.

# 573
  • София
Честит син на мама Alexa-Smile! Нека малкият Лъчко расте здрав, усмихнат, жизнерадостен и добричък! bouquet  bouquet  bouquet

Jani4ka , сухата и лющеща се кожа често се получава при преносени бебчета. Оправя се с повечко омазняване. На Никола също му се бели кожата, въпреки, че е роден 3 седмици по-рано, но при него явно е наследствено, защото и дъщеря ми беше така - с много суха, атопична кожа. Неонатолозите от Токуда препоръчаха омазняване с бебешко олио или зехтин по няколко пъти на ден, а също така избягване на честото миене с измиващи средства. Важно е сапунчето да не съдържа сапуни, като ми препоръчаха измивното блокче на Себа-мед. Аз съм го ползвала с каката и бях много доволна. Сега съм с на Веледа, което също няма сапуни. Но основно с водичка си го мия. И без това няма от какво толкова да се изцапа. Също от опита ми с каката мога да ти препоръчам Измиващото мляко с невен на Веледа , което се слага във водата във ваничката, така че да не се изсуши допълнително кожата.

# 574
Мирка, хиляди благодарности !!!   Hug  Hug  Hug

# 575
Яничка,и аз моята я мажа 2-3 пъти на ден с олио.Иначе за къпане използваме Авен педиатрил.

# 576
  • София
Яничка ,и ние минахме през този етап на беленето.Първо започна от ръчичките и накрая и кракатаи се обелиха.Педиятъра ме беше предупредил ,че може да се случи и затова не му обърнах особено внимание ,а продължих да си я мажа както винаги.Ние ползваме Авен педиатрил.Не съм я мазала с олио.

# 577
talktoher - моето раждане беше с индукция, защото преносих с една седмица... честно казано незнам какво да ти кажа, моята лекарка ме предупреди че индуцираното раждане боли три пъти повече от нормалното, но при мен нямаше как, бях без никакво разкритие и контракции
Сложиха ми хапчето в 9 сутринта и влязох в болницата, родих в 3:10сутринта, доста тежко ми беше защото малкия беше 3750гр та си имам и доста шевове, но важен е крайният резултат
Искрено се надявам и ти пожелавам при теб нещата да минат много по леко и с по-малко болка ...... успех  Hug

На новородилите мами ЧЕСТИТО !!!

# 578
Talktoher -  Ти колко дни пренасяш вече? Аз днес май те видях в Шейново, но не бях сигурна дали си ти и затова не се обадих (с една розова рокличка къса)
На мен ми казаха, че ще ме помъчат да раждам нормално, пък ако не стане евентуално тогава ще ми направят секцио. От този вариант най ме беше страх и много съм разстроена. Може би в понеделник ще ме приемат.
Честити бебенца на vani666, Alexa-smile i Kirra,  да ви растат здрави и щастливи и много да ви радват!     newsm51

# 579
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА!!!!
Днес в 6:40 сутринта (наше време) Се роди Димитър на мама dianjelly1982!!!! Митко е 3,040кг, 52 см с красива коса, роден нормално за 1ч и 30мин.!!! Мама и Митко са добре и вече се кърмят!!!
Честито на мама Диди да ви е жив и здрав малкия малчуган и само да ви радва!!! newsm51 smile3525 newsm51
Диди праща поздрави на всички мами!!!  Simple Smile

# 580
  • Sofia
Честито момченце на мама Диди, много много щастие и здраве желая на малкия принц!  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета благодаря ви за съветите - вече нямам ранички, два дни се борих с помпата и цеденето, мислех, че малката няма да иска да засуче, но вече всичко е наред.   bouquet  bouquet  bouquet

# 581
Здравейте мами!!!
Благодаря на всички за прекрасните пожелания!!! newsm51 newsm51 newsm51 Нека всички бебенца са живи и здрави!
Честито на всички обебили се!!! Истински бебепотоп!   bouquet  bouquet  bouquet
Ние с малкия Николайчо сме си вкъщи от два дни  newsm44 newsm44. Много сме добре, кърмим се успешно и тук е моментът да благодаря на Ла лече Лига и Aila, тъй като благодарение на техните съвети нашето бебе се храни с кърма! БЛАГОДАРЯ!!!! Утре ще се опитам да ви изчета и да се включвам пак редовно (за да не ме забравите  smile3521). Тези дни ще ви разкажа и за моето раждане!
Искам да се консултирам с вас относно забелването на пишлето - кога и как става? И още нещо - малкият юнак почти всеки път след хранене хълца почти 30 мин и след това повръща малко. нормално ли е това? newsm78
Ще свършвам, тъй като трябва да се храним!
Целувам ви всички!

