Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 038
  • 339
  •   1
Отговори
# 150
Мата Космата - пробвах с обикновено подложка и не ми пропукна, т.е. вътре си беше оригиналната и сложих още една обикновена (имам си ушити, сама ги ших, памучни от хавлиен плат) и отгоре, без да пъхам в джоба пак обикновена - не ми пропусна, за втория път, понеже имам само един джоб, вътре пъхнах 2 обикновени, а отгоре сложих пак една и също не ми пропусна  Peace Аз не зная на колко често другите сменят тези памперси или само подложките им сменят, но аз, както писах, я ползвах 2 пъти и я хвърлих за пране. Навярно предните пъти не съм я закопчавала стегнато и затова  ми е пропускала  Grinning

# 151
Мата Космата - пробвах с обикновено подложка и не ми пропукна, т.е. вътре си беше оригиналната и сложих още една обикновена (имам си ушити, сама ги ших, памучни от хавлиен плат) и отгоре, без да пъхам в джоба пак обикновена - не ми пропусна, за втория път, понеже имам само един джоб, вътре пъхнах 2 обикновени, а отгоре сложих пак една и също не ми пропусна  Peace Аз не зная на колко често другите сменят тези памперси или само подложките им сменят, но аз, както писах, я ползвах 2 пъти и я хвърлих за пране. Навярно предните пъти не съм я закопчавала стегнато и затова  ми е пропускала  Grinning
Аз пък исках да взема джоб, за да слагам вътре подложката, защото обикновени кавъри си имам. Нали джобът трябвало да държи сухичко - уж... да ама не, с памучната пелена като че ли по-сухо стои дупето на пипане newsm78

# 152
Нали джобът трябвало да държи сухичко - уж... да ама не, с памучната пелена като че ли по-сухо стои дупето на пипане newsm78

Това просто не го вярвам.  Rolling Eyes Как така с памучна пелена е по-сухо отколкото с джоб?
Аз имам 2 джоба, на които вътрешната част не е полар, а бамбук. Не държат по-сухо от другите джобове. Отделно ползвам и памучни пелени. Просто в никой момент не е по-сухо от джоб.

Тук вече няколко пъти чета, че слагате подложки извън джоба. Така се обезмисля идеята на джоб-пелената да държи сухо. Особено за цяла нощ както ги оставяте тия деца с мокро дупе. В такъв случай просто няма смисъл да се хабите парите за пелени джоб. Купете си обикновени защитни гащички, както е писала и Мата и слагайте пак по няколко подложки.

Аз не зная на колко често другите сменят тези памперси или само подложките им сменят, но аз, както писах, я ползвах 2 пъти и я хвърлих за пране.

Джобовете ги слагам за пране на всяка смяна. Но аз не слагам подложки отвън.
По начинът, по който ги ползвате вие, е все едно използвате обикновена памучна пелена + защитни гащички. Аз тях ги сменям 1-2 пъти на ден само, т.е. слагам вътрешната пелена за пране (във вашия случай подложката) и ползвам защитните гащички пак (във вашия случай джоба).

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 06:28 от Solley.

# 153
......а памучната пелена е по–евтина от пелената джоб! ето затова ги „хабите“. не ги ползвате по предназначение.то е все едно на “ферари“ да сложите гуми на “жигула“.

# 154
На мен обикновените кавъри ми пропускат(трябва да сменям и дрешките, а нощем ми е само до сменяне на дрешки), затова ги слагам в пелената джоб. По принцип единствената пауза, която Боби ми прави от 4-5 часа е нощем, на първото му нощно заспиване, но тогава нито пишка, нито ака (много е странно), така изкарвам 7 часа с една пелена. Също така, Боби ми дриска много често (зацапва пелената-днес примерно поне 8 такива пелени имах), така реално не мога да ползвам пелената джоб за повече от два часа (толкова често ги проверявам и сменям обикновено), а имам само две такива пелени. С две думи-мерцедеси, ферарита или москвичи, ползвам и правя, каквото на мен ми е удобно и каквото смятам за рационално( в комбинация с чисто и сухо:)).

