Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 077
  • 339
  •   1
Отговори
# 75
олеее колко много въпроси:) за,да переш през ден зависи на каква възраст е детето и колко ака примерно.аз имам да кажем 10 джоб и 20 памучни,но изкарвам поне три дена и тогава пера (то не е препоръчително така,но карай).можеш и да ги смесваш с другото пране на детето,ако са ти малко за цяла пералня.
тези тип-джоб държат сухо! подложките за еднократна употреба,които те улесняват за махането на акото после не дърат мокро.те са една мноого тънка хартийка,през която дори се вижда.
ето едно видео за начинаещи с пелените.мисля,че от това по-добре немога да го обясня: http://www.estestveni-idei.com/prod/video.html

а това е специалната тема за тези пелени тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503219.270;topicseen

# 76
  • София
ами много са я 7) вярвам, че биха интересували всеки, който е склонен да обмисли варианта за многократни.
Филмчетата са доста подробни, мерси...изгледах това за видовете...обаче веднага ми изниква въпроса - при толкова дебело нещо, с толкова пластове, с непромукаема от вън страна или допълнителни гащи и вложки и не знам какво...как се чувства детето при 30-40 градусова жега например!?

# 77
ами много са я 7) вярвам, че биха интересували всеки, който е склонен да обмисли варианта за многократни.
Филмчетата са доста подробни, мерси...изгледах това за видовете...обаче веднага ми изниква въпроса - при толкова дебело нещо, с толкова пластове, с непромукаема от вън страна или допълнителни гащи и вложки и не знам какво...как се чувства детето при 30-40 градусова жега например!?

пелените джоб не са толкова дебели,ако сложиш една подложка само.то две само за нощем или ако няма да го преобуваш дълго време примерно на разходка.но аз и на разходка го преобувам,защото като се наака......
ама и с две не е толкова чак дебело.не по-дебело от пълен пмаперс примерно,а д ане забравяме,че тия подложки са от плат и "дишат",както и другите материали.всичко е "дишащо" или поне аз такова ползвам.
(до неотдавна и аз бях против многократните,но ми беше любопитно все пак.пвех и ги одобрих веднага.)

# 78
  • София
e ок - как дишат като от вън има непропусклив пласт или непромукаеми гащи(които няма как да са памук баш)...
иначе спец от видеото изглеждаха огромни и мноого обемисти...

# 79
e ок - как дишат като от вън има непропусклив пласт или непромукаеми гащи(които няма как да са памук баш)...
иначе спец от видеото изглеждаха огромни и мноого обемисти...

немога да те убеждавам:) има си теми,аз съм нова с тези пелени и все още аз самата "опипвам" нещата.във всеки случай като удобство не отстъпват на еднократните от най-добри марки,а е неоспорим и факта,че са по-щадящи за планетата и е по-малко вероятно детето ти да получи алергия от някой гел или боклук вътре.айде дори и д ане е толко дишащо.аз затова за лятото май повече ще ползвам памучните,защото те са си дишащи вечче много! няма д аму слагам даже и горни гащи,когато сме вкъщи,а вълнените горни гащи пише,че имат свойството зимата да топлят,а лятото да задържат хладно...незнам колко е вярно.имам и такива аз.
абе вземи и пробвай бе:) и аз така много питах и разпитвах и то с недоверие,но любопитството ми надделя и пробвах:)

# 80
  • София
да ама според клипчето памучните пропускали по дрехите, което за мен е абсурд просто...
а ако не можеш да ме обеждаваш - недей...но темата нали е за това, настоявате колко са по-добри...а в същото време..не мога да те обеждавам Wink
пък аз не задавам кой знае какви въпроси...най-елементарни са, на които хората които знаят, интересуват се, ползват би следвало да отговарят от раз.

А вълна лятото...не знам вълна да пази хладно, ама карай...

И няма как да пробвам, защото детето ми е на 5 години...малко трудно ще го върна на етап новородено, че да си правя опити с памперси и пелени.
Пък и не са никак евтини, от друга страна...че човек просто да пробвал.

