Отговори
# 555
  • София
Консултирах се с педиатъра ,налага се капки да й слагам Sad .

# 556
Kirra, сигурна съм,че ти прави впечатление цялостното забавяне на оформлението- но в крайна сметка всички сме с малки бебета вече,а си отнема време това упражнение . изчакайте малко - всички ще бъдат вписани  Peace

Aila , помощ , пак имам няколко въпроса, ние явно сме в тази криза на растежа или имаме друг проблем,но се буди на всеки час- час и половина през ноща,просто сили нямам вече
през деня на около 2 часа
та въпроса ми е да се цедя ли след ,като я нахраня?

и като е на толкова често храненето как да разпределя гърдите - пак ли да ги редувам или да давам два пъти от една и съща?
и нормално ли е това непрекъснато будене и този глад,като се има предвид ,че имам кърма - newsm78 или поне така си мисля

VANY666, честита рожба - живо и здраво да ти е бебчето   bouquet

Имам въпрос за Дактарин-а - как го давате на бебето - аз го слагам на биберона,но има ли и по -добър начин,защото нещо не виждам ефект  newsm78 , а незнам дали и това не допринася за цялостното и неразположение.

Люляче , нека ти отговоря след няколко дни   bouquet

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 11:59 от gala.

# 557
VANY666, честита дъщеричка!!!

Kirra, честит ти син! Да ти е жив и здрав! много бебета не са вписани все още- само 2-3 мами се занимават с това и явно са доста заети

# 558
  • в мечтите си
ЗДРАВЕЙТЕ!
Най сетне намерих малко време да пиша.Днес ми махнаха конците,супер кофти работа.
Малката е добре,слушка,но дано да не се дължи на силната жълтеница която има.
Кърма нямам все още а само коластра.
Секциото беше,меко казано кошмарно.Но за това когато се намери време.
Лек ден на всички,че още не мога да свикна с режима.И ходя като лунатичка  Crazy

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 12:21 от mixilena

# 559
Здравейте!
Честито на новите мами!Да папкат и да слушкат малките дечица!
Аз мисля малко да поспя,каката е на училище,мъжо на работа,спокойствие Whistling

# 560
Привет, момичета! Благодаря на всички за пожеланията!   bouquet
От понеделник сме вкъщи, но имаме и първокласник и у дома е весело  Grinning
Връщам се да ви чета!

Поздравявам всички майки, които са родили и съм пропуснала да поздравя!  Hug Връщам се да чета и ще пиша повече малко по-късно.

Радост се роди в 11,55ч. тежи 4140кг. и е дълга 50см.

Валерия, Радост се е родила със същите мерки като Александър  Grinning

# 561
Kirra, vany666 ЧЕСТИТИ ВИ БЕБЧЕТА! Много се радвам за вас! Дано много ви слушкат мъничките душички, пожелавам ви много здраве на вас и бебенцата ви
Аз да ви се похваля! Днес вече подадох документите за еднократната помощ при раждане и за детските. Добре, че е мъжо да ходи напред-назад да ми оправя документите.
Малката я водихме и при лекаря й, защото пъпчето не й е паднало още, а според мъжа ми има гной  Sad . Лекаря каза да не се притесняваме, почти е паднало и да продължаваме да го третираме със спирт и да слагаме пудра. Като паднело ще слагаме лепенки. Изтеглиха я и е 4,300 кг. (наддала е около 700 гр. за 17 дена  Wink - дебеланка). Иначе много ми е изнервена тези дни, сигурно са колики - давам й Еспумизан и чай от копър, но полза не виждам.
Ох, ще ставам, че пак ревна...Айде, после ще ви чета!

# 562
  • София
Kirra, Nansi_21, vany666, честити бебешори!!! Да са ви живи и здрави, да растат силни, умни, усмихнати и добрички и само радост и щастие да ви носят!!!

geryaleksandrova, обикновено това гурелясване на оченцето се дължи на запушено каналче на слъзните жлези и затова освен капките е хубаво и да се прави масаж. Както isito5 е написала, първо промиваш очето с отвара от лайка или само с преварена вода или физиологичен разтвор. Само че, аз знам че се почиства от външния към вътрешния ъгъл. После с върха на кутрето се натиска вътрешният ъгъл на окото, за да се отпуши каналчето. И след това се капят капките.
gerito85, страхотно наддава Сияна! Браво!  Hug
Аз утре ще водя малчо на контролен преглед в Токуда и нямам търпение да разбера как вървим с наддаването, че нали ми се роди по-финен. Покрай сополивото носле явно бързо се уморява да суче и както правеше паузи от 3-4 часа, сега започна да ми виси нон-стоп на гърдите. Вечер сливаме кърменията от 6 до 10 ч, а тази нощ се е будил на всеки кръгъл час от 1 ч. до сутринта.