# 582
  • София
АИЛА имам въпрос, тази нощ  ми излезе една голяма бучка на гърдата, изведнъж ми се препълниха през нощта и двете гърди и аз два поредни пъти я храних от тази с буцата, но не можа да я премахне и цедене не помага. Сутринта слагах топли кърпи и цедих, но нямаше много ефект. Все още има буца и ме наболява. Тази нощ ме и втресе и може би от това ми е и херпеса ooooh! Какво друго помага в тези ситуации? сега не смя нито чая да пия нито много вода да не се препълня пак, до сега не ми се беше случвало, все си мислех, че ми е малко кърмата Thinking И още нещо не съм много наясно за запушването на каналите, но от няколко дни проблемната гърда ме боли след кърмене цял час след като кърмя от нея я чувствам болезнена и изтръпнала. И зърното ми е зачервено и има две връхчета като твърди мазолчета и не знам дали не са запушили някой канал, опитах да ги дръпна, но не става отдолу си е живо месо #Crazy
    Студени компреси или зелев компрес между кърменията облекчават напрежението или отока. Зелев компрес се прави от прясно зеле, махаж жилките, намачкваш го правиш дупка за зърното и го слагаш на сутиена. Сменяш на три часа или като увехне.
    Преди кърмене болеше ли те тази гърда? Това което описваш като мазол възможностите са две, едното е да е блистер, това е като пълно мехурче с течност мляко вътре, а другото си е точно пришка, ако поради някаква причина не суче добре. Ако е блистер, там точно е блокиран дренажа от определен дял на гърдата и е много вероятно от това да се е получила бучката. Погледни тази статия за блистерите. Помага да накиснеш и да се опиташ леко с хавлиена кърпа да разтъркаш или с върхът на нокъкя или чиста игла да го подхванеш. Ако е това и се освободи и изтече кърма, после е важно да го поддържаш мазно и така че да не залепва отново.
     При запушен канал се действа както ти процедираш. Често кърмене или изцеждане, топли компреси за съвсем кратко и непосредствено преди кърмене, през останалото врем естудени компреси. Докато кърмиш приложи компресия на гърдата, това е стискането и по в основата със свободната ръка, целта е да стане по-силна струята и да се отпуши блокираният участък. Повече течности и почивка също са важни. Повече по въпроса може да прочетеш тук. Ако желаеш пиши ми на скайпа за да обсъдим ситуацията - Aila_24
     Момичета малко ми е трудно да следя двете отчетни теми и бих искала да ви помоля, ако пропусна да отговоря на въпрос или държите да отговоря да ми пишете на ЛС. Тогава със сигурност ще видя въпросчето и ще отговоря  Hug

# 583
Честити бебчета на Alexa-smile и dianjelly1982. Да са им живи и здрави бебчетата!
А аз тъкмо вчера си писах с  dianjelly1982 по skype и тя ми се оплакваше, че има контракции и разкритие, и че ако не роди до сряда в четвъртък ще го вадят бебчо. А то какво стана....тя на сутринта е родила.. Party.
Данна, не ти е розова ситуацията. А пък нашата девойка чака баба й да си тръгне и аз да остана сама с нея и брат й, и почва един рев едно чудо. На кой да обърна внимание по-напред? Ето сега трябва да къпя Део за да ляга, но пък тя е решила че е гладна по-рано и я кърмя, пък той да чака. Абе лудница, ама нека е весело. Crazy

# 584
Да питам вече родилите мами, които са им дали хапче за предизвикване на контракциите. МНОГО ЛИ Е  ГАДНО ???/ и въобще помагат ли да се появи разкритие или е само мъчение с тях??????? Че ако до утре не са се появили контракции, докторката ми ми даде хапче да пия  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Знам че не ви до нас не родилите и си имате други грижи вече, но моля ви ми отговорете.
Аз първия път родих по този начин - имах уговорка с лекаря си за определена дата /на която той беше на смяна/, седмица преди тремина ми. Нямах никакви контракции, имах между 1-2 см. разкритие. Влязох в болницата около 8,30, приготвиха ме, хапчето той ми го раздели на 4 части, които ми даваше през около 40 мин. до към час. Почти до обяд нямах усещането, че раждането ми започва, след това изведнъж се увеличиха контракциите и реално силната болка беше около 2 часа. В 16,30 родих без упойка , имах само няколко шева и като за първо раждане си мисля, че всичко мина добре. Окситоцинът ускорява разкритието и намалява болезненото изчакване до достигане до 10 см.
Стискам палци всичко да мине бързо и леко!

Общи условия

Активация на акаунт