# 81
има и евтини.
за памучните казах вече в предишните си постове,че пускат по дрехите и казах още,че уважавам тип-джоб.от раз! ето затова неискам да споря и  да убеждавам някой.казах от какво съм доволна и от какво не толкова много.дадох клипове,където обясняват още по-добре от мен..какво повече да кажа? "съжалявам,че си купих многократни и згреших,защото химичните памерси са по-добри?" е немога да кажа това:) доволна съм,че детето е с текстил на гъза си,а не с гел.сухо му е с пелените джоб,не мокри навън по дрехите и леглото,пера ги лесно в пералнята,както всички други дрехи,не ми отнемат никакво време за гладене,защото не ги гладя......доволна съм!
памучните са малко по-друго нещо,но и тях ползвам.там пък ме стимулира факта,че е със 100% еко памук на гъза си и факта,че става малко по-обемисто дупето пак се "замазва' от горепосочения факт.
и неискам да убеждавам,защото имам трудно бебе,не съм спала нощем откакто съм го родила кажи-речи,нямам никой,който д ами помогне,мъжа ми работи по 13 часа,сами в чужбина сме и съм на ръба на силите си!нямам сила да пръдна,а не да убеждавам някой в неща,които така или иначе неиска и няма да повярва:)

# 82
  • София
няма защо да подскачаш, нито искам да те убеждавам, че си направила грешка, нито нищо...
събудихте интерес, от това идват и  съответните въпроси...на които странно е да не може да се отговори и да се каже - ама не мога да те убеждавам - не мислиш ли? ако си на ръба на силите си - не те карам изобщо точно ти да ми отговаряш, писала съм в тема, в която има и други ползващи съответните пелени и ако искат и те могат да отговорят на въпросите...ако ли не - здраве да е....
до колкото видях на клипа като са джоб  те са отвън със съответното покритие....и понеже изтъквате като плюс, че пелената диша - питам как диша точно с това отгоре?
и как ако лятото не ползнаш такова  ще оставиш бебето си с нещо, което протича по дрехите...или ако не - питам - не спарва ли при това положение, че са делбелички и с нещо да кажем най-общо найлоново, защото няма много какво друго да е дето да не пропуска течности...

благодаря за отговорите...но не се насилвай заради мен...по-добре си гледай детето или дремни малко с него Wink
(и ако по-рядко ползваш думи като гъза, пръдна и не знам какво си, ще е по-приятно)

# 83
аааа "прихвана" ме от отчетната по месеци за тези думички...сори хахахаха

на пелените джоб горното покритие,което е най-външното е промазан плат,а това,което баш пази да не изтича течност навън е вътре в самия джоб и не го знам какво е.

# 84
Не е нужно да е найлон, за да не протича.
Пелените Виона, които са еднократни, също са дишащи, а не пропускат и не са от найлон, а от някакво царевично нишесте. Нямам представа как са постигнали непропускащия ефект, но понеже именно тях съм ползвала най-дълго, гарантирам, че задържат количество, много по-голямо от обикновените еднократни памперси, без да пропускат.
В Англия продават някакви други биоразградими, еднократни, които изглеждат направени от хартия, обаче пак не пропускат. Нямам представа как го постигат, но все пак технологиите са достатъчно напреднали, че да не е толкова странно.

През лятото повече бих се тревожила за дете с обикновен памперс, понеже те категорично запарват. Ако ще търсим по-добрата алтернатива, де. Иначе ако ще търсим кусури на многократните пелени, не е много трудно да намерим такива.
Ето, аз веднага ще изброя няколко.
- Налага се да ги сменяш
- Не се самопочистват
- Струват пари

# 85
  • София
Не търся кусури, не го приемайте така...съвсем естествени мисля са ми въпросите.
Ескарина - за технологиите си права, но именно тези за абсорбиране и непротичане ги свързвам с гелчетата и найлончетата.(просто така ми звучат)
За това колко запарват еднократните - за теб запарват, за мен не, но сега конкретно питам за монгократните.
И благодаря и на двете за отговорите.