# 563
  • София
*Мирка*, благодаря за съвета ,ще го пробвам масажа.

Офф и моята бебана от няколко дни ми виси по цял ден на гърдите ,но за сметка на това пък започна нощно време да прави по-дълги паузи от по 6 часа.

# 564
Честити бебчета на Kirra и  Vany666! Да са ви живи и здрави и само радост да ви носят!
Ема днес прави 1 месец и бяхме на първата си консултация. За мое щастие добре наддава, качила е 900 гр , т.е. ми стига кърмата. Дръпнала е 5см и в общи линии се развива чудесно. Мислих, че ще трябва да й лепим пъпчето, но лекарката каза, че си съвсем добре и няма нужда. В понеделник ще й бият ваксината за хепатит, че днес няма 30 дена от предния прием. Та така е при нас.

# 565
Днес е родила мама Alexa-Smile , бебе Лъчезар , 3280/49 см със секцио в МБАЛ Дева Мария в Бургас!
Да й е жив и здрав и бързо възстановяване на мама!  bouquet

# 566
Честито бебче Лъчезар на мама Alexa-Smile ! Бързо да се възстановява мама и да се гушкат с малкия вкъщи  Hug  Hug  Hug !

# 567
Честити бебенца за Вани666 и Алекса  Heart Eyes Да са им живи и здрави!!! Честито и на всички други майчета, да не изпусна някого! Heart Eyes

Аз съм тотално недоспала и уморена. Дани след като хапна в 2,30 през нощта, рева буквално цяла нощ, редувахме се с мъжа ми да го носим на ръце, чак към 10 сутринта се успокои. Почти винаги е на ръце, през деня идва детегледачката да ми помага и се редуваме с нея да го гушкаме. В креватчето изобщо не иска да спи. Вчера го водихме при неонатолога в родилното, там му обработиха пъпчето и то най-сетне падна на 29-я ден. Наддал е и той 900 грама от изписването насам  Peace На фона на всичко това вчера приготвяхме и подвързвахме всички нови учебници на баткото, правихме изследвания, взех си акта за раждане на бебето, плюс че работя отвкъщи  Crazy Ако продължим с неспането, ще видим каква система ще мислим  Simple Smile Забравих да спомена, че големите деца са с хрема, а баткото от днес и с кашлица...

# 568
Здравейте момичета Hug

Честити бебенца на всички нови мами! Да растат здрави и много да слушкат и радват родителите си!

Дана, закъсала си го ти и на мен Андреа ми прави такива номера, но слава Богу - рядко. Бързо оздравяване на каката и баткото Heart Eyes и намери време да поспиш, че си е направо ужас, на мен от недоспиване и умора ми се отразява на кърмата.

Ох и аз малко да се оплача мъжа ми и майка ми са ентеровирус и много се притеснявам за бебка, аз от снощи съм с херпес на устната и не смея да я доближа до лицето си, а Андреа е с обрив по цялото личице и ушлетат и сега ще я водим на педиатър ooooh!

АИЛА имам въпрос, тази нощ  ми излезе една голяма бучка на гърдата, изведнъж ми се препълниха през нощта и двете гърди и аз два поредни пъти я храних от тази с буцата, но не можа да я премахне и цедене не помага. Сутринта слагах топли кърпи и цедих, но нямаше много ефект. Все още има буца и ме наболява. Тази нощ ме и втресе и може би от това ми е и херпеса ooooh! Какво друго помага в тези ситуации? сега не смя нито чая да пия нито много вода да не се препълня пак, до сега не ми се беше случвало, все си мислех, че ми е малко кърмата Thinking И още нещо не съм много наясно за запушването на каналите, но от няколко дни проблемната гърда ме боли след кърмене цял час след като кърмя от нея я чувствам болезнена и изтръпнала. И зърното ми е зачервено и има две връхчета като твърди мазолчета и не знам дали не са запушили някой канал, опитах да ги дръпна, но не става отдолу си е живо месо #Crazy

# 569
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА ВАНИ666 И АЛЕКСА-СМАЙЛ, ДА ИМ НОСЯТ САМО РАДОСТНИ МИГОВЕ.
Май от бургазлийки останах само аз.  SadВече нямам търпение. Ако не родя тези дни, в неделя ще взема да избърша прозорците. То аз си имам време до термин и с тази моя менструация на 30-32 дни, сигурно ще си изчакам датата, ама .....

Връщам се да чета. Лек ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт