Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 063
  • 339
  •   1
Отговори
# 105
Да, подобни са, само че отпред са с лепки...
Не зная, много съм отчаяна, пера като замаяна... Детето ми преди 2 месецца получи алергия от материята на памперсите и трябваше да мина на такива пелени, много са ми скъпи, не мога да си ги позволя нови, днес пристигна, купих от една мама пелена тип джоб, универсален размер, сега съм я изпрала, ще пробвам и нея....

Някой за знае колко струват тези подложки?

# 106
 Има много видове подложки. Дори у нас. Приблизително от 2 до 10 лева за брой. Ако пуснеш в Гугъл "многократни пелени" ще намериш доста информация- за цени, качество, удобство при експлоатация...

# 107
Аз ли не мога да търся?...........
Като търся все попадам на многократнипе пелени от 36 лв.

# 108
# 109
 Коментари на майки, които ползват многократни пелени тук. Още един сайт за пелени: "лесни пел& … 085;и". Тензухени парчета с непромокаеми гащички също са вариант. Може би попиват малко по- малко, но съхнат бързо и са сравнително евтин вариант.

# 110
благодаря ви мамчета, ще избирам...
особенно от подложките... Grinning

# 111
аз искам да итам нещо и го правя тук,защото сега немога да намеря другата тема,а бързам.после и там ще питам сигурно. аз бях много въодушевена да си купя ето такъв тип вълнени гащички http://cgi.ebay.ch/Baby-Wollwindelhose-NEU-kbT-Schurwolle-Stoffw … sh=item3cb31c8ff2 и днес най-после пристигнаха,а аз очарована веднага ги сложих,но.....те пропускат!!! даже доста бих казала.дрехите му бяха мокри,а пелената не толкова напоена.преди ползвах от закопчаващите се и грам не пускаха,но са ми много груби и хич не ги искам вече.те затрудняват и движенията на детето.имате ли идея защо тези пускат и какво да правя? ланолин? той драстично ли променя положението или е по-скоро мижи да те лажем? аз мислех още такива да накупя,но ако са така пеопускливи не само няма да го направя,но и май няма д аползваме вече тези пелени,които са с горни гащи.много са груби така...дори и с друг вид гащи.само тези плетените ми се виждат най-нежни.

# 112
  • Варна
Гаца Баца, може да са ти продали суперуош гащи, а те просто не вършат работа. Виж инструкциите за пране, ако се перат в машина, значи са такива, но не ми се вярва. Ако се перат на ръка, значи ланолина трябва да оправи положението. Аз имам едни, дето се перат в машина, но дори и те държат доста. Въобще от 3 месечна я караме основно на тази система с вълнени гащи, само се сменя на 2-2,5 часа и нямам оплаквания, пропуска само ако е много накисната и седи върху пелената. Абе имам едни наблюдения,че готовите гащи нещо не се справят добре със задачата, особено когато са мериносови, аз имам само едни готови, останалите са плетени и шити и нямам оплаквания.

# 113
Искам и аз да споделя моя опит, макар да не съм изчела всичко изписано дотук в темата (спрях в момента когато прерасна в грозен спор).

Аз ползвам и многократни пелени и памперси от раждането, бебо сега е на 2 месеца и половина. Имам 10-ина пелени от различни видове, главно памучни които сама съм си шила, също 2-3 купешки (хавлиените бамбузъл) и една тип джоб. Понеже не ми стигат, а и памучните не държат сухо, през нощта и на дълги разходки слагам памперс. Сега обаче се каня да си поръчам още няколко броя от пелените джоб и да ги ползвам нощно време. Ето моите наблюдения:
- при смяната на пелените и памперсите няма особена разлика
- при изпускането също, ако се сменят на около 3 часа. също така петна от избликнало ако по дрешките получавам най вече като е с памперс
- зачервяване и подсичане няма, нито с пелени нито с памперси засега
- пелените ги хвърлям в кош за пране и пера заедно с другите бебешки дрешки като се събере за цяла пералня - обикновено през ден
- нааканите пелени ги запирам леко на ръка, за да се махне акото и да не останат петна. бебо ака по веднъж на ден обикновено, така че не е голяма мъка
- суша пелените на парното в момента, а като беше топло ги слагах навън и съхнат доста бързо
- отскоро правя опити с ЕБХ и установих че беба дава доста ясни сигнали кога и се пишка и ака. това обаче го разбрах едва когато я подържах малко голичка за да видя на момента кога се изпишква. вероятно и преди е подавала сигнали но аз не съм забелязвала.
- наистина пелените са по обемисти от памперс, но не виждам защо това да е проблем - според мен е по-скоро сладко като са с големи пухкави дупета Stuck Out Tongue
- носи ми голямо удовлетворение да не изхвърлям по една торба боклук във вид на папмерси всеки ден. но пък аз си падам фанатик за разделно събиране на отпадъци и т.н. и по принцип ме боли като изхвърлям неразградими боклуци
- като цяло много ми харесва да ползвам многократни пелени. чувствам че правя нещо добро за детето си, а и за природата. чувствам се виновно когато ми се налага да ползвам повече памперси по някаква причина - когато пътуваме например

аа, пропуснах едно нещо да напиша. един от основните ми мотиватори за многократните пелени е следния: мразя да нося дамски превръзки. имам чувството че ужасно запарват и като цяло са некомфортни. мога само да си представя какво е да съм опакована с гигантска превръзка-гащи, което всъщност представлява памперса. смятам че така се чувства и бебето, въпреки че с течение на времето свиква и престава да му прави впечатление, пък и то като не познава нищо друго.. та затова желанието ми е с многократните пелени и ЕБХ да сведа дискомфорта за бебо до минимум

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 17:47 от AnMary

# 114
Еха Марита, а аз мислех да купувам от тези вълнени гащи, но май ще се откажа.
Аз да попитам, понеже знам, че многократните пелени се сменят на два часа, какво правим нощем, то вярно че моя Боби се буди на всеки два часа да яде, но понякога има едни "дълги" паузи от по 4 часа, а не ми се ще да го оставям мокър. Мислех за през нощта да го оставям само на Bum Genius, но пък той ми е и много дрислив, дриска по 5-6 пъти на ден. Ние вече от една седмица сме само на многократни пелени, като имам 5 хубави-тип джоб, другото са ми памучни подложки с разни непромокаеми гащички.

# 115
terminator,az shte gi lanoliziram i shte vidim kakvo shte stane.ot drugata tema mi pohvaliha gashtite na disana,a moite kato pogledah sa bash takiva,ta utre dano ne e tolkova kuchi stud i da moga d aizlezna za lanolin.

------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 01:38 от AnMary

# 116
Исках все пак да се включа в спора памперси или пелени, та аз се имам за ужасно мързелива домакиня, и ако можех да си спестя нещо, с удоволствие бих го направила, но в случая, някак си не ми харесва, че живеем като за последно, пък се множим. Та ако искаме да има къде да живеят децата ни, според мен е редно да се лишим от някои "удобства". Още повече, че многократните пелени се ползват предимно от интелигентни млади хора (тук да не се засегнат някои, просто наблюденията ми са такива). Относно удобствата, все пак има причина една пелена да струва над 20 лева, запирането е изключително лесно и да, държат сухо-тези тип джоб.
Иначе също искам да обърна внимание на тези пелени http://www.sewcraftybaby.com/store/WsDefault.asp?One=1087, аз съм много доволна, външният слой е някакъв плат-много мекичък, леко космат. До известна степен ги харесвам повече от Bum Genius, не пропускат (веднъж ми пропуснаха, но се бях отплеснала и я смених след повече от 4 часа), а са и на много по-разумна цена.

# 117
terminator, сайта изглежда американски - доставят ли до бг и на каква цена?

# 118
skarida vij v angliiskoto ebay.tam gi ima na mnogo niski ceni i dostawqt navsqkude.na men mi izleznaha 4 broq za okolo 30 lw zaedno s dostavkata!

p.s. nqmam kirilica,nqmam i kredor dori! kak da stane nomera da pi6a na takava?

# 119
  • София
С какъв браузер сте?
Решението за IE  е да минете в изгледа на старата версия. Т.е. compatibility view
Натискате този бутон

В Opera, Apple Safari, Mozilla Firefox и Google Chrome, Кредора се намира в най-горната лента, до "Помощ".

Лек ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт