Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 071
  • 339
  •   1
Отговори
# 90
олее много въпроси:) немога да ти отговоря така подробно,както на другите отговарях,защото нямам много време,но ти предполагам си прочела какво им писах в отчетната ни тема нали?  тези ми писания плщс клипчетата,плюс линковете,които дадох към модели пелени (аз съм купила всичките тях) е всичко,което мога да кажа за момента,но е и достатъчно.вземи по една бройка от трите вида-тия дето са памучни или бамбукови,мокри се дупето и се слагат горни гащи (вълнени или другите не ги знам от какво са точно,но на найлонови прилича и не ги уважавам),пелена джоб и всичко в едно.аз всичко в едно нямам и незнам какви са,но пелената джоб най-много прилича и има качествата на памперса.с нея дупето е толкова мокро,колкото памперса! тя е направена по специален начин.вземи една и пробвай.ако беше в софия можеше д аидеш в магазина да ги видиш на място,ама.....
пелените се перат със специален за целта прах/препарат,който също е био,а може и със сода за хляб (аз съм го пробвала и става).по-био са от памперсите.аз затова ги ползвам,а не за друго.те с ами по-скъпи от еднократните,защото тук яко намаления всеки път правят и аз отделно си получавам разни талони за намаления тук-там.един пакет от близо 100 "Памперс" ми излизат около 30 лв грубо сметнато,а такъв пакет май може да изкара един месец...смятай:)

моето дете се подсече ужасно тия дни,но е от зъбите надявам се и предполагам (нали се подсичат уж по време на зъбоникненето).ние ползваме многократни пелени вече два месеца и до сега не се е подсичал,но днес му проби малко от зъбчето.аз му слагам крем сега на дупето и се чудех дали непоправимо ще разваля пелените? слагам и хартиената подложка така или иначе,но въпреки нея гледам,че крема е достигнал до пелената.дано се изпира после,защото немога да оставя детето без крем.доста дълбоко е подсечен...на рана отива.

# 91
маритка, има ли промяна в акото? разстроиство или нещо да мирише по-кисело? Нашето дупе един път се беше подсякло от едни памперси-менте дето държаха мокро. От тогава сме на Либеро, които са ми най-сухи. И при нас беше станало почти на раничка, кожичката се беше обелила чак и единстеното, което я оправи беше един антибиотичен крем. Всички други кремове дето мацах нямаха ефект.

Най-вероятно ще взема за проба от този "всичко в едно" и тип "джоб" дето са, но искам да са в един размер.

# 92
не зная, тука ли трябва да пиша

# 93
  • София
не зная, тука ли трябва да пиша
Не точно.
Има подфорум "Купувам, търся, наемам", но вие на този етап нямате право да публикувате мнения в него.
Цитат
Достъп до този форум имат само потребители с ранг от Новак нагоре (т.е. с поне 1 мнение във форум-системата).
Теми и мнения могат да публикуват само потребители с ранг от Ентусиаст нагоре (т.е. с над 50 мнения)

# 94
а къде мога да пиша, за да натрупам такива мнения?
днес по рано, писах тук, но писаното изведнъж изчезна.....
пиша, защото една мама от "продавалника", аз имам същия профил там, ме посъветва да пиша за моя проблем тук. След като изчезна моето написано, помолих модератора от "продавалника" да ми помогне, и чакам, тя има и профил тук, но не зная как да пиша на него.....
Много се извинявам отново, че пиша тук, но помогнете ми, нали трябва да почна от някъде  Simple Smile

# 95
  • София
Погледнете в тази тема - За изхождането (ЕБХ) - тема 11
Използвайте и търсачката.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540682.0

# 96
Благодаря ви, ох, не зная, все още търся, не мислех, че ще ми е толкова трудно...., много съм отчаяна.........         

# 97
енлайт,акото му мирише много лошо напоследък...незнам защо:(

# 98
мами, аз искам да попитам аз съм съвсем нова в използването на пелени за многократна употреба макар че сме на 1г. и 4 мес., и една благородна мама ми подари 2, които както аз мисля са от тези 3 в 1, защото нямат джоб, където да се пъха пелена. днес, през ноща я пробвах и на сутринта  бяхме прогизнали, ама всичко..... въпроса ми е, така ли трябва да е или аз нещо не правя както трябва?

# 99
  • Софиянка в Пазарджик :)
 Mr. Green определено не трябва да е така!

# 100
а някой знае ли защо при мен така се е получило, къде греша?

# 101
А дебела ли е пелената? Тоест усещаш ли вътре да има попиваща част? Защото има някои пелени, дето не са точно джоб, но не са и 3 в 1. Аз имам подобни кавъри, които вътре са с памучен слой, но той е само колкото да изолира гумата (непромокаемата част) и могат да се ползват ефективно само с вложка, сложена вътре в пелената (не в джоб, а отгоре)... ама и аз как го обясних Embarassed Този тип пелени обикновено се продават като "пелени за отказване на памперс" и обикновено не са направени, за да издържат повече от едно малко пишване.
Ако все пак са 3 в 1 (доста дебелички пелени) и са пропуснали, вероятно просто пишкането за цялата нощ им е дошло в повече - в такъв случай отговорът е пак същият, т.е. да се ползват с допълнителна вложка за по-добра попиваемост.

# 102
Мисля, че са 3 в 1, доста са твърди, т.е. вътре има нещо защито, като парче, но не зная какво е, и има още една бархетна двойна подложка, която е зашита за "памперса" само от едната страна...
Искам ка те попитам, какви са тези подложки??

# 103
 Възможно е да е по- малък размер и затова да е протекла. Подложките са ето това или това. Аз съм ползвала  с преходни гащи и ефекта беше задоволителен.

# 104
Да не би да са нещо такова?

Това са "всичко в едно". Явно не е проблемът в теб Wink а или в самата пелена, или в размера й.

Общи условия

Активация на акаунт