# 155
Това просто не го вярвам.  Rolling Eyes Как така с памучна пелена е по-сухо отколкото с джоб?
Аз имам 2 джоба, на които вътрешната част не е полар, а бамбук. Не държат по-сухо от другите джобове. Отделно ползвам и памучни пелени. Просто в никой момент не е по-сухо от джоб.
Явно опира до качеството на джоба Rolling Eyes Естествено, памучната пелена е мокра, когато я свалям от дупето, но когато пипам самото дупе, нямам усещането за подгизнало (но и аз много често сменям пелените, средно на час - час и нещо през деня), а след полара дупето стои малко като запарено, по-топло и влажно някак.
Всъщност на мен джобовете ми вършат добра работа най-вече при евентуално наакване (въпреки че се издържаме, все се случва по някой пропуск), защото попиват бързо и не се разтича по дрешките Mr. Green а и се пере лесно.
По принцип единствената пауза, която Боби ми прави от 4-5 часа е нощем, на първото му нощно заспиване, но тогава нито пишка, нито ака (много е странно)...
Не е странно всъщност Mr. Green напълно е естествено, че не пишка и не ака по време на дълбок сън. Тази работа се върши или в будно състояние, или при разсънване.

# 156
Аз в джоба сложих памучна пелена от вън, защото все ми пропускаше и не знаех каква е причината, а явно е била, защото не съм го закопчавала стегнато. Когато подложката е от външната страна, при преобуване самия полар ми беше мокър, затова и втория път сложих подложка от външната страна, да не допира мокрото до дупето. Още не съм пробвала с подложки само вътре, т.е. пробвала съм, но все ми пропускаша от неправилното закопчаване, и не зная, ако е само вътве след напишкването до каква степен остава сух полара... И това ще пробвам  Grinning Тука обменяме мнения на кой как и каква пелена му е задържала повече, но мисля, че всеки си приценява по ситуацията как му е по добре  Wink

# 157
и мен малко ме озадачавате с тези сложни схеми - толкова подложки вътре, толкова отгоре. аз отскоро ползвам пелени джоб и като сложа 2 подложки за през нощта никога не ми пропускат, а я държа по 10 часа понякога  Embarassed но вътре полара и дупето са сухи на пипане. не ми е хрумвало да слагам подложка отгоре, особено за през нощта, защото не искам да спи с мокро дупе

# 158
аз отскоро ползвам пелени джоб и като сложа 2 подложки за през нощта никога не ми пропускат, а я държа по 10 часа понякога 
Да докладвам Mr. Green Вече три поредни вечери дребната спи с джоб с две микрофибърни подложки вътре. Събират се около 11 часа, като накрая дупето е сухо.

# 159
а на мен китайските пелени започнаха най–редовно да ми пропускат ако при крачетата...и то много! май ще ги елиминирам вече....или само вкъщи ще ги ползвам

# 160
аз отскоро ползвам пелени джоб и като сложа 2 подложки за през нощта никога не ми пропускат, а я държа по 10 часа понякога
Да докладвам Mr. Green Вече три поредни вечери дребната спи с джоб с две микрофибърни подложки вътре. Събират се около 11 часа, като накрая дупето е сухо.
Май ще се поправя Sad Джобовете не пропускат само ако дребната спи по гръб. Снощи явно не бях сложила единия достатъчно плътно и след половин час се наложи да я преобличам от глава до пети. Вторият джоб обаче си издържа до сутринта без пробем. Ей, трудно им е слагането и това си е... С гумените гащи нагласянето ми е в пъти по-лесно.

