Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 389
  • 669
  •   1
Отговори
# 255
Днес бях на преглед. В 9с и половина съм. Явно предният път съм се заблудила нещо, от към седмиците. Бебето се мърда, рита. 24мм е.
Засега всичко е нормално, дори и моите оплаквания - киселини, отпадналост, умора, сънливост.
Д-р Кирилова ми препоръча в 12-13г.с. да направя биохимичен скрининг в св. Марина ( Терапевтичният блок).Някой от вас правил ли го е тук във Варна?

Честит рожден ден, Елиа! Здрава и щастлива  bouquet

# 256
  • Пловдив
Честито на всички именници!!!   bouquet  
Честит рожден на Елиа     ura - нека ти донесе това, от което най-много имаш нужда и за което най-силно копмнееш!!!

Радвам се за всички, които са видяли бебовците тия дни - шаващи и риткащи, усещането наистина е чудесно. Аз пък си записах час за ФМ и БХС при Даскалов в Пловдив- ще се падне точно на 12та седмица +1ден (дано съм го избрала правилно, щото жена му като ме записваше в графика спомена че според нея било малко късно  newsm78 - даже ме гложди дали да не го изтегля за малко по-рано  Thinking). И така - на 12ти октомври  съм на преглед да видим бебо- ако дотаогава съм с тези гадения и другите презнаци са на лице ще пропусна да ходя на друг преглед- и без това ще треперя до 12-13седмица колкото и пъти да ходя, поне да не си вкарвам допълнително страхове.
blumence - какво стана с вашите домашни гадинки, разкараха ли се от малката сладурана?!
Дани и Емо  -  и аз бях така повече от една седмица, сигурно ти е трудно ако си сама (за моя радост при мен се падна в отпуската на свекърите и направо го командировах там малкия) и може би ще е добре ако има кой да идва поне за малко.  Може да отидеш да ти влеят няколко системи да ти хидратират допълнително организма и да се освежиш- аз направих две вливания на банки с глюкоза,  даже ми добавяха по една ампула вит С и определено живнах - три дни почти не бях яла и пила, защото ми се гадеше от всичко и почти непрекъснато исках да повръщам след като хапна, та се докарах до там. Може да попиташ твоя доктор дали това няма да е някакво решение между просто чакане и влизане в болницата, може да те върне във форма.
Иначе и на мен ми е доста зле тия дни(трети под ред вече)- много ми се гади , пак почнах даже свещичките Вомитусхил снощи, толкова ми беше кофти и до такава степен не можех да овладея гаденето. Покрай малкия не могаа да се наспивам и сигурно това ме скапва още повече - още ми е сополив и спи много лошо, добре че поне хапва и не е загубил апетита, а и повръщанията не ги повтори (дано се оправи вече че едва издържам, добре че майка ми идва сутрините за няколко часа, иначе съм жива-умряла в това положение).
dru4ka - добре дошла; ами ти още със самото си писане тук може да се каже че си вече в нашите редици дотолкова дълго, доколкото искаш да останеш разбира се. Относно въпросите- ние всички споделяме каквото ни вълнува периодично, така че започвай и ти смело - къде с въпрос, къде с някоя новина с новата ти бременост (поздравления за това че чакаш трето дете - и аз искам три, но засега е само мечта) - лека и безпроблемна бременост ти желая. Добре дошли и на всички други новозаписали се в темата мами- някъде изгубих имената ви по страниците затова ви приветствам общо.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 11:01 от delilah_qk

# 257
Честит празник на именичките! Бъдете горди, носейки едно от тези прекрасни имена, прануващи днес!
Елиа, честит рожден ден! Много здраве, леко бременеене,  много усмивки и само радостни моменти! Аз се почерпих пастичка за твое здраве:) с биричката не се съблазнявам... странно предната бременност много ми се пиеше точно биричка, която по-принцип не обичам:), а сега не ми се помирисва алкохол....малии... ако е момченце ще е невероятен трезвеник, или... Simple Smile
delilah_qk, не мила, не сме се оттървали..... направо ми се плаче вече особено след снощи... почти цялата нощ беше всичко наред и си мислех, че сме намерили спасението в лавандулата, но в ранните часове започна атаката и така се оформи поредната късничка нощ, която ни се отрази на отношенията с татито Sad ужаааасно сме изнервени и забравяме, че се обичаме, че имаме прекрасно дете и чакаме второ.... мнооого ми мъчно, но се надявам, че сигурно нощ след нощ ще намалеят....? започнах и да сънувам страшни, притеснителни неща и мисля, четейки съвети да си купя и аз малко спокойствие посещавайки доки следващата седмица, защото просто ще се побъркам.....а толкова ми се иска да не се оплаквам:)...пхуу.... 

# 258
Здравейте, да се включа и аз в новата тема. Да поздравя Moiraine за хубавото оформление. Напоследкък само ви четия имах си вълнения край сина ми. Той тръгна предучилищна група в Шилер. Родителска среща търсене на материали занимавки със сина ми и не оставаше време да пиша. Искам да помоля ако някоя мама има проблем със детето да сподели как го преодоляват. Моя син е много чуствителен и му трябва време да свикне с новата обстановка. Вчера сутрин милия се разрева като го оставихме в училище, после отказал да яде, но глада си казал думата и в 3 вече се съгласил да яде.
Искам да поздравя всички нови мами и да им пожелая лека бременност.
Също на всички празнуващи днес весел празник и бъдете здрави.
Аз имах бартериална инфекция и след лечение вече всичко е ок. Моя преглед е на 20 и тогава ще пиша повече.
ЕлБиЕн на мен ми е четвърта бременост, но имам два неуспеха. Дано този път всичко да завърши добре.
Да помоля и аз за парола към албумчето.
Пожелавам ви лек и усмихнат ден.

# 259
Честит рожден ден на ЕЛИА - пожелавам много любов  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51  newsm51!

Да споделя и моите неволи - опитах се да се обадя в болницата да питам за контролните прегледи, обаче неуспех - нелюбезна жена ме прехвърли към номер, на който никой не отговаряше. Въпреки това видях, че приемните часове са от 08 до 14 часа. Отидох в 08, за да може мъжа ми да си ходи след това на работа. В кабинета ми казаха, че лекарката слиза по-късно /към 09:30/, обаче ми дадоха амбулаторен номер и ме посъветваха направо в отделението да се кача. Така и направих и хванах докторката точно преди визитация. След кратко убеждаване ме прие веднага. За щастие бебето е добре - 3,4 см, много мърдаше, няма отлепване. Болките ми каза, че наистина е възможно да са ми от чистенето онзи ден. Абсолютно ми забрани всякаква домакинска работа, а ако излизам трябва да е за кратко и да седя повече, а не да ходя. Смени ми но шпа-то с папаварин, но каза че лекарствата не са важни в момента, а трябва почивка и лежане. С това искам да ви кажа на всички да внимавате и да не се преуморявате. Просто от нищо нещо става. Дано като минат трите месеца и да сме по-добре всички.

blumence, не знам дали няма да прозвучи тъпо, обаче защо не си сложите комарници? После ще пазят и бебето, защото пак няма да може да използвате таблетки.

# 260
Не, не е глупаво, а най-логичното и ние си сложихме комарник на вратата предвидливо преди 2 години, когато се роди малката - не сме имали никакви проблеми, но сега влизат от входната врата в коридора и спалнята. Дори влизаме като крадци набързичко в апартамента:)))), но все пак се случва я малката да забрави да затвори, я ние, когато сме спокойни и вечер съжаляваме:))))... моля се да се смеем скоро над всичко това Sad.

# 261
# 262
  • Бургас
Момичета благодаря за прекрасните пожелания и нека през най-хубавия месец на годината всяка от нас да прегърне своята рожбичка. Heart Eyes

# 263
  • Пловдив
blumence - съжалявам че при вас не е подействало, яввно при нас проблема е по-малък и затова сме се отървали с природната мярка  newsm78 И ние имахме проблеми докато сложихме комарниците ама сега - направо си е рай, а явно от коридора нямат пътека та не са ни издебнали в гръб  Laughing
С риск да стана досадна - да помоля пак за ПАРОЛКАТА за албумчето, че явно съм се изгубила в тълпата?!   Praynig
vania_svet  - честито ти успокоение, оттук нататък по-спокойно и с повечко почивки, има логика ама що ли не се пазим?! То верно бремеността не е болест, ама и аз като се замисля много не се щадя, а май трябва  Blush

# 264
Здравейте, момичета! От началото следя темичката, но не смеех да се включа още!

Радвам се, че дойде и моя ред да се впиша в темичката! Милагата година бях в темичката на Май-ки2010, но за съжаление за кратко. Оказа се кухо яйце и се наложи кюртаж...ето че чакахме една година да стане пак чудото и този път вярвам, че всичко ще бъде наред!
Аз съм в 8 г.с. и 5 дни, вчера с лекаря видяхме човечето, то е вече 2 см, има си ръчички, сърчицето му биеше силно..и така...Пазя се, чакам и се моля всичко да е наред! Иначе аз съм от Пловдив (от отбора на Кичука Wink), другата седмица ставам на 24 год. и очаквам първо бебченце! Предполагаемия термин за сега е 25 април!
И аз като повечето съм с ужасно гадене от 0 до 24 часа, храня се със съвсем малко на вид неща, като ЕлБиЕн и аз съм станала направо вегетарианка, за сега килограми не съм качила(дано да задържа още поне месец така, че нямам много нужда от качване), но за сметка на това корема ми е страшно подут.

Честит празник на всички именници!   bouquet

# 265
Честит рожден ден и от мен на Елиа  bouquet  bouquet  bouquet

Здравейте, аз днес си записах час за ФМ при Марков на 03.11, когато ще съм около 18-20г.с. По съвет на моя лекар трябвало да я направя тогава, то не че има как да се запиша за по-рано вече, де. Но ме е страх, ако тогава се окаже, че нещо не е наред, ще е малко късно за вземане на мерки.
Исках да питах БХС до коя седмица се прави?

# 266
  • Plovdiv - Thessaloniki
Привет РЕМY - кураж!  Hug
Ч.Р.Д на Elia - здраве, късмет и най-хубавата пролет догодина!  smile3525

Честит празник на всички именици днес! 

Аз също се замислям да отида на лекар скоро, че не съм ходила близо 20 дена, но мъжът ми казва да се успокоя и изчакам до прегледа. Последните два дни пак съм много добре, дори не ми се гади и си изяждам цялата манджа, а преди толкова не можех да ям. Понякога ме пробожда нещо в кръста, гърба и корема, но докторът каза за това да почивам повече и да не се уморявам. Е, няма как...
Поздрави на всички и леко бременеене!   bouquet

# 267
ЧРД и от мен, Елиа.
Здраве, късмет, кураж. Обичай и бъди обичана   bouquet

# 268
Честито На Всички,Който Имат Повод За Празнуване!
Бъдете Здрави!Много,Много Обичани!

Добре дошли на новите Априлки  Hug

Ние с Алекс и бебо сме добре Simple Smile Днес ходих на пазар,т.к на свекърва ми и се наложи да пътува до Сф. и там не бях стъпвала 2години,голямо парти падна  Grinning имаше данъчни и всичко живо се изпоизкри само ние със свекър ми бяхме изрядни УЖ,добре че не дойдоха де,че винаги ще намерят за какво да се хванат   Flutter Twisted Evil
До преди малко готвих,за първи път правих Пиле фрикасе  ooooh! по поръчка на свекър ми и отделно мусака за мъжо и девер ми,свекито от каквото иска и в двете има отрова  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  hahaha  hahaha  hahaha Е много ме затрудни това фрикасе,но стана чудесно  Heart Eyes
Сега чакам Алексче да се събуди и да ходим на разходка. На 24 съм на преглед ще ми правят  БХС и ФМ и да си видим бебчето,вече го усещам на няколко пъти има гъделичкане и Алекс старши го усети,не ми се е сторило  Grinning

Стига толкова глупости Simple Smile

Бъдете много,много здрави!

# 269
Здравейте, мили мои! Честит празник на всички ни! Днес този празник го приемам много лично - Вяра, Надежда, Любов за всяка една от нас, че нейното лично чудо ще се появи след няколко месеца. Невероятно е!

Елиа, честит рожден ден! Да си жива и здрава! Пожелавам ти, това което желаеш най-силно!

Искам да ви се оплача. Днес направих опит да си сменя личния лекар. Няма такава епопея. То вече не може, когато си поискаш, а само юни и декември. АКо все пак реша сега, ще трябва да подам молба до Здравната каса и после те като ми отговорят в 30 дневен срок, при това писмено - тогава можело. Сега ще трябва да разчитам за направление на настоящия си личен лекар, но тъй като не съм го виждала се тревожа.

За мамите, които искат инфо за болнични, отпуск бременност и раждане и майчински - пишете на лични. Не съм счетоводител, но скоро се срещнах специално с такъв, за да ми изясни кое как се изчислява.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт