Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 062
  • 339
  •   1
Отговори
# 120
мерси! ейй изтрепах се с тая латиница,но успях да я инсталирам.нова версия е,но не е много по/различна от познатата.

# 121
  • София
Оказа се, че има малък проблем с Кредора. За момента работи само на Мозила. В най-скоро време програмистите ще решат проблема.
Кредор ползвах само веднъж преди да си инсталирам кирилица на нетбука.
Аз се извинявам в случая, предадох за проблема на администраторите.

# 122
Изчетох цялата тема и като че ли почнах да се навивам да ползвам. Горе-долу ми се проясниха нещата, но пак да попитам  ; ако взема от този вид http://cgi.ebay.co.uk/10-U-PICK-AIO-BABY-CLOTH-DIAPER-1-SIZE-10- … sh=item4aa780152f нищо друго не трябва да купувам освен онези хартиени подложки за акото, нали? И ще мога да ги пускам в сушилнята?

Разбрах от клипчето на Естествени идеи, че ще ми трябват около 20 броя. Евентуално мога да купя за начало 10. Да видя как е, а през нощта и за разходка да слагам за еднократна употреба. Thinking

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 21:15 от Kölsches Mädel

# 123
Kölsches Mädel > да, нищо друго не ти трябва. а и 10 пелени може да ти стигнат ако ги переш всеки ден и имаш сушилня (т.е. не ги чакаш да съхнат), особено ако за през нощта ползваш памперс. Пиши по-нататък как върви Simple Smile не съм чувала много хора тук да споделят опит с all-in-one пелените - повечето мами ползват джоб

# 124
Това е, че се чудя още дали е добра идея точно тези all in one!  Thinking Ще събера още мнения, ще почета из темите. Може и да се възползвам от тест пакетите на Естествени идеи. Май ще е най-добре за да се ориентирам!

# 125
  • Варна
Тези от ebay са точно джоб, не знам защо китайците упорито ги наричат АIO. Аз имам подобни китайски и ми вършат добра работа, само дето трябва да се сменят на 2-3 часа. За нощем стават, защото моята нощем пишка малко, ама ако е някое пикливо дете може да протекат, аз за този риск слагам вълнена подложка под дупето.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 10:43 от araxna

# 126
аз пък да ви кажа от скоро каква система за пране си изнамерих.откакто го захранвам той ака по максимум един път на ден,а понякога прескача ден,което не ми харесва де,но....стана по–лесно с прането на пелените.само напишканите ги пера веднага и суша на парното.само ги изплаквам с вода на ръка имам предвид.ами така доста дълго събирам докато всичките изцапа.на мен 10 пелени по този начин дори са ми много.дефакто по една пелена на ден,два отива в пералнята.мен лично така повече ме устройва,защото пералнята ми е голяма и незнайно защо няма 1/2 режим,та дори когато събирах всичките пелени пак беше само наполовина пълна,а аз имам около 20,ако не и повече пелени общо.

и да допълня се сетих. изпирам не само пелената (джоба),ами и подложките също.мирисала съм ги дали не остава някаква миризма,но няма нищо грам. дори като ги плакна от пикото на чешмата виждам как се пени леко.значи има винаги остатъчни перилни препарати и по този начин като ги препирам много пъти отстранявам и този проблем.а нали знаете,че наслояването на перилен препарат намалява попивателната им способност.

# 127
Тези от ebay са точно джоб, не знам защо китайците упорито ги наричат АIO.
Може и AIO да са, защото паралелно с тях се продават и джоб в същите разцветки, но вече наречени "джоб". В момента чакам да ми доставят тези джобове, но ще ми е интересно някой да сподели опит и с AIO.

# 128
според мен на AIO недостатъка единствено е, че по-бавно съхнат, но ако човек така или иначе ползва сушилня това няма значение. иначе сигурно са една идея по удобни от пелените джоб защото не губиш време да наместваш подложки. във всеки случай едва ли разликата е голяма. но не съм ги ползвала още де, само теоретизирам :Р

но пък току що се сетих за още едно предимство на джоба: може да натъпчеш вътре повече подложки за по-голяма попиваемост. и в AIO може да се сложат но не са фиксирани и ще се разместват

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 23:49 от AnMary

# 129
skarida5, няма да се разместват.  Peace Нали принципа на обикновени пелени и защитни гащички е същия. Wink Но със сигурност ще държат мокро. За да се избегне това трябва да се слага парче от полар примерно (НЕ микрофибър).

# 130
Аз пък да ви кажа, какво правя с пелените джоб-bum genius. Значи слагам подложката отвън, почти никога не ми се размества, така вътрешната част остава суха и следващата подложка я слагам вътре в джоба(а ако имам съмнение, че е мокро, пак отгоре)-така с една пелена два пъти Simple Smile (моят Боби е много пиклив, често като сложа памучна пелена, докато го облека и той вече се е напикал, държа го по голо дупе, не ще да пишка, но като сложа пелената е готов Simple Smile)

# 131
Terminator, непоискан съвет ще ти дам, не слагай микрофибърна подложка до дупето на детето. "don't let microfiber/microterry touch your baby's skin as it is super-absorbent and may cause dryness and rashes." Жестоки снимки има в нета на обринати деца заради този "трик".

# 132
Мерси Солей, на мен това ми беше хрумнало да го правя, след като четох, че пелените тип джоб не са за препоръчване при ЕБХ, и че подложката може да се сложи отгоре....вече ще слагам само памучните пелени при този "трик".

# 133
Здравейте и ЧНГ на всички!
Ще се включа отново в тази тема за да споделя какво съм постигнала  Grinning На мен ми се наложи да почна да ползвам многократни пелени, защото дъщеря ми на 1г. и 2мес. получи страшна алергия от памперсите... Бях нова в тези неща, нищо не знаех, питах навсякъде, търсех, нови не можех да си позволя, втора употреба никъде не намирах..., само едно ми беше ясно - колкото се може по бързо трябва да заменя с нещо памперсите..... Купих от едно майче 6 пелени, дето, мисля, че се казват 3в1, подложката не се вади, а е зашита за самата пелена. Още едно майче ми подари 2 от същия вид.. Та с тях и, в интерес на истината, съм много доволна от тях. Не мога да кажа, че държат детето мокро, та аз ги сменям на два часа, дори понякога малката не се е напишкала и я слагам на гърне, а ако е пишнала веднъж, то е съвсем малко и тогава отгоре пишнатото слагам подложка от хавлия (имах бял хавлиен плат, някой от роднините ми го беше дал да си шия хавлии, но аз си уших от него 20 двойни подложки и искам да кажа, че са супер) и така я държа още 2 часа. Купих си една пелена тип джоб, универсален размер с подложка, сложих я само два пъти и искам да кажа, че не съм доволна! Само при едно напишкване ми пропуска от страни, не зная къде е причината..... Но да кажа най основното - докато отчаяно търсих да закупя от тези пелени, смених за поредния път фирмата на памперса и купих "хъджис", всеки употребяван памперс накисвах във вода и му изкарвах "вътрешностите" после го сушах и после го ползвах многократно, като слагах вътре от хавлиените ми подложки, като в джоб. И сега правя така, защото през ноща сме още на памперс, имам още от закупените, и всяка сутрин го "изтърбушвам" и когато пелените ми недостигнат, слагам такъв памперс с подложка. Пера всичко в пералнятя веднъж на 2 дена на програма за бързо пране, суша на телта, после на парното. Аз лично съм доволна Laughing

# 134
Данилори, добре дошла в отбора Hug Номерът с изтърбушения памперс е страшно практичен, нали?
Впрочем да кажа, че вчера пробвах джобовете (китайските от Екомама) - реших да държа дребната 3 часа (с другите пелени обикновено сменям по-често) и накрая беше леко пропуснал в единия ъгъл. Иначе са си доста добри.

Общи условия

Активация на акаунт