# 161
  • Пловдив
да споделя досега за първите ни две пристигнали пелени - Фъзи бънц универсален джоб.
Пробвах ги с малката подложка само за през деня- ами подгизнахме, после с двете удържаха геройски целия пиш и бяха мокри само в средата. Сега си чакам поръчка от десет Бъмджиниъс В4 модел - много дебело ми легнаха, ама си ги харесах много - 6бр с копчета и 4бр с лепки, ще ги взема обаче мак другия месец сигурно. Сега си търся препоръчаните от вас коноп-памук подложки, ама нещо не е голям избора...  Thinking

# 162
да споделя досега за първите ни две пристигнали пелени - Фъзи бънц универсален джоб.

а може ли да попитам откъде си ги поръча? аз също искам но напоследък ги "няма на склад" по сайтовете където търсих..

# 163
  • Пловдив
От Екомама взех последни две бройки от една промоция, последните налични на стара цена казаха че били- иначе щях да поръчам повече, но нямаха. Кофтито беше, че бяха само розови, но на добра цена и се прежалихме - кой ще ни гледа дупето в крайна сметка, а и са много сладко розово.  Wink Казаха, че до края на месеца ще зареждат от новия доставчик за Европа, само че цената щяла да е нова - към 35лв за Фъзи бънц и към 39 за Бумджиниъс. Иначе Бумджиниъс ще ни ги търси и купува от англия познат на мъжа ми - обещал му е да помогне в началото ако може да ги намери по-евтино, че да започваме да ги ползваме, пък после ще поръчваме допълнителни бройки пак от тукашните сайтове. Дано съм ти била полезна.  Peace

# 164
  • Пловдив
Нещо няма много движение по темата, да си допълня предния пост - Бумджиниъс в крайна сметка ги купихме от Ибей чрез познатия ни, който ги плати вместо нас и ги изпрати до нас. Наддавахме до сума, която ни се стори удачна - в крайна сметка ни легнаха по 34лв бройката. Иначе в Английските сайтове има много промоции в момента и може би могат да се намерят и по-евтино, но незнам как се процедира с поръчки отвън директно за България, а и самото плащане как става ,така че ние се спряхме на варианта местен посредник (доре че нямаше нищо против човека).  http://www.peachytots.co.uk/index.cfm/toddlers/Products.Details/product_id/479/bumgenius-4-0-pocket-nappy-10-nappies/-
Бих искала да попитам по-опитните мами дали им се е случвало да текат памперси с две нощни подложки вътре- става вапрос за Бумджиниъс и Фъзи бънц. ПРобвах и двете с двете нощни подложки за нощния сън, но и двата пъти става мокър още към 4ч сутринта ( по принцип спи от 10-11ч до към 8ч сутринта вече и незнам дали е от дългия интервал на сън или че е голям и пие повече течности и съответно пишка повече, но двете подложки явно са недостатъчно).
Сложих една допълнителна бархетена на три слоя домашно направена (направих я по идея на една мама тук, но не помня коя беше), но ми стои много твърд памперса - хем две дебели оригинални подложки, хем тази допълнителната, много се изду памперса и се наложи да го махна, защото малкия се чувстваше видимо дискомфортно. Някой да даде съвет- може би да купувам допълнителни подложки, но кои по ваш опит са максимално попиващи - конопените или както рекламират бамбуковите като най-хигроскопични, незнам какво да предприема, а иска да махна окончателно хартиения памперс и за през ноща.  ooooh!
ИМам и проблем със ситни пъпчици, които се появиха малко след като започнах да ползвам многократните - дали може да е от тях, все пак всички са с изкуствено вътрешно покритие  newsm78
Ще съм ви благодарна за съвет!!!  Hug
Иначе за през деня съм доволна и от двете марки - като нагласих точния размер с копчетата и ластичките нямам проблем с нито един от двата вида! Благодаря ви за споделения опит, много ми бяхте полезни!  Hug

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 15:51 от delilah_qk

Общи условия

Активация на акаунт