# 86
Angel Dust, ползвала съм и памперси, и многократни пелени (при това памучни с гумен кавър отгоре). Дори и аз бях изненадана, че кавърът не запарва, поне не повече от памперса.
А вълната, колкото и да е странно, също не запарва през лятото. Разбира се, в най-големите жеги бих държала вкъщи детето по голо дупе върху непромокаема подложка, а за разходка - определено памучна пелена с върна отгоре.

# 87
понеже не съм прчела цялата тема и незнам писал ли е създателят и,но ми е любопитно какво са избрали в края на крайщата?

# 88
  • Софиянка в Пазарджик :)
Не е нужно да е найлон, за да не протича.
Пелените Виона, които са еднократни, също са дишащи, а не пропускат и не са от найлон, а от някакво царевично нишесте. Нямам представа как са постигнали непропускащия ефект, но понеже именно тях съм ползвала най-дълго, гарантирам, че задържат количество, много по-голямо от обикновените еднократни памперси, без да пропускат.
В Англия продават някакви други биоразградими, еднократни, които изглеждат направени от хартия, обаче пак не пропускат. Нямам представа как го постигат, но все пак технологиите са достатъчно напреднали, че да не е толкова странно.

През лятото повече бих се тревожила за дете с обикновен памперс, понеже те категорично запарват. Ако ще търсим по-добрата алтернатива, де. Иначе ако ще търсим кусури на многократните пелени, не е много трудно да намерим такива.
Ето, аз веднага ще изброя няколко.
- Налага се да ги сменяш
- Не се самопочистват
- Струват пари
Естествено,че не е нужно материите да са найлонови за да не пропускат,също като скиорските облекла не са от найлон и не запарват,едновременно с това пак има дишащи материи,така че не е измислено от скоро просто се правят подобрения и се разширяват приложенията  Wink А ако бяха от найлон тогава дали щяха да ги наричат еко  newsm78

# 89
маритка, клипчетата са много хубави! Simple Smile На мен сякаш най ми допада варианта всичко в едно, в един размер. Обаче така трябва да се вземат на куп поне 20. Аз имам сушилня и това е единствения вариант да ги суша, тъй като тук въздуха е влажен, а през зимата и по 4 дни не могат да изсъхнат дрехите, камо ли такива дебели гащи.   

притесняват ме обаче следните неща:

Колко сухо остава дупето след пишкане, защто ми се струва, че ако искаме сухо дупе трябва да се сменят при всяко пикване, което автоматично увеличава много бройката на гащите които ще ни трябват за деня. Ако ли пък не ги сменяме на всяко пишкане, то как дупето ще остане сухо след като пелената е мокра... И един вид бебето ще е с мокри гащи, а нали именно това е предпоставка за подсичане.

Друго което ме притеснява е това, че айде гащите са еко, обаче нали ги перем с прах за пране които като всеки прах макар и бебешки е пак химия. Малко или много остава тая химия вътре. Не знам кое е по-гадно - химията в памперса или химията в праха за пране.

А иначе нашето ако толкова много цапа, случвало се е да протече от по-голям размер памперс, и трябва доста да го търкам първо със сапун и после в пералнята с бешки прах за да излезе петното. И се замислям...а цяло ако как се изпира от пелената... newsm78 На ръка ли го перете акото? А после не остава ли жълто с времето, а и нали не може да се избелва...

И послендото което се чудя..колко обемисти са тези дето най-много ми допаднаха - всичко в едно и един размер.
И понеже от опит знам, че в сушилнята някой дрешки се свиват, дали няма да ги сполети тая съдба ако ги суша така (понеже няма друг начин).

Идеята ми е ако взема такива гащи да ги пера един път вечер накуп и да пускам сушилня. Обаче ако се свият..язък ми за инвестицията, а никак не е малко наистина Simple Smile
Друг вариат е да купя само едни за да пробвам. Да ги оакаме и опишкаме хубаво, да ги изпера и изсуша и да видим какво ще